Ekranda Renkli/Bozuk kareler ve Performans ( RX 7700 XT 12GB)

Sociolock

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba,

Bir ay kadar önce Donanım Arşivi kanalında yayınlanan sistemi ddr5 versiyonunu aldım. Linkte bilgisayar bilgileri mevcuttur. Tuhaf bir şey oluyor. Zaman zaman 300 fps aldığım oyun anlık 3 e 5 e düşüyor. Ekranda fare gezerken pixellenme yapıyor Aşağıdaki resim ve videodaki gibi. Bu neyden kaynaklı bilmiyorum. Bazen sık sık bazen hiç karşılaşmıyorum. İtopya Servise götürdüm format atıp güncellemişler. Geri getirdim aynı sorun devam ediyor.

Şimdi dorum şunlar;
1.)Servise götürdüğümde ne hatası diyeceğim? Geçen sefer pixellenme dedim telefondan görselleri gösterdim fakat format atmışlar (Şaka gibi).
2.) Bununla karşılaşan arkadaşlar nasıl çözdü?
3.) Bu ekran kartıyla mı ramlerle mi alakalı sizce?

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden.

.
1.webp

Merhaba,

Bir ay kadar önce Donanım Arşivi kanalında yayınlanan sistemi ddr5 versiyonunu aldım. Linkte bilgisayar bilgileri mevcuttur. Tuhaf bir şey oluyor. Zaman zaman 300 fps aldığım oyun anlık 3 e 5 e düşüyor. Ekranda fare gezerken pixellenme yapıyor Aşağıdaki resim ve videodaki gibi. Bu neyden kaynaklı bilmiyorum. Bazen sık sık bazen hiç karşılaşmıyorum. İtopya Servise götürdüm format atıp güncellemişler. Geri getirdim aynı sorun devam ediyor.

Şimdi dorum şunlar;
1.)Servise götürdüğümde ne hatası diyeceğim? Geçen sefer pixellenme dedim telefondan görselleri gösterdim fakat format atmışlar (Şaka gibi).

. Alıntıyı görüntüle

vram hatası gibi gelmedi ramleri occt ile test ayrıca farklı bir driver kur

vram hatası gibi gelmedi ramleri occt ile test ayrıca farklı bir driver kur
Hocam serviste tüm testlerden geçmiş. Onlarda Vram diye aldı fakat çözülmedi. Ekran akrtı driverı kastediyorsanız yaklaşık 5 kere format attım 3 farklı işletim sistemi denedim sonuç hep aynı. Isınma problemi de yok.

Merhaba,

Şimdi dorum şunlar;

. Alıntıyı görüntüle

Sorun sadece tarayıcıda mı? Hiç masaüstünde sorun yaşadığın oluyor mu veya oyunlarda?

Sorun sadece tarayıcıda mı? Hiç masaüstünde sorun yaşadığın oluyor mu veya oyunlarda?
Genellikle tarayıcıda oluyor fakat uygulamalarda da aşağı kaydırdığımda ekranın yarısı donuyor yarısı hareket edıyor 3 5 saniye sonra düzeliyor. Oyunlarda genellikle böyle 0,5 ms falan dona dona gitmeye başlıyor bi noktada

Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldırıp son sürüme güncelle. Ayrıca Windowstan Donanım hızlandırmalı GPU kapatıp sonuca bir bak bakalım düzelecek mi?

Ekran görüntüsü 2025-08-12 053219.webp

Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldırıp son sürüme güncelle. Ayrıca Windowstan Donanım hızlandırmalı GPU kapatıp sonuca bir bak bakalım düzelecek mi?

Alıntıyı görüntüle
Bu ayar zaten kapalı dediğiniz gibi güncelledim sorun hala devam ediyor. Neden bilmiyorum bazen hiç bir şey yokken birden oyunda donma başlıyor. full çözünürlükte 350 FPS aldığım oyun dona dona hareket etmeye başlıyor. Yani sürekli de olmuyor bazen 5 dk bazen 30 dk bazen 3 saat sonra oluyor. Bu pixellenme de durup dururken oluyor.

Bu ayar zaten kapalı dediğiniz gibi güncelledim sorun hala devam ediyor. Neden bilmiyorum bazen hiç bir şey yokken birden oyunda donma başlıyor. full çözünürlükte 350 FPS aldığım oyun dona dona hareket etmeye başlıyor. Yani sürekli de olmuyor bazen 5 dk bazen 30 dk bazen 3 saat sonra oluyor. Bu pixellenme de durup dururken oluyor.
HDMI kablosu ile denediniz mi?

Ekran görüntüsü ve video olarak klasöre kaydedin. bir şey demenize gerek yok.

dediğimi yapın occt ile ramleri kurun

Geri