Checal
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Buğra Buğday
Merhaba, yaklaşık 3 hafta önce yeni bir toplama PC satın aldım. Driver kurulumlarını yaptım. Bilgisayarı açtıktan sonra eğer ekran kapanırsa veya uyku moduna girerse (prize takılıyken şu süre sonra ekranımı kapat özelliği) bilgisayarı tekrar kullanamaya devam ettiğimde oyun oynarken veya video izlerken ekran bir anda kapanıyor, yaklaşık 4 saniye sonra tekrar açılıyor. Mouse hareketim arttıkça ana ekranım yine gidiyor. Hatta düz masaüstü açıkken bile iki monitörümde de wallpaper değişirken ekranda arada yırtılmalar oluşuyor (bunu çok nadir gözlemliyorum). Ses çıkışı 1. monitörümden olduğu için ekranla beraber ses de gidiyor. Bilgisayarı yeniden başlattığım zaman sorun çözülüyor. Ekran yine kapanırsa sorun tekrar başlıyor.
1. monitörüm DisplayPort ile bağlı 165Hz, 2. monitörüm HDMI ile bağlı 60Hz. Oyunu 2. monitöre taşırsam ekran kapanması olmuyor. Yani sadece DisplayPort ile bağlı olan 165Hz monitörde kapanma oluyor. Bu PC'den önce daha önce aynı monitörlerle başka bir PC kullanıyordum ama böyle bir sıkıntı yaşamıyordum.
Sistemim:
İşletim sistemi olarak da Win11 kullanıyorum.
(1920x1080 çözünürlük)
Sorunun video hali -> bu şekilde kısa aralıklarla kapanıyor.
Benchmark sonucu
Ekran karardığı sırada oyun içi değerler:
Ayrıca GPU kullanımı ve CPU kullanımı ekteki gibi düşük, FPS ise LoL gibi bir oyunda 150'lere kadar geriliyor. Oyunlarda V-Sync aktif etmezsem aşırı yırtılma oluyor.
DDU ile sürücüyü kaldırdım sonra tekrar son sürümün kurulumunu yaptım ancak sorun yine de geçmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
1. monitörüm DisplayPort ile bağlı 165Hz, 2. monitörüm HDMI ile bağlı 60Hz. Oyunu 2. monitöre taşırsam ekran kapanması olmuyor. Yani sadece DisplayPort ile bağlı olan 165Hz monitörde kapanma oluyor. Bu PC'den önce daha önce aynı monitörlerle başka bir PC kullanıyordum ama böyle bir sıkıntı yaşamıyordum.
Sistemim:
İşletim sistemi olarak da Win11 kullanıyorum.
(1920x1080 çözünürlük)
Sorunun video hali -> bu şekilde kısa aralıklarla kapanıyor.
Benchmark sonucu
Ekran karardığı sırada oyun içi değerler:
Ayrıca GPU kullanımı ve CPU kullanımı ekteki gibi düşük, FPS ise LoL gibi bir oyunda 150'lere kadar geriliyor. Oyunlarda V-Sync aktif etmezsem aşırı yırtılma oluyor.
DDU ile sürücüyü kaldırdım sonra tekrar son sürümün kurulumunu yaptım ancak sorun yine de geçmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.