Ekran kartlarındaki bit değeri GPU ve kartın bellekleri arasındaki veri yolunu temsil ediyor.
Bu tanım pek bir şey ifade etmiyor olabilir. Aslında bu değeri çok da umursamana gerek yok.
Çünkü ben 64 bit olup da 256 bitlik ekran kartından daha güçlü olan kartlar gördüm.
Kısacası ekran kartı karşılaştırırken kartın o özelliği mi fazla bu özelliği mi fazla diye bakma.
Yapılması gereken en mantıklı şey kartların genel performanslarına bakmaktır.
Genel performans karşılaştırmalarına da YouTube üzerinden ulaşabilirsin.
Örneğin RTX 2060 192 bit ancak RX 580 256 bit değerine sahiptir.
Ancak aşağıdaki videoda görüldüğü üzere RTX 2060 çok daha güçlü bir karttır.
Bit GPU çipi ile VRAM (video belleği) arasındaki veri yoludur. Bit yüksekse kart hızlıdır diye bir şey yoktur. Asıl önemli olan burada GPU modelidir. Ancak GPU modeli iyi ise ikincil olarak VRAM miktarı, VRAM hızı, veri yol (bit) gibi şeylere bakılabilir.192 bit ve 168 bit felan yazıyor anlamı ne mesela 1650 super 168 bit fakat 1650 ventus 192 bit ne demek bu hangisi iyi
Öb0r özelliklerine bağlı yani sakın işlemcilerde ghz herşeydir diyenler gibi yapmaOo yeni bilgiler pusudayım ben de hep merak etmişimdir ama en yüksek en iyidir dimi
VRAM türü de önemli burada. 128 bit GDDR5 VRAM başka bir karttaki 256 bit GDDR3 VRAMden veri yolu olarak dar olsa da bellek hızı çok daha iyi olduğu için çok daha iyi genel bellek hızı sunar mesela. Karışık biraz yani.Oo yeni bilgiler pusudayım ben de hep merak etmişimdir ama en yüksek en iyidir dimi
Anladım kanks eywVRAM türü de önemli burada. 128 bit GDDR5 VRAM başka bir karttaki 256 bit GDDR3 VRAMden veri yolu olarak dar olsa da bellek hızı çok daha iyi olduğu için çok daha iyi genel bellek hızı sunar mesela. Karışık biraz yani.
Yok canım o kadar da biliyorum bu işleriÖb0r özelliklerine bağlı yani sakın işlemcilerde ghz herşeydir diyenler gibi yapma
İyi belki bilmiyosundur sonra üzlme diye hemen söledimAnladım kanks eyw
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yok canım o kadar da biliyorum bu işleri