imemircan
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 491
- İsim
- Emir can Bozan
- İlgilendiği Kategoriler
- Gözüme ne çarparsa valla :)
Selamlar, benim XFX RX 5500XT 8GB ekran kartım var. Ayriyetten 2 monitörüm var biri 60hz diğeri 144hz. Şimdi şöyle bir şey var ki ekran kartım boştayken akıcılıktır, görüntüdür vs. daha iyi olması için mem clock'u boostluyor. Mesela şuan iki monitörde açık olduğu zaman 1736mhz kullanıyor ve bu sebepten de ısı değeri de artıyor. Yani ortalama 65 civarı bir ısı değeri oluyor. Kartta zero froz bişi bişi teknoloji var 60 derece üstü çalışıyor fakat 5 derece farktan dolayı galiba hep aç kapa yapmamak için fanlar dönmüyor. Şimdi asıl sorum şu, sizce zararı olur mu karta böyle kalsa ?
NOT: Ekran kartı yükteyken sıcaklık gayet normal.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Selamlar, benim XFX RX 5500XT 8GB ekran kartım var. Ayriyetten 2 monitörüm var biri 60hz diğeri 144hz. Şimdi şöyle bir şey var ki ekran kartım boştayken akıcılıktır, görüntüdür vs. daha iyi olması için mem clock'u boostluyor. Mesela şuan iki monitörde açık olduğu zaman 1736mhz kullanıyor ve bu sebepten de ısı değeri de artıyor. Yani ortalama 65 civarı bir ısı değeri oluyor. Kartta zero froz bişi bişi teknoloji var 60 derece üstü çalışıyor fakat 5 derece farktan dolayı galiba hep aç kapa yapmamak için fanlar dönmüyor. Şimdi asıl sorum şu, sizce zararı olur mu karta böyle kalsa ?
not: 70 dereceye çıktıSelamlar, benim XFX RX 5500XT 8GB ekran kartım var. Ayriyetten 2 monitörüm var biri 60hz diğeri 144hz. Şimdi şöyle bir şey var ki ekran kartım boştayken akıcılıktır, görüntüdür vs. daha iyi olması için mem clock'u boostluyor. Mesela şuan iki monitörde açık olduğu zaman 1736mhz kullanıyor ve bu sebepten de ısı değeri de artıyor. Yani ortalama 65 civarı bir ısı değeri oluyor. Kartta zero froz bişi bişi teknoloji var 60 derece üstü çalışıyor fakat 5 derece farktan dolayı galiba hep aç kapa yapmamak için fanlar dönmüyor. Şimdi asıl sorum şu, sizce zararı olur mu karta böyle kalsa ?
Ekler
Son düzenleme: