Ekran kartını çıkartırken kilidini açmayı unuttum

Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar ikinci el bilgisayar aldım ve eniştem İstanbul'dan bizzat aldı ve bana sapasağlam gönderdi gelir gelmez ekran kartını sökerek göndermişti henüz elimde monitör yok yinede ekran kartını takmak istedim taktım ve çıkartıp monitör alana kadar kaldırmak için sökerken pci kilidi herhalde o kilidi açmayı unutmuşum hafif sağ sollar yaparak çıkarmaya çalıştım ve kilit sonradan aklıma geldi ama artık kilidin tutmadığı kısım çıkmıştı ve ne geri takılıyordu nede çıkıyordu biraz zorlayarak çıkardım ekran kartını ve test edecek yer olmadığı için o halde kaldırdım dış görünüşünde hiçbir şey gözükmüyordu hasar olarak kötü bişey olmamıştır değil mi monitör alana kadar kafayı yerim yoksa

En fazla kilit kırılmıştır televizyona bağlayıp test edilebilir
Haklısınız hocam hiç aklıma gelmedi artık taşınma sürecinde olduğumuz için tekrardan geldiği şekilde paketledim taşınmak için 1 hafta boyunca bakamıyorum durumuna
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En fazla kilit kırılmıştır televizyona bağlayıp test edilebilir
Ha bide kilit sağlam gibi duruyordu

İyiden kötüye doğru olabilecek senaryolar:
1- Hiçbir şey olmamıştır.
2- Kilit mandalı hasar görmüştür (çalışmaya engel değil)
3- Sağ-sol kanırtmadan dolayı anakarttaki PCI-ex yuvası lehimleri hasar görmüştür ( yeni anakartlarda PCI yuvası etrafında metal çerçeve var, bu hasar ihtimalini çok azaltır)
4- Sağ-sol kanırtmadan dolayı ekran kartı altın pim soket ve kilit bölgesinde çatlamalar olabilir, büyük problem ( az çok gözle görülebilir)

Şimdilik yapabileceğiniz kontrol, ekran kartını takıp tek bip sesini duymayı bekleyerek bilgisayarı açmak.

Arkadaşlar ikinci el bilgisayar aldım ve eniştem İstanbul'dan bizzat aldı ve bana sapasağlam gönderdi gelir gelmez ekran kartını sökerek göndermişti henüz elimde monitör yok yinede ekran kartını takmak istedim taktım ve çıkartıp monitör alana kadar kaldırmak için sökerken pci kilidi herhalde o kilidi açmayı unutmuşum hafif sağ sollar yaparak çıkarmaya çalıştım ve kilit sonradan aklıma geldi ama artık kilidin tutmadığı kısım çıkmıştı ve ne geri takılıyordu nede çıkıyordu biraz zorlayarak çıkardım ekran kartını ve test edecek yer olmadığı için o halde kaldırdım dış görünüşünde hiçbir şey gözükmüyordu hasar olarak kötü bişey olmamıştır değil mi monitör alana kadar kafayı yerim yoksa
hdmi ile tv den görüntü alabilirsin. gpu mandalı kırıldıysa sabitleme ortadan kısmen kalkar. bu da soket de gevşek durmasına yol açar, gevşek duran pinler akımı tam anakarta geciremediginden ısı meydana gelir ve anakart ve gpu yanar..Bildigin o soketlerin oldugu yer sararır yavaş yavaş.
Ama kasa kipirdamadan durursa sağlamlaştirirsan birsey olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,045
Üyeler
183,052
Son üye
ysuff1903
Geri