Neler Yeni

Ekran Kartında ki dalgalanma sorunu

GaBe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğulcan Saraç

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
RX 580 AMD
Mesaj otomatik birleştirildi:

oyun da aynı boştaykende aynı her zaman aynı böyle

anlamadım
Hiçbir şey yapmanıza gerek yok, zira sisteminizde hiçbir sorun yok. Afterburner uygulamasında AMD kartların genel durumu bu maalesef. Ben de RX 570 8 GB kullanıyorum, bende de aynı şey oluyor. Ancak FPS'de hiçbir değişim yok. Yani sorun yok. Bu uygulama ile alakalı bir şey, kafanıza takmayın.

İçinizin rahat etmesi için ben de beş dakika oyun oynayıp aynı grafiği size atabilirim isterseniz. :)

GaBe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğulcan Saraç
Hiçbir şey yapmanıza gerek yok, zira sisteminizde hiçbir sorun yok. Afterburner uygulamasında AMD kartların genel durumu bu maalesef. Ben de RX 570 8 GB kullanıyorum, bende de aynı şey oluyor. Ancak FPS'de hiçbir değişim yok. Yani sorun yok. Bu uygulama ile alakalı bir şey, kafanıza takmayın.

İçinizin rahat etmesi için ben de beş dakika oyun oynayıp aynı grafiği size atabilirim isterseniz. :)
Ama şöyle bir şey de var , Radeon uygulamasında da aynı şekilde gözüküyor.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Ama şöyle bir şey de var , Radeon uygulamasında da aynı şekilde gözüküyor.
Olabilir, normal. Peki bu ani düşüşlerde FPS değerleriniz ne oluyor? Örneğin ekran kartı kullanımı %13'e düşünce 150 olan FPS değeriniz de 15-20'lere düşüyor mu?

Düşmüyorsa sorun yok demektir. Sadece görsel bir şey.

GaBe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğulcan Saraç
Olabilir, normal. Peki bu ani düşüşlerde FPS değerleriniz ne oluyor? Örneğin ekran kartı kullanımı %13'e düşünce 150 olan FPS değeriniz de 15-20'lere düşüyor mu?

Düşmüyorsa sorun yok demektir. Sadece görsel bir şey.
Şöyle söyleyeyim pubg gibi bir oyunu oynuyorum mesela %0 da olsa %99 da olsa 100 fps oynuyorum ama bazen çok nadirken bir anda fps düşüyor çok nadir ama

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Şöyle söyleyeyim PUBG gibi bir oyunu oynuyorum mesela %0 da olsa %99 da olsa 100 fps oynuyorum ama bazen çok nadirken bir anda fps düşüyor çok nadir ama
O çok nadir düşüşler genelde internet bağlantısı yüzünden oluyor. Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten, %0'da olsa %100'de olsa aynı değeri alıyorsanız bu sadece AMD kartlarla alakalı bir şey. Benzeri bir şey Nvidia kartlarda da var mesele. Onlarda da hiçbir zaman %100 kullanım olmuyor. Genelde %98 kullanım gösteriyor.

Kısacası dert etmeyin, bu bir sorun değil.

• Beğen
Reaksiyonlar: GaBe

T.P.G.

80+ Titanium
Şöyle söyleyeyim PUBG gibi bir oyunu oynuyorum mesela %0 da olsa %99 da olsa 100 fps oynuyorum ama bazen çok nadirken bir anda fps düşüyor çok nadir ama
AMD kartlarda O.C. yapılmış ise olan bir durum bu dalgalanma. Çözümü undervolt. Bu konudakileri eksiksiz yapın. Birçok kişi yaptı ve çoğunda sorun çözüldü. Sizde deneyin umarım çözülür.

• Beğen
Reaksiyonlar: GaBe

GaBe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğulcan Saraç
O çok nadir düşüşler genelde internet bağlantısı yüzünden oluyor. Cevabı kendiniz vermişsiniz zaten, %0'da olsa %100'de olsa aynı değeri alıyorsanız bu sadece AMD kartlarla alakalı bir şey. Benzeri bir şey Nvidia kartlarda da var mesele. Onlarda da hiçbir zaman %100 kullanım olmuyor. Genelde %98 kullanım gösteriyor.

Kısacası dert etmeyin, bu bir sorun değil.
teşekkürler

AMD kartlarda O.C. yapılmış ise olan bir durum bu dalgalanma. Çözümü undervolt. Bu konudakileri eksiksiz yapın. Birçok kişi yaptı ve çoğunda sorun çözüldü. Sizde deneyin umarım çözülür.

Teşekkürler

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
teşekkürler

Teşekkürler
Rica ederim, iyi forumlar.

Bunun OC ile uzaktan yakından alakası yok.

T.P.G.

80+ Titanium
Rica ederim, iyi forumlar.

Bunun OC ile uzaktan yakından alakası yok.
AMD kartlar eğer fabrika çıkışlı bile olsa O.C. li ise bu tarz durumlar oluyor çünkü zerre O.C. potansiyelleri yok. WattMan hatasının sebebi de bu dalgalanma aslında. Ama galiba sadece yazılım üzerinden şu an böyle duruyor, eğer cidden olsa mavi ekran ve WattMan dan geçemezdi.

Kendim 5700XT kulllanıyorum ve neyin ne olduğunu da az çok biliyorum. WattMan yediğim zamanlar bu dalgalanmalar çok sık oluyordu ki zaten WattMan ın kendisi bu dalgalanmalar. Genellikle Sapphire markada oluyor çünkü Sapphire rakibi yakalayabilmek için deli gibi O.C. yapıyor kartlara. 1980MHz de çalışması gereken kart 2100 de çalışıyor, bu da dalgalanmalara sebep oluyor ve hata yiyor insanlar.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
AMD kartlar eğer fabrika çıkışlı bile olsa O.C. li ise bu tarz durumlar oluyor çünkü zerre O.C. potansiyelleri yok. WattMan hatasının sebebi de bu dalgalanma aslında. Ama galiba sadece yazılım üzerinden şu an böyle duruyor, eğer cidden olsa mavi ekran ve WattMan dan geçemezdi.
OC potansiyeli yok mu?

Elimdeki kartı 1410 MHz çekirdek, 2100 MHz bellek hızları ile RX 580'den daha performanslı bir şekilde kullanabiliyorum. Nitro+ modellerinde 1500 MHz çekirdek, 2250 MHz bellek hızlarına ulaşanlar var. Ayrıca, fabrika çıkışı hızaşırtmasız modellerinde de bu dalgalanma var. Kim çıkardı bu "OC olan kartlarda bu sorun var" yalanını?

Delinin biri kuyuya bir taş atıyor, kırk kişi çıkaramıyoruz resmen.

T.P.G.

80+ Titanium
OC potansiyeli yok mu?

Elimdeki kartı 1410 MHz çekirdek, 2100 MHz bellek hızları ile RX 580'den daha performanslı bir şekilde kullanabiliyorum. Nitro+ modellerinde 1500 MHz çekirdek, 2250 MHz bellek hızlarına ulaşanlar var. Ayrıca, fabrika çıkışı hızaşırtmasız modellerinde de bu dalgalanma var. Kim çıkardı bu "OC olan kartlarda bu sorun var" yalanını?

Delinin biri kuyuya bir taş atıyor, kırk kişi çıkaramıyoruz resmen.
Yalan değil, AMD karta O.C. yapsan çok bir FPS artışı olmuyor Nvidia kadar, ki ''ÇOĞU'' kartta WattMan hatasını doğuruyor bu iş.

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Yalan değil, AMD karta O.C. yapsan çok bir FPS artışı olmuyor Nvidia kadar, ki ''ÇOĞU'' kartta WattMan hatasını doğuruyor bu iş.
Bizzat kendi kullandığım şeyden örnek veriyorum hala inkar ediyorsunuz. Tamam, siz en iyisisiniz, en çok siz biliyorsunuz.

Top Bottom