Neler Yeni

Ekstra Depolama İçin HDD mi SSD mi?

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,688
İsim
misfit
Oyun, video, fotoğraf, unity ve unreal engine dosyalarımı saklayabilecek bir ekstra depolama arıyorum fakat HDD ve SSD arasında kaldım.

HDD daha ucuz fakat SSD'ye göre daha yavaş, özellikle oyunlarda bu yavaşlık sıkıntı çıkartır gibime geliyor. Sesli çalıştığını da söyleyen çok var.
SSD tercih edersem de 1TB'lık bir SSD 800-900₺ civarlarında.

Şu anda herhangi bir bütçem yok biriktirip alacağım.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Oyun, video, fotoğraf, unity ve unreal engine dosyalarımı saklayabilecek bir ekstra depolama arıyorum fakat HDD ve SSD arasında kaldım.

HDD daha ucuz fakat SSD'ye göre daha yavaş, özellikle oyunlarda bu yavaşlık sıkıntı çıkartır gibime geliyor. Sesli çalıştığını da söyleyen çok var.

HDD sevmiyorum pek, sesi, sarsıntı ile bozulabilmesi falan pek sıcak bakmıyorum HDD lere, ben şahsen depolama amaçlı olan 1TB diskimi satıp 500GB SSD aldım 😀

SucukluYumurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
oğuzhan karaman

HDD Takın şimdilik biraz para geçince elinize satın SSD alın yani şu an lık idare etsin diye HDD alın normalde SSD almalısınız.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,688
İsim
misfit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ben depolama tarafında HDD tercih ediyorum. Ağır performans gerektiren program ve oyunlarım SSD'de. Yük gerektirmeyen arşivler, dosyalar vs. ise HDD'de. HDD'de kullandığım dosyalar ağır dosyalar olmadığı için o tarafta daha çok masrafa girmeye gerek yok benim açımdan. Kısaca kullanıma bağlı bir durum..

SucukluYumurta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
475
İsim
oğuzhan karaman

Concorde

80+

SSD

Smellnes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
ENES BERKE İNAL
Unity dosyalarımı saklayacağım diyorsun hdd ye mi kuracaksın yoksa sadece outputları falanmı oraya atacaksın tam nasıl çalıştıklarını bilmiyorum. Film falan atacaksan Hdd yani sadece duracak program çalışmacaksa Hdd paran varsa Ssd çünkü teknoloji gelişiyor ayak uydurmak için ssd gerekli bence.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,688
İsim
misfit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Unity dosyalarımı saklayacağım diyorsun hdd ye mi kuracaksın yoksa sadece outputları falanmı oraya atacaksın tam nasıl çalıştıklarını bilmiyorum. Film falan atacaksan Hdd yani sadece duracak program çalışmacaksa Hdd paran varsa Ssd çünkü teknoloji gelişiyor ayak uydurmak için ssd gerekli bence.
Unity ssd ye kurulu projelerim assetler vs. oraya koyacağım. Oyun vs. de kuracağım için arada kaldım. Rdr2 indirdim mecburen gta yi sildim 130gb boşum var şu anda.

Top Bottom