Ekranda kayma var ??

Talhaşen

80+
Reaksiyon skoru
2
beyler monitör 144Hz fakat steam yada başka uygulamada ekranı aşağı doğru kaydırınca yazı yada şekillerin eski bulundukları yerden gri şekilde yavaşca kayıyor

beyler monitör 144Hz fakat steam yada başka uygulamada ekranı aşağı doğru kaydırınca yazı yada şekillerin eski bulundukları yerden gri şekilde yavaşca kayıyor
Ona Ghosting Diyoruz Dostum

ne olduğunu anlayabilmemiz için video çekersen daha iyi olur

Bende Samsung G3 falan gibi sorunlu bir monitör sanmıştım ama pek bi bilgim yok
Post automatically merged:

bitek 60 Hz de azalıyo ama oda çok düşük
Ekran kartınız nedir hocam Nvidiaysa Driver Denetim Masasından 120hz falan ayarlayabilirsiniz

• Kızgın
Reaksiyonlar: Senr
Bende Samsung G3 falan gibi sorunlu bir monitör sanmıştım ama pek bi bilgim yok
VA panellerin geneli böyle G3'e özel bir sorun değil o, böyle mesajları gören sorunu sadece G3'te sanıp alsın da VA panel sonra görsün griyi :D. Arkadaşın attığı monitör pahalı olmasına rağmen yapıyor gördüğünüz gibi 9K fiyatı var neredeyse. 💀

Benzer problemle sahip bir sürü VA var. LG 24gq50f-b, Casper Excalibur M.E238FHD-G, MSI G24C4, Monster Aryond A27 V1.2
VA panel alıp siyahlarda sorunsuz bir model beklemek çok zor.

G3'te var olduğunu biliyorum ama belki AOC'te yoktur. Response time veya yanıt süresi gibi bir ayar varsa 144hz için onu arttırmayı deneyin. Ghosting diyorlar ama VA paneller her renkte ghosting yapmaz. 1 ms MPRT değerleri oluyor ama GtG değerleri genellikle kötü ve GtG griden griye geçiş değeri için söylenir ama her renk için farklı ghosting ve ms performansı olur monitörlerin. VA panellerinde zayıf noktası griden griye geçiş ondan özellikle grilerde yaşıyorsunuz hatta siyahlarda da yaşarsınız. Beyaz arka planlarda o kadar fazla olmaz. Griden griye hatta siyahtan siyaha renk geçişleri VA panellerde 75 ms'e kadar çıkıyor olması gereken değer en fazla 12 ve 20 ms.

VA oyuncu monitörlerinde bunun için response time veya tracker free koyuyorlar bazı monitörlerde onu arttırmak işe yarıyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,983
Üyeler
191,018
Son üye
Yusufmania
Geri