Neler Yeni

Yardım Ekran Kartındaki Sorun Çipset Arızası mıydı?

Merhaba rx 570 Armor 8gb ekran kartımı kilitlenme ve görüntü gitmesi yüzünden(reset atmadan gelmiyordu)Msi servisi ServisPointe vermiştim.Arızayı görüp sorunlu kapasitörü değiştirdikleri bilgisini aldım.Onarım yapıldıktan sonra 19 ve 20 Martta testlere sokulup denenmiş ve "Hazır" konumuna getirilmiş.Arayıp,1 Nisanda tekrar denettirdim.Sorun olmadığını söyledi telefondaki kişi.Anakart,ram ve işlemci de ekran kartı ile birlikte ServisPointte.Onlarda sorun yok ama ekran kartında onarım yapılmış.Bu kapasitör müdür nedir,birisi komponent değişti diyor birisi kapasitör diyor.Sizce nasıl bir sonuç olur?Gerçi bu problem tekrar ettiğinde sadece ekran kartını servise vermiş olacağım.Başka sistemde onlarda yaşadıkları için sorunu,arızalı parça bulunmuş oldu.Düşünceleriniz yazarsanız sevinirim...

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
ali kaya
amd cipset li ekran karlarinda genel bir sorun.
cipset bacaklari bi sure pinlere tam basmiyor.
chipset cikarilip tekrardan bacak ve pin leri duzeltiyorlar.
ama bunun kisa yolu var chipset in uzerine sicak hava tutuyorlar ama bu islem 1 2 ay idare ediyor.
yani 1 2 ay kullanmadan bilemssin .

• Konu Sahibi Konu Sahibi
ama bunun kisa yolu var chipset in uzerine sicak hava tutuyorlar ama bu islem 1 2 ay idare ediyor.
Eğer çipset arızası varsa,iade değişim ikisinden biri oluyor diye biliyorum(VATANA bağlı o da) ellerinde aynı üründen varsa veriyorlar,yoksa para iadesi oluyor.Peki bu kondansatör değişimi çözmüş müdür sorunu acaba?1 yıl kadar sorun yoktu kartta.

Attığım yazıyı iyi okuyun lütfen.Kapasitörde problem saptayıp değişikliğe gidildii bilgisini almıştım.

cozum olmus olabilir
Bu sorunu rx 500 serisindeki herkes yaşıyor diyebilirim neredeyse.Tekrar olursa iade isteyeceğim.Bi de şöyle oluyordu.Konuyla alakasız olacak ama,ben 144 hz monitör kullanıyorum.Boşta ekran kartı 55 derecelere kadar bile çıkabiliyordu.Kapasitörlerin herhangi birinde kaçak veya parazitlenme olduğunda sıcaklık artışı ve buna bağlı olarak kartta sorunlar olabiliyormuş.Dediğim sorun genelde sistemi ilk açtığımda oluşan bir problemdi.Soğukken yaşanıyordu diyebilirim.Çipset arızası varmı bilmiyorum ama yine servis yolu gözükür o zaman.Bu kadar kişide de çipset arızası mı var gerçekten?Zaten,eğer servis 3.gidişte iade değişim onayı verirse,vatana bildireceğim.Ellerinde yoksa para iadesi yapmaktsn başka seçenekleri yok.Üstüne para ekleyip NVIDIA ya geçmeyi planlıyorum.Tabi o zaman sadece VATANDAN alma şartı var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
ali kaya
hayir kart in uzerinde nerde islem yapildigi lehim ve pasta izlerinden belli olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
ali kaya
ekran kart inizin arka tarinda sogutucu plaka yoksa ordan kondansatorunun degisip degismedigini ogrenebirsiniz.
fabrika lehimi biraz daha farklidir goz ile ayirt edebilrsiniz zaten ve lehim degmis kart in o bolgesinde illa ki renk degisimi olur

hayir kart in uzerinde nerde islem yapildigi lehim ve pasta izlerinden belli olur
Değişildiğini düşünüyorum.Çünkü normalde 1 günde test edilip sorun yok denip gönderiliyor ürünler.4 gün kadar sürmüştü sonuçlanması.

ekran kart inizin arka tarinda sogutucu plaka yoksa ordan kondansatorunun degisip degismedigini ogrenebirsiniz.
fabrika lehimi biraz daha farklidir goz ile ayirt edebilrsiniz zaten ve lehim degmis kart in o bolgesinde illa ki renk degisimi olur
Evet kart,armor rx 570.Zaten servise gittiğimde detayları soracağım.

Dediğim gibi servis sorun yok dedi.Ben yarın yine arayıp bilgisini alabilirim,ama en son aradığımda 1 nisanda denediğini söyledi telefondaki kişi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,612
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom