Ekran karttaki açma kapama gibi tuş ne işe yarar ?

Reaksiyon skoru
4
Merhabalar xfx rx 6600 ekran kartını kullanıyorum ekran kartımın üstünde açma kapama gibi tuş var yani tuş solda olunca ekran kartı oyuna girmeden bile fanları çok fazla aşırı derecede sesli dönüyor tuş sağda olunca sessiz oluyur ve sadece ısı yükseldiğinde dönüyor hangi tarafta kalması daha performanslı olur

Büyük ihtimalle Slient/O.C Bios modudur. O.C kalması performansı %3-5 arası anca etkiler.

Peki acık kullansam ekran kartmın ömrü hemen bitermi yada acıkta o.c ayarlarını düsürebilirmiyim
hemen bitmez ama düz mantıkla daha çok çalışacağı için normalden daha hızlı yorulur
performansda da minimal farklar olur.

Eğer sıcaklıklar 80c altındaysa performans her zaman ilk gün gibi kalır.
Ekran kartım hic bir zaman 80c gectini görmedim full 60 t0 lerde takılıyodu birde oyunlarda ekran kartı güc tüketimi cok az en cok güc tüketimi 60w 70w gördüm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartım hic bir zaman 80c gectini görmedim full 60 t0 lerde takılıyodu birde oyunlarda ekran kartı güc tüketimi cok az en cok güc tüketimi 60w 70w gördüm
Güc yüksekse o kadar performansmı verir

Güc yüksekse o kadar performansmı verir
Oynadığın oyuna göre güç tüketimi ve % farklılık gösterir. Sistem özelliklerin nedir?

Oynadığın oyuna göre güç tüketimi ve % farklılık gösterir. Sistem özelliklerin nedir?
İslemci r5 5600
Ekran kartı rx 6600
Ram 8x8 16gb
Anakart asrock a520m-hvs

Yani mesela minecraft oynuyorum bir aunucuda güc tüketimi aşırı derecede az fakat islemciyi nerdeyse cok fazla kullanıyor grafiklerim ortada olmasına rağmen 100 200 bazen 50 20 iniyor fps dedigim gibi ekran kartı kullanmıyor bile nerdeyse

Bu durum galiba minecraftda oluyur gibi baska oyunlarda hikayeli vb. Gayet iyi fps veriyor hatta minecraft shader yükledim ekran kartını zorlasın diye fakat fps im yine 70den yukarı
görmedi

Acaba ekran kartı ayarlarımdamı bi sorun var bilmiyorum

İslemci r5 5600
Ekran kartı rx 6600
Ram 8x8 16gb
Anakart asrock a520m-hvs

Yani mesela minecraft oynuyorum bir aunucuda güc tüketimi aşırı derecede az fakat islemciyi nerdeyse cok fazla kullanıyor grafiklerim ortada olmasına rağmen 100 200 bazen 50 20 iniyor fps dedigim gibi ekran kartı kullanmıyor bile nerdeyse

Bu durum galiba minecraftda oluyur gibi baska oyunlarda hikayeli vb. Gayet iyi fps veriyor hatta minecraft shader yükledim ekran kartını zorlasın diye fakat fps im yine 70den yukarı
görmedi

Acaba ekran kartı ayarlarımdamı bi sorun var bilmiyorum
Sorun MC kaynaklı olabilir. Diğer oyunlarda test edin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,159
Üyeler
184,111
Son üye