Neler Yeni

Ekrana baktığımda gözümü başka şeye odaklayamıyorum.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Son birkaç gündür sanki gözümdeki o focus değişmiş gibi telefon vs. kullanırken gözümü istemsizce tamamen telefona odaklıyorum bu olay laptopta da oluyor ve içimde garip bir his oluşuyor.
Dün gece rüyamda göz doktoruna gittiğimi ve 1.9 değerli bir şey olduğunu hatırladım artık miyop mu astigmat mı hipermetrop mu bilmiyorum ama o tarz bir değer vardı?
Sizce rüyamın gerçek olma ihtimali kaç? Son birkaç gündür gözlerim cidden değişik.

Çoğunlukla 3'te yatıyorum ve 11-12 gibi kalkıyorum. Böyle bir şey yaşayanınız oldu mu?

Genetik olarak da annem yakını, babam uzağı göremiyor. Kardeşimde de astigmat var. Gözlüksüz her şeyi görüyor ama gözlük takınca daha fazla netleşiyor tabi.
Sizce genetikle bende de olmuş olabilir mi? Gün içinde bilgisayar vs. çok kullanan biriyim, bu yaşıma kadar böyle bir şey hiç yaşamadım ama son zamanlarda özellikle çok fazla olmaya başladı.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
990
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
İlk göz doktoruna sonra kan tahlili yaptırmaya gitmelisiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun nörolojikte olabilir.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk göz doktoruna sonra kan tahlili yaptırmaya gitmelisiniz.

Sorun nörolojikte olabilir.
Ne gibi nörolojik hocam?

yav hoca işte göz var dimi gözümün telefona laptopa otomatik bokeh efekti attığını düşün işte öyle bişey

MYSTIC

80+ Silver
Son birkaç gündür sanki gözümdeki o focus değişmiş gibi telefon vs. kullanırken gözümü istemsizce tamamen telefona odaklıyorum bu olay laptopta da oluyor ve içimde garip bir his oluşuyor.
Dün gece rüyamda göz doktoruna gittiğimi ve 1.9 değerli bir şey olduğunu hatırladım artık miyop mu astigmat mı hipermetrop mu bilmiyorum ama o tarz bir değer vardı?
Sizce rüyamın gerçek olma ihtimali kaç? Son birkaç gündür gözlerim cidden değişik.

Çoğunlukla 3'te yatıyorum ve 11-12 gibi kalkıyorum. Böyle bir şey yaşayanınız oldu mu?

Genetik olarak da annem yakını, babam uzağı göremiyor. Kardeşimde de astigmat var. Gözlüksüz her şeyi görüyor ama gözlük takınca daha fazla netleşiyor tabi.
Sizce genetikle bende de olmuş olabilir mi? Gün içinde bilgisayar vs. çok kullanan biriyim, bu yaşıma kadar böyle bir şey hiç yaşamadım ama son zamanlarda özellikle çok fazla olmaya başladı.
Aynı odaklanamama sorunu bende de vardı.Yatma saatimi biraz daha erkene çekip daha az ekrana bakmaya başladım geçti.Sonra ekrana bakma süremi arttırdığımda tekrar ortaya çıktı.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
2 hafta önce bendede oldu 1 hafta devam etti düzeldi kendiliğiden sonra

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı odaklanamama sorunu bende de vardı.Yatma saatimi biraz daha erkene çekip daha az ekrana bakmaya başladım geçti.Sonra ekrana bakma süremi arttırdığımda tekrar ortaya çıktı.
Bu gece erken yatmak aklımda var zaten. Bakalım bu kez 1 gibi yatarım.

oktayxkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
990
İsim
Oktay
İlgilendiği Kategoriler
PC ve Telefon
Ne gibi nörolojik hocam?

yav hoca işte göz var dimi gözümün telefona laptopa otomatik bokeh efekti attığını düşün işte öyle bişey
Orasını doktor bilir işte kanka :)

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,050
İsim
Hacı
Uzağı net görebiliyor musunuz?
Göz ölçüm kağıdınız var mı?

21ebu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Ebubekir
Büyük ihtimal çok kafana taktığın için rüyana girmiş hocam. Doktora görün.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

ESTAROSSA58

80+ Bronze
Odaklanma problemi genetik kaynaklı, beyinsel bir rahatsızlıktan kaynaklanabildiği gibi zaman zaman artan bir ivme ile de kendini gösterebilir. Odaklanma , zihinsel olduğu kadar fiziksel motivasyon gerektirir. Sizle tavsiyem psikolojik olarak bile etkilenmemek için bir doktora görünmeniz olur bazı durumlarda vücudumuz kendimizi etkileyerek var olmayan durumları yaşıyormuş gibi hissederiz sizde sanırım odaklanmama dan ziyade odaklanma problemi istemsizce geçekleşiyor bu durum bir çok nedenle gerçekleşiyor olabilir ancak söylediklerinize bakarak yalancı miyop halk arasında göz yorgunluğu olarak bilinen gözlerin odaklanma yeteneğini sağlayan siliyer kasların spazmına bağlı olarak uzağı görememe ani odaklanma problemi şayet durum testler yapılmadan net olarak bir şey denilemez ancak durum bu ise gündelik hayatınızı biraz deiştirerek belirtilerden kurtulma şansınız var bunlar için ise
her gün saat başı ortalama 10 dakika uzaklara bakarak gözünüzün dinlenmesi
yakın odaklı işlemlerde 50 cm mesafenin aşılmaması
özellikle yatar pozisyonda kitap telefondan uzak durulması
bilgisayar telefon vb elektronik alet kullanımında kasıtlı olarak gözlerin daha fazla kırpılması
teşhis bu yönde olur ise bu gibi küçük deişiklikler işe yarıyacaktır iyi ve sağlıklı günler dilerim

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,050
İsim
Hacı
ne kadar uzağı
yok
20-25 metre uzağı.
Araba plakaları falan bulanık mı?
Göz şakaya gelmez. Doktora gidip çekap yaptırın.
Göz kağıdının falan fotoğrafını çekin bulunsun sizde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,072
Üyeler
168,080
Son üye
Samil13
Top Bottom