Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran kartını anakarta taktım ama çalışmıyor

yeon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yunus Emre
kartın fanları dönmez ama ledlerin yanması gerekiyordu.

ekran kartını takarken uzun çentikli kısmı önce takıp diğer tarafı sonra oturtmak gerekiyor. 6-8 pin güç girişlerinin doğruluğundan eminsen montaj konusunda hata olabilir.

Yeni toplanan sistemlerde parçaların birbirlerini tanıması için bir süre çalışması gerekiyor bazen. mesela işlemci falan değiştirdiğinde bilgisayar geç açılır,bazen 2 3 kez restart atar (bende işlemci fanının ledleri yanmamıştı başta mesela). anakart üzerinde parçaların tanınması için bir süre geçmesi gerekiyor yani bununla ilgili de olabilir.

ancak ledlerin yanmaması bana doğal gelmedi. güç kablolalarını eksik bağlasan bile ledlerin doğrudan anakarttan elektrik aldığını duymuştum. montajda problem olabilir. Şimdiden kesin hüküm vermek yerine monitörünü bekle ve o da gelince tam bir kurulumdan sonra başlat.

Hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullan
Hocam ekran kartını tam takmamışım çok narin davranıyordum kırmamak için şimdi hafif bastırdım tam oturdu. Şu an fanlar dönüyor ama Led hala yanmadı. Hayırlı olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bastırman lazım bilmiyorsan bırak kırarsın

bi ucu girip diğer klipsi oturtamıyorsun muhtemelen
Hocam ekran kartını tam takmamışım çok narin davranıyordum kırmamak için şimdi hafif bastırdım tam oturdu. Şu an 3 fan dönüyor sadece ledleri yanmadı.

Drained

80+
Hocam ekran kartını tam takmamışım çok narin davranıyordum kırmamak için şimdi hafif bastırdım tam oturdu. Şu an fanlar dönüyor ama Led hala yanmadı. Hayırlı olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Hocam ekran kartını tam takmamışım çok narin davranıyordum kırmamak için şimdi hafif bastırdım tam oturdu. Şu an 3 fan dönüyor sadece ledleri yanmadı.
hiç mi yanmadı kırmızı veya beyaz gördün mü

uomerlutfi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,138
İsim
Ömer Lütfi Ülker
İlgilendiği Kategoriler
bilgisyaarlar - bilgisayar bileşenleri
Instagram
instagram.com/omerlutfiulker
İnce hesaptan sistem aldım bu gün elime ulaştı. Monitör yarın gelecek ama ben şimdiden ekran kartının montajını yapmak istedim. Ekran kartını taktım kablolarını bağladım sonra oldu mu diye sistemi çalıştırdım kasanın içinde ekran kartı hariç her şey çalışıyor. Ekran kartının çalışması için illa monitöre gerek yok diye biliyorum normalde fanların dönmesi lazım ama olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Asus TUF Gaming A520M-Plus Gaming Anakart
Ryzen5 5600
6700xt
kardesım kart ısımadıgı ıcın neden gfanları donsun ?

İnce hesaptan sistem aldım bu gün elime ulaştı. Monitör yarın gelecek ama ben şimdiden ekran kartının montajını yapmak istedim. Ekran kartını taktım kablolarını bağladım sonra oldu mu diye sistemi çalıştırdım kasanın içinde ekran kartı hariç her şey çalışıyor. Ekran kartının çalışması için illa monitöre gerek yok diye biliyorum normalde fanların dönmesi lazım ama olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Asus TUF Gaming A520M-Plus Gaming Anakart
Ryzen5 5600
6700xt
kartının modeli ne?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,026,112
Üyeler
162,619
Son üye
zemherir