Ekrana görüntü gelmiyor

Reaksiyon skoru
7
Sistem: Ryzen 3 3200G, B450M S2H v2, XPG D30 (8x2) 3000MHz, 240GB SSD, 1TB HDD.
Sistemimde tek RAM vardı bugün ikinci si geldi ikinciyi taktiğimda fanlar dönüyor ama ekrana görüntü gitmiyor mavi ekranda sinyal yok yazısı kalıyor sizce sorun nedir bu arada işlemcinin 2 pini kırık ben işlemciden şüphe ediyorum çünkü RAM'leri tek takınca çalışıyor.

Dediklerinize bakarsak RAM uyumsuzluğu diyebiliriz. BIOS güncelleyin. Eğer kırık pinler bellek kontrolcüsüne aitse sorun ondan da kaynaklı olabilir.

Sistem: Ryzen 3 3200G, B450M S2H v2, XPG D30 (8x2) 3000MHz, 240GB SSD, 1TB HDD.
Sistemimde tek RAM vardı bugün ikinci si geldi ikinciyi taktiğimda fanlar dönüyor ama ekrana görüntü gitmiyor mavi ekranda sinyal yok yazısı kalıyor sizce sorun nedir bu arada işlemcinin 2 pini kırık ben işlemciden şüphe ediyorum çünkü RAM'leri tek takınca çalışıyor.
İkincisini takarken xmp yi kapatıp öyle takmanız lazım 2.yi.

Ramın doğru oturduğuna emin olun.
Ram da sıkıntı olabilir işlemcinizde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Ramın doğru oturduğuna emin olun.
Ram da sıkıntı olabilir işlemcinizde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Ramleri doğru oturttum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkincisini takarken xmp yi kapatıp öyle takmanız lazım 2.yi.onu
Onu nasıl yapicam bilmiyorum da

Dediklerinize bakarsak RAM uyumsuzluğu diyebiliriz. BIOS güncelleyin. Eğer kırık pinler bellek kontrolcüsüne aitse sorun ondan da kaynaklı olabilir.
Bios güncel ramler ikiside aynı ram

İkincisini takarken xmp yi kapatıp öyle takmanız lazım 2.yi.
He tamam şimdi anladım dediğinizi deniyorum hemen

Aynı olsa da farklı çiplere sahip olabilir. Thaiphoon Burner indirin. İki belleğin de teker teker Read sekmesini paylaşın.

Mealesef xmp kapattım gene ayniy kalıyor

Aynı olsa da farklı çiplere sahip olabilir. Thaiphoon Burner indirin. İki belleğin de teker teker Read sekmesini paylaşın.
Tamamdır

Ekler

• IMG_20210104_114513.jpg
    IMG_20210104_114513.jpg
    2.2 MB · Hit: 37
  • IMG_20210104_114118.jpg
    IMG_20210104_114118.jpg
    2.3 MB · Hit: 33
Son düzenleme:
Çipler aynı. İşlemci pinlerini halletmeye çalışın. Bir de belleklerin pinlerini silgiyle temizleyin.

işlemci pinlerini nasıl halledebilirimki
Bunları halledebilen kişiler var. Bir kuyumcudan yardım alabilirsiniz. Ya da böyle kişilere işlemciyi satabilirsiniz/yaptırabilirsiniz.

Bunları halledebilen kişiler var. Bir kuyumcudan yardım alabilirsiniz. Ya da böyle kişilere işlemciyi satabilirsiniz/yaptırabilirsiniz.
Teşekkürler

Yardım için teşekkür ederim iki ram takılı iken hiçbir şekilde ekrana görüntü gitmiyor sorun işlemciyle alakalı artık kesin eminim

Geri