Neler Yeni

Ekran kartındaki VRAM leri ram olarak kullanma

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
Merak ettiğim şey, ekran kartında çok uçuk hızlara çıkabilen VRAM ler varken neden bunlar normal ramlerde yok? Yani ekran kartında bu kadar yüksek hızlara ulaşan VRAM ler varken normal ramler neden bu hızlara çıkamıyor?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,599
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Pek bilgim yok ama tahmin yürütmek gerekirse üretim maliyeti daha fazladır belki ondan olabilir.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,599
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Muhtemelen ama parası olan rtx 3090 sistemde onu kullanmak ister yani olmalı bence çok zor değil firmalar için.
Ramler hemen hemen her bütçede ki kullanıcıya hitap eden parçalar, işin içinde kar durumu da var. O kadar kısıtlı bir kitleye belki de karı az olacak ram satmak mantıklı olmazdı.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Burda tek etken o da değil ki. RAM dediğin şey işlemciye anakarta falan da bağlı. Ayrıca boyut ve güç tüketimi olarak da fazla. GDDR6X bellekler özellikle çok fazla güç tüketiyor. 24 GB GDDR6X bellek tek başına 60W civarı tüketiyor. Mesela bendeki 8 GB GDDR6 bellekler 13W civarı tüketiyor.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
İkisi farklı şeyler dostum.
Biri GDDR5 tipi bir bellek diğer ise DDR4 tipi bir bellek. Aralarında hız anlamında dağlar kadar fark var.
GDDR5, DDR4'e göre çok hızlıdır fakat bir o kadar da yüksek CL değerine sahiptir. Aynı durumun tersi de DDR4 için geçerlidir.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İkisi farklı şeyler dostum.
Biri GDDR5 tipi bir bellek diğer ise DDR4 tipi bir bellek. Aralarında hız anlamında dağlar kadar fark var.
GDDR5, DDR4'e göre çok hızlıdır fakat bir o kadar da yüksek CL değerine sahiptir. Aynı durumun tersi de DDR4 için geçerlidir.
Ben onu sormuyom anakarttaki rame neden vram kadar hızlı bellekler takılamıor diyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burda tek etken o da değil ki. RAM dediğin şey işlemciye anakarta falan da bağlı. Ayrıca boyut ve güç tüketimi olarak da fazla. GDDR6X bellekler özellikle çok fazla güç tüketiyor. 24 GB GDDR6X bellek tek başına 60W civarı tüketiyor. Mesela bendeki 8 GB GDDR6 bellekler 13W civarı tüketiyor.
Oke

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Top Bottom