Ekranda siyah çizgiler çıkması

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,141
Merhaba rtx 3060 12gb ekran kartına sahibim. Oyun vs. oynarken ki saatlerce oynadığım zaman dahil ekranda veya herhangi bir yerde bir siyah çizgi vs. bir şey çıkmıyor ancak masaüstünde takılırken ya da youtube veya netflixde dizi izlerken bazen altyazılar kayboluyor bazen de ekranın alt kısmında veya ortasında siyah bir hat çıkıyor 1 - 2 saniyeliğine ve kayboluyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekranda ya bu şekilde ya da yukarıda daha küçük şekilde bir siyah şerit çıkıyor 1-2 saniyeliğine ve kayboluyor.

Ekler

• WhatsApp Image 2023-09-07 at 11.55.58.jpeg
    WhatsApp Image 2023-09-07 at 11.55.58.jpeg
    239.9 KB · Hit: 429
Ekranda ya bu şekilde ya da yukarıda daha küçük şekilde bir siyah şerit çıkıyor 1-2 saniyeliğine ve kayboluyor.
bu aralar bu siyah veya yeşil çizgi, ekranın bir kısmının kare kareleşmesi, görüntüde ani bozulup geri gelme durumları çok yaşanmaya başladı. baya bir kişi bu sorunla ilgili konu açıyor ve dikkat ettiğim çoğu kartları ikinci elde mining çıkması almış olmaları. sürücü driver silip yükleyerek çözüm bulan var mı bilmiyorum hepsi dert yanıyordu. umarım mining çıkması kaynaklı vram veya besleme gibi bir problem değildir.

bu aralar bu siyah veya yeşil çizgi, ekranın bir kısmının kare kareleşmesi, görüntüde ani bozulup geri gelme durumları çok yaşanmaya başladı. baya bir kişi bu sorunla ilgili konu açıyor ve dikkat ettiğim çoğu kartları ikinci elde mining çıkması almış olmaları. sürücü driver silip yükleyerek çözüm bulan var mı bilmiyorum hepsi dert yanıyordu. umarım mining çıkması kaynaklı vram veya besleme gibi bir problem değildir.
Ekran kartını sıfır aldım hepsiburada üzerinden yaklaşık 6 ay gibi bir şey oldu. Mining vs. hiçbir şey yapmadım. DDU ile silip yeniden yükledim ama düzelen bir şey olmadı.

Tarayıcıda bu sorunu yaşıyor olmanın sebebi tarayıcının donanım hızlandırma/donanım ivmesi ayarının açık olması olabilir. Kapatıp dene istersen bi.

Discord, Steam gibi bazı uygulamalarda bu ayarı kullanıyor, onları da açık bırakmış olabilirsin eğer kullanıyorsan. Onları da kapatıp deneyebilirsin bi.

Tarayıcıda bu sorunu yaşıyor olmanın sebebi tarayıcının donanım hızlandırma/donanım ivmesi ayarının açık olması olabilir. Kapatıp dene istersen bi.

Discord, Steam gibi bazı uygulamalarda bu ayarı kullanıyor, onları da açık bırakmış olabilirsin eğer kullanıyorsan. Onları da kapatıp deneyebilirsin bi.
Donanın hızlandırmayı kapattım deneyeceğim.

Düzeldi gibi hocam. En azından 1 saattir bir şey olmadı ve genel de 5 dk da bir oluyordu. Bir de şey soracağım bu bir kaç kere geldi başıma ekran tamamen donup 1-2 dakika sonra kendi kendine düzeliyor bu neden olabilir acaba?

Düzeldi gibi hocam. En azından 1 saattir bir şey olmadı ve genel de 5 dk da bir oluyordu. Bir de şey soracağım bu bir kaç kere geldi başıma ekran tamamen donup 1-2 dakika sonra kendi kendine düzeliyor bu neden olabilir acaba?
Büyük ihtimalle kullandığınız/arka planda çalışan bir uygulamada (yukarıda bahsettiğim steam/discord vs.) donanım hızlandırma/ivmesi açık olduğu için olabiliyor olabilir. Ben de AMD kart var, ben de çok sorun yaşıyorum bu donanım hızlandırma/ivmesi ile. Ne AMD ne Nvidia bir türlü halledemediler şu sorunu.

Bahsettiğim uygulamaları kullanıyorsanız donanım hızlandırma/ivmesi ayarlarını devre dışı bırakıp kullanın bir süre. Sorun yaşamazsanız onlardan dolayı oluyormuş demektir, sorun devam ederse sürücüde bir problem olabilir.

Donanın hızlandırmayı kapattım deneyeceğim.
Hocam donanım hızlandırmayı kapattıktan sonra böyle bir sorunla tekrardan karşı karşıya kaldınız mı ? Ben de google da gezerken ara ara ince küçük siyah çizgiler çıkıyor. Bu 4 aylık süre zarfında ne gibi tecrübeler yaşadınız aktarır mısınız ?

Hocam donanım hızlandırmayı kapattıktan sonra böyle bir sorunla tekrardan karşı karşıya kaldınız mı ? Ben de google da gezerken ara ara ince küçük siyah çizgiler çıkıyor. Bu 4 aylık süre zarfında ne gibi tecrübeler yaşadınız aktarır mısınız ?
Ben donanım hızlandırmayı kapadığımdan beri bu şekilde bir şey karşıma çıkmadı. Chrome ve discord üzerinden ikisinden de kapadım ve sorun çözüldü diyebilirim.

Ben donanım hızlandırmayı kapadığımdan beri bu şekilde bir şey karşıma çıkmadı. Chrome ve discord üzerinden ikisinden de kapadım ve sorun çözüldü diyebilirim.
Eyvallah hocam ben de kapattım bir sorun gözükmüyor şu anda.

Geri