El Capitan - Oyunda Reset Atma Sorunu

Reaksiyon skoru
81
Merhaba arkadaşlar,
Sistemi siz de biliyorsunuz zaten. Monitör satın alınması, alınan monitörün iadesi ve başka bir monitör siparişi derken bir süredir ciddi anlamda test edemedim sistemi. Dünden beri yaşadığım şey şu. Sistem oyuna girince 5-10 dk sonra kendini resetliyor. 3 farklı oyunda test ettim hepsinde sonuç yandı. Bu sırada GPU sıcaklığı 73-75 derece, CPU sıcaklığı da 70-72 derecede.

Hatanın ne olduğu ve çözümü ile ilgili önerilerinizi rica ediyorum.

Sıcaklık ile ilgili sorun yok. PSU' nedir?
Corsair 550W 80+ kullandığım PSU. Normal şartlarda çok rahat beslemesi lazım bu sistemi kağıt üstünde. Ki zaten aynı sistem onlarca sayıldı bu forumda. Sorun olmadan kullananlar var.

Yapıp,buraya yazın yardımcı olurum.
Ram testinde en ufak sorun yok. Format attım, ekran kartı beta yazılımını değil whql driver kurdum; ekran kartının güç bağlantısını, ek kablo ile değil asıl kablo ile yaptım; ekran kartı bios switch'ini silense moduna alarak çekirdek hızını ve güç tüketimini düşürdüm; priz değiştirdim; ses ayarlarından realtek hd'yi inaktif ettim; hızlı başlangıcı inaktif ettim; yok yok maalesef. Oyuna girince ortalama 10 dk içinde reset atıyor. Olay günlüklerinde hata kodu Kernel Power 41 63. Sorun PSU ya da ekran kartında olabilir mi? Ancak sistem çok yeni 3-5 gün kullanılmadı daha.

Genellikle ekran kartında böyle sorunları yaşayan görüyorum başka yerden bulabileceğiniz ekran kartı var mı ve PSU yeterli 5600 XT yükte 200W harcıyor 360 ise 150W filan corsairin 12V kanalı 500w

Furmark testi yapar mısınız ? Bir de işlemciyi test edin bakalım hangisinde kapanma yapacak deneyelim.

5600 XT ryzen 5 3600 var değil mi? bence power yetersiz kalıyor olabilir. tek ram ile deneyin her ram leri tek tek deneyin ekran kartını denemeniz lazım başka bir pc de belki ekran kartında bir sıkıntı vardır. overclock yaptınız mı sisteme? biosunuz güncel mi

5600 XT ryzen 5 3600 var değil mi? bence power yetersiz kalıyor olabilir. tek RAM ile deneyin her RAM leri tek tek deneyin ekran kartını denemeniz lazım başka bir PC de belki ekran kartında bir sıkıntı vardır. overclock yaptınız mı sisteme? biosunuz güncel mi
5600 XT ve R5 3600 evet. BIOS güncel, overclock yapılmadı. Ancak 5600 XT için sonradan AMD tarafından yayınlanan BIOS güncellemesi oldu (ekran kartı BIOS'u) onu yaptım sadece. PSU'nun yetersiz kalabileceği aklıma geldi ama bu hazır bir sistem ve yüzlerce satıldı. Öyle olsa herkesin benzer bir sorun yaşaması gerekir, kimseden duymadım henüz. Ram'lerin klipslerini açmama rağmen yuvadan çıkaramıyorum nedense çok sıkılar. Ayrı ayrı deneyemedim. Ekran kartını deneyebileceğim başka bir sistem yok elimin altında, yedek PSU vs de yok maalesef. Sorun donanımsal ise ve tespit edebilirsem o parçayı geri göndereceğim İnceHesap'a.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Furmark testi yapar mısınız ? Bir de işlemciyi test edin bakalım hangisinde kapanma yapacak deneyelim.
Deneyip sonuçlarını paylaşacağım, teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Genellikle ekran kartında böyle sorunları yaşayan görüyorum başka yerden bulabileceğiniz ekran kartı var mı ve PSU yeterli 5600 XT yükte 200W harcıyor 360 ise 150W filan corsairin 12V kanalı 500w
Maalesef özellikle şu pandemi sürecinde ekran kartı temin edebileceğim bir yer yok. Ben de yeterli olacağını düşünüyorum PSU'nun kağıt üstünde ama aklıma da başka bir şey gelmiyor açıkçası.

Furmark testinde kapanma olmadı. Aida64 kararlılık testi yaptım. Eğer GPU'yu da yük altına sokmazsam kapanmıyor, ama diğer bileşenlerin yanına GPU'yu da yükle dersem 1.5 dk sürmeden kapanıyor sistem.

Geri