Ekran kartımın sıcaklıkları normal mi?

Samet2644

80+
Reaksiyon skoru
0
Kartım Asus dual rx 6700xt 6 ay önce servise gönderdim bakımları yapıldı ama sıcaklık değerleri biraz fazla geldi sizce sıcaklıklar normalmi kasa asus a21

Ekler

• 1c32656f-056c-4936-885a-90369c57f88a.webp
    1c32656f-056c-4936-885a-90369c57f88a.webp
    129.5 KB · Hit: 37
Gayet doğal gibi gördüm hocam. Oyun sanırım cs2 o yüzden hatta sıcak bile denemez 66C gayet ideal bir değer. Cs ekran kartından çok işlemcini kullanan bir oyun olduğu için işlemci sıcaklıkları daha çok önem taşır

GPU hotspot değerinin de 100 üzeri olması olağan bir durum diye biliyorum absürt bir şey yok

Hayır olağan değil hotspot çok yüksek termal pad değişimi yapmanız lazım. Fanlar 3000rpm dönüyor tam yükte sanırım

Kartım Asus dual rx 6700xt 6 ay önce servise gönderdim bakımları yapıldı ama sıcaklık değerleri biraz fazla geldi sizce sıcaklıklar normalmi kasa asus a21
hocam konudan bağımsız bende cpu sıcaklığı vs gözükmüyor amd adrenalinde

Hotspot değerlerin ile ortalama sıcaklık değerlerinin arasında çok ciddi bir fark var. Kullanılan termal pedler ekran kartı soğutma bloğuna sağlıklı temas etmiyor olabilir. Bir de işlemci macununu ekran kartlarına sürmek çok sağlıklı olmuyor. Kısa bir dönem hissetmiyorsunuz ama sonra tekrar bakım gerektırır.

termal pad ve macun değişimi sonrası sıcaklıklar normale dönermi kartın arka plakası hafif yamuk duruyor temas etmediğinden dolayımı acaba böyle oluyor servise en son gönderdiğimde kartın başına gelmedik kalmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hotspot değerlerin ile ortalama sıcaklık değerlerinin arasında çok ciddi bir fark var. Kullanılan termal pedler ekran kartı soğutma bloğuna sağlıklı temas etmiyor olabilir. Bir de işlemci macununu ekran kartlarına sürmek çok sağlıklı olmuyor. Kısa bir dönem hissetmiyorsunuz ama sonra tekrar bakım gerektırır.
Servis sürdüğü için ne sürdüklerini bilmiyorum

Servis sürdüğü için ne sürdüklerini bilmiyorum
PTM7950 tarzı termal macunlar genleşme ve büzülmeye dayanıklılardır. Bu nedenle GPU tarafında bu tarz termal macunlar tercih edilmesi uzun ömürlülük ve stabilite için iyidir. Kartınızın arka plakasının yamuk duruyor olması muhtemelen soğutma bloğunun montajının sağlıklı yapılmamasından kaynaklı. Güvenebileceğiniz bir servise gidip PTM7950 bir macun ile kartınızı yenilemenizi öneririm. Pad'lere gelecek olursak da her karta uygun olan pad kalınlığı farklıdır. Bu noktada iyi bir servis kaç mm bir pad kullanması gerektiğini bilmesi gerekir. Daha güvenilir bir serviste bakım daha mantıklı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,496
Üyeler
183,846
Son üye
Sercio
Geri