Oyunda bir hikaye olmaması, daha doğrusu oyunun bu hikayeyi anlatmaması sebebiyle oyunu oynayasım gelmiyor. Açık dünyada bossları kesmekten ibaret bir oyunu insanlar övüyor da övüyorlar ama bu tarz önüne gelene sıktığın bir FPS oyununa ise ''hikayesi kötü'' deyip eleştiriyorlar. Bir sürü farklı bossların olması tamam güzel ama oyun açık dünyada nerede ve neden olduğunu bilmeden önüne geleni kestiğin bir oyun ve herhangi bir hikaye yok. Bir oyunu ''şaheser'' kategorisine sokmak için bu yeterli oluyor mu? 50-60 tane güzel boss tasarla, güzel grafikler kas ve bitti.
Oyunun yeterince detaylı bir hikayesi var. Engelliye anlatır gibi şuraya git şunu öğren dememesi hikayesinin olmadığı anlamına gelmiyor. Dil öğrenin ve oyun içi npclerle konuşarak hikayeyi öğrenmeyi deneyin. Bu kadar kapasiteniz yoksa souls oyunları size hitap etmiyordur. Sizin tabirinizle önüne gelene sıkarak ilerlediğiniz Call of duty tarzı fps oyunlarını oynamaya devam edin.
Oyunun yeterince detaylı bir hikayesi var. Engelliye anlatır gibi şuraya git şunu öğren dememesi hikayesinin olmadığı anlamına gelmiyor. Dil öğrenin ve oyun içi npclerle konuşarak hikayeyi öğrenmeyi deneyin. Bu kadar kapasiteniz yoksa souls oyunları size hitap etmiyordur. Sizin tabirinizle önüne gelene sıkarak ilerlediğiniz Call of duty tarzı fps oyunlarını oynamaya devam edin.
Oyunda bir hikaye olmaması, daha doğrusu oyunun bu hikayeyi anlatmaması sebebiyle oyunu oynayasım gelmiyor. Açık dünyada bossları kesmekten ibaret bir oyunu insanlar övüyor da övüyorlar ama bu tarz önüne gelene sıktığın bir FPS oyununa ise ''hikayesi kötü'' deyip eleştiriyorlar. Bir sürü farklı bossların olması tamam güzel ama oyun açık dünyada nerede ve neden olduğunu bilmeden önüne geleni kestiğin bir oyun ve herhangi bir hikaye yok. Bir oyunu ''şaheser'' kategorisine sokmak için bu yeterli oluyor mu? 50-60 tane güzel boss tasarla, güzel grafikler kas ve bitti.
Oynamadım. Belki forum fikrimi değiştirir de indiririm diye konu açayım dedim, yorumlar ''Kapasiten yoktur, Call of Duty oyna'' gibisinden olunca muhtemelen bir süre daha oynamam bu tarz oyunları. Sadece zor olmasıyla öne çıkan bu oyunları oynamayı ve bitirmeyi başarı zanneden, kendini kültürlü bir ''gamer'' olarak gören ve kendisinin bile bilmediği, hakkında ipucuna sahip olabilmek için oyunda sayısız kitabı okumayı ve internette bir sürü araştırma gereken bir hikayeyi ''oyunun hikayesi güzel, sen kapasitesizsin'' diyerek savunan kitleyle aynı oyunları oynayacağıma Call of Duty indirir oynarım daha iyi.
Oynamadım. Belki forum fikrimi değiştirir de indiririm diye konu açayım dedim, yorumlar ''Kapasiten yoktur, Call of Duty oyna'' gibisinden olunca muhtemelen bir süre daha oynamam bu tarz oyunları. Sadece zor olmasıyla öne çıkan bu oyunları oynamayı ve bitirmeyi başarı zanneden, kendini kültürlü bir ''gamer'' olarak gören ve kendisinin bile bilmediği, hakkında ipucuna sahip olabilmek için oyunda sayısız kitabı okumayı ve internette bir sürü araştırma gereken bir hikayeyi ''oyunun hikayesi güzel, sen kapasitesizsin'' diyerek savunan kitleyle aynı oyunları oynayacağıma Call of Duty indirir oynarım daha iyi.
Yani benim fikrimde girmesi en kolay fromsoftware oyunu. Diğerlerinin aksine açık dünya olduğu için ilk ana bossa gelmeden aşırı güçlenip ya da bozuk build'ler yapıp kasmak çok kolay ama siz gidip guide izleyip bunu yapmakla uğraşmak isteyeceğinizi sanmıyorum. Bütün fromsoftware oyunlarını oynamış bir insan olarak elden ring büyüklüğüyle benim bile gözümü korkuttu. Eğer girmek isterseniz fromsoftware evrenine Dark Souls 3 size daha keyif veren bir macera sunabilir diye düşünüyorum (ayrıca CoD 164 gb depolama vermeye gerek yok bence )
Çooooook basite indirgersek (ve ne yalan söyliyim çok da hatırlamıyorum) ölümün olmadığı kusursuz bir dünyada geçen bu oyunun "tanrısının" oğlunu öldürülmeyi başırıyorlar. Tanrıça gibi olan "Marika" ise oğlunun ölümü bu kusursuz düzeni sembolize eden ve bu dünyaya güç veren Elden Ring'i parçalıyor. Elden Ring'in parçalarını Marikanın başka kocalardan evlatları alıyor ve sonsuz bir iç savaş çıkıyor. Elden Ring'in yer yüzündeki yansıması olan kutsal ağaç daha önce bu dünyadan kovulmuş güçlü ruhları yüzük parçalarını birleştirip yeni Elden Lord'u olmaları için çağırıyor. Biz de o ruhlardan biriyiz ve görevimiz tek tek yüzük taşıyıcılarını bulup onları yenerek yeni Elden Lord olmak.
Elden Ring seni tamamen özgür bırakan bir oyun istediğin karakterle istediğin buildle onlarca saat vakit geçirebilirsin ve oyunun sanat dizaynı ile keşif hissi aşırı iyi tabi oyun gow vs gibi lineer bir şekilde ilerlemiyor bu da bir çok kişinin gözünü korkutuyo ama oynamaya başladıktan sonra resmen bağımlısı oluyosun. Daha önce hiç souls oyun oynamamama rağmen elden ringi aralıksız 1 hafta oynadım ve aşırı keyif aldım sana da tavsiye ederim.
Ayrıca bu oyun özelinde bence kolay veya zor demek saçma çünkü oyunun zorluğunu tamamen oynayan kişi belirliyo istersen under level kal silahına upgrade yapma zor modda takıl, istersen mimic vs ile oynayarak rahat rahat oyna bu tamamen oynayan kişiye kalmış.
Elden Ring'de evet boss savaşları çok zevkli ancak beni etkileyen olay o olmamıştı. Oyunda görebildiğin neredeyse her yere gidebiliyorsun ve gördüğün yerde mutlaka bir detay oluyor. Bu bazen bir dungeon, npc, item veya bambaşka bir yere giden bir teleport gibi şeyler olabiliyor. Hikayeyi sadece oyunu oynayarak anlamak çok zor. Görevlerde ben de wikiye bol bol baktım. Final yorumum bir rehber eşliğinde ana görevleri takip etmek, biraz ilerleyince rehberi bırakıp gözüne ufuktaki bir yeri kestirip ardından oraya gidip kendin keşfetmen ve bunu bir döngü şeklinde devam ettirmek en dolu dolu oynanış olacaktır. Türe hakim değilsen başta rehbersiz dalmak körü körüne labirentte koşmak gibi olacaktır.
Oynamadıysan önüne geleni kesiyosun gibi yorum yapman çok komik hikayesi felan yok anlatmıyor boş oyun vb. Demende komik oyun eşsiz bi oyun kendi türünde başarılı bi oyun eğer oyunlarda yetenekliyseniz oynayın bazı kişilere gerçekden zor olabiliyor sonra zevk alamıyorlar
KISACA oyunda rekabet etmeyi bişeye karşı iddalaşmayı, o eşsiz dünyayı keşfetmeyi seviyorsan seveceksindir Bide oyunun hikayesi güzel öyle yok, anlatamıyor felan demişsinde kimden duydun bilmiyorum kendince yorum yaptın galiba hikayesi var oyunun yani öyle açıpta sayısız kitap okumana gerek yok oynayınca belli şeyleri anlıyorsun zevk verende bu geldi bana açıp hikayeyi öğrenmeye çalışsam zevkim kaçardı büyük ihtimal
Mesaj otomatik birleştirildi:
Daha önce bu tarz souls türü oyun oynamadıysan ilk NET sekiro ile başlamanı öneririm elden ring first time için uygun gelmeyebilir gibi.
Sekiroda çok istediğiniz düz hikaye var