Neler Yeni

Elden Ring oynanır mı?

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Önüne gelenin kesebildiğini kim söyledi? Keşke öyle bir şey olsa. :)

pyrex0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Kaan Çiflikoğlu
Oyunda bir hikaye olmaması, daha doğrusu oyunun bu hikayeyi anlatmaması sebebiyle oyunu oynayasım gelmiyor. Açık dünyada bossları kesmekten ibaret bir oyunu insanlar övüyor da övüyorlar ama bu tarz önüne gelene sıktığın bir FPS oyununa ise ''hikayesi kötü'' deyip eleştiriyorlar. Bir sürü farklı bossların olması tamam güzel ama oyun açık dünyada nerede ve neden olduğunu bilmeden önüne geleni kestiğin bir oyun ve herhangi bir hikaye yok. Bir oyunu ''şaheser'' kategorisine sokmak için bu yeterli oluyor mu? 50-60 tane güzel boss tasarla, güzel grafikler kas ve bitti.
Yani kişiden kişiye göre değişir diğer souls oyunlarının yanında elden ring en kolaylarından birisi boss tasarımları her ne kadar diğer oyunlara göre daha zor olsada işin sonunda bossa özel build yapıp yada level kasıp rahatça kesebiliyorsun souls oyunlarıda genel olarak senden en ufak konuşmaları dahi takip edip okumanı ister yada wikiden bakmanı genel olarak çoğunda bu şekilde oyunun mantığı bu sevilen kısmı burası hikayeli oyunlardaki gibi değil bossları daha zor ve güzel (bence) god of wara bakıyorum oyunu kötülemek değil amacım biraz zorlanıyım istiyorsun zor moda alıyorsun değişen tek şey karşındakinin sana daha fazla vurması oluyor hikaye olarakta oyunun çok güzel bir evreni var George RR Martin in yazdığı bi hikaye sadece araştırmak veya en ufak bilgiyi dahi okumak gerekiyor işin sonunda sevilme nedenlerinden biriside bu hiç biryerden spo almayıp oynuyorsan gezip görebileceğin tonla kısım var oyunda ama dediğim gibi işin sonunda SOULS LİKE oyunları seviyorsan geçerli bunlar. Yazılanlara bakmadım muhtemelen dediklerimin aynısı söylenmiştir tamamen ne sevdiğine bağlı.

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Abdullah Aydoğdu
Oynamadıysan önüne geleni kesiyosun gibi yorum yapman çok komik hikayesi felan yok anlatmıyor boş oyun vb. Demende komik oyun eşsiz bi oyun kendi türünde başarılı bi oyun eğer oyunlarda yetenekliyseniz oynayın bazı kişilere gerçekden zor olabiliyor sonra zevk alamıyorlar
Hangi mesajımda boş oyun demişim, bir alıntılayabilir misiniz? Oyunun boş olduğunu düşünsem oynamalı mıyım diye konu açmazdım. Sadece oyunun hikaye anlatmayışını beğenmememi "kapasitesiz" diye boş atanlara boş derim. :)

Enivici Vokke

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Abdullah Aydoğdu
Hikaye anlatmama mevzusunu ise izlediğim bir sürü incelemeye dayanarak söyledim. Yerli-yabancı incelemelerde hep oyunun bir hikaye anlatma çabasında olmadığı söyleniyor. Oyunun amacının o olmadığının ve popüleritesinin de farkındayım ama sadece şahsi olarak bana bir hikayesi olmayınca amaçsız geliyor. Ön yargımı kırmak için yorum atan arkadaşlara teşekkür ederim.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,558
İsim
ismail

Burada arkadaş, hikayeyi parça parça anlatmış, izleyip fikir edinebilirsin.
Oyundaki npc'yi dinlemekten aciz adam sence gidip Youtube'dan Türkçe hikaye anlatımı dinler mi? Metin 2 de aç yabani köpek kesmeye devam etmeli.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,449
İsim
Oğuz
Oyunun yeterince detaylı bir hikayesi var. Engelliye anlatır gibi şuraya git şunu öğren dememesi hikayesinin olmadığı anlamına gelmiyor. Dil öğrenin ve oyun içi npclerle konuşarak hikayeyi öğrenmeyi deneyin. Bu kadar kapasiteniz yoksa souls oyunları size hitap etmiyordur. Sizin tabirinizle önüne gelene sıkarak ilerlediğiniz Call of duty tarzı fps oyunlarını oynamaya devam edin.
Boş yapmışsın. Akademik seviyede İngilizce bile bilsen Elden Ring hikayesini oynayarak anlama gibi bir imkanın yok. Kaldı ki NPC'ler bile ne zaman nerede hiç bir zaman bilmiyorsun. Hikaye ilerlese bile ne zaman nerede göreceğini takip edemiyorsun. Yanlış bir şey yaptığın an yan hikayeleri sonlandırma imkanın var. Tüm hikayeleri takip etmek için güzelce internette araştırıp tek tek çözümlemen gerek. Öyle yapınca bile ana hikayeyi anlayamıyorsun çünkü hiç bir şeyi düzgün anlatmıyor. Oyunda hikaye anlatımı diye bir şey yok.
İnsanlara yardımcı olmayacaksan gelip burada boş boş şeyler yazma. Kapasiteniz yoksaymışmış. Ben senin Elden Ring'i bitirdiğini bile düşünmüyorum. Gram fikrinin olduğunu bile sanmıyorum.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,558
İsim
ismail
Boş yapmışsın. Akademik seviyede İngilizce bile bilsen Elden Ring hikayesini oynayarak anlama gibi bir imkanın yok. Kaldı ki NPC'ler bile ne zaman nerede hiç bir zaman bilmiyorsun. Hikaye ilerlese bile ne zaman nerede göreceğini takip edemiyorsun. Yanlış bir şey yaptığın an yan hikayeleri sonlandırma imkanın var. Tüm hikayeleri takip etmek için güzelce internette araştırıp tek tek çözümlemen gerek. Öyle yapınca bile ana hikayeyi anlayamıyorsun çünkü hiç bir şeyi düzgün anlatmıyor. Oyunda hikaye anlatımı diye bir şey yok.
İnsanlara yardımcı olmayacaksan gelip burada boş boş şeyler yazma. Kapasiteniz yoksaymışmış. Ben senin Elden Ring'i bitirdiğini bile düşünmüyorum. Gram fikrinin olduğunu bile sanmıyorum.
Oynayarak anlama imkanım yoksa Elden ring'in hikayesini anlatan oyundan önce çıkarılan edebi bir kaynak var sanırım. Hikayeyi ilk öğrenen kişi oynamadan nasıl öğrendi bu hikayeyi?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,449
İsim
Oğuz
Oynayarak anlama imkanım yoksa Elden ring'in hikayesini anlatan oyundan önce çıkarılan edebi bir kaynak var sanırım. Hikayeyi ilk öğrenen kişi oynamadan nasıl öğrendi bu hikayeyi?
Miyazaki bile Elden Ring'in araştırılarak oynanması gerektiğini söylüyor. Oyunu kendisi yapmasına rağmen bitirebilecek kadar iyi bir oyuncu olmadığını söylüyor. Oyun yapımcısı bile oynayan birinin hikayeyi anlayamayacağını söylüyor.
Sen şimdi çok iyi İngilizce bilen birinin Elden Ring'i düm düz oynayarak tüm hikayeyi çözebileceğini mi söylüyorsun :D
Sadece Souls oyunlarında değil, çoğu oyunda Rehber diye bir kavram var. Souls oyunları ise rehbersiz bir hiçtir.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,558
İsim
ismail
Miyazaki bile Elden Ring'in araştırılarak oynanması gerektiğini söylüyor. Oyunu kendisi yapmasına rağmen bitirebilecek kadar iyi bir oyuncu olmadığını söylüyor. Oyun yapımcısı bile oynayan birinin hikayeyi anlayamayacağını söylüyor.
Sen şimdi çok iyi İngilizce bilen birinin Elden Ring'i düm düz oynayarak tüm hikayeyi çözebileceğini mi söylüyorsun :D
Sadece Souls oyunlarında değil, çoğu oyunda Rehber diye bir kavram var. Souls oyunları ise rehbersiz bir hiçtir.
Canım benim rehber'i oluşturan kişi oyunu oynamadan nasıl rehber'i oluşturuyor? Oyunu oynarken dinleyerek ilerleyip çözüyorsun ki anlamayan insanlara rehber niteliğinde içerik çıkartıyorsun. Sen oyunu anlayamadıysan oyunu anlayıp video içeriği çıkartan kişi de başka bir rehberden mi yararlandı? O halde bu oyunun hikayesinin sunulduğu ana kaynak oyun içi değilse neresi? Hadi sen anlamadın oyunda bahsedilen muhabbeti açtın youtube'dan izledin hikayeyi anlatan kişi de başka bir youtuberdan izledi rehberi oluşturan ilk kişi hikayeyi nerden anladı da sundu bize? Miyazaki oyunu bitiremiyorsa bunun hikaye anlatımıyla ilgisi nedir? Souls oyunları hiçbir zaman hikayeyi oyuncuya doğrudan sunmadı zaten. Oyun içi türkçe ingilizce hikaye anlatımı sunan rehberlerin kaynağı oyun içi npc konuşmaları ve item açıklamalarında belirtilen kısa notlar zaten. A noktasından B noktasına gidip slot kesince hikayesi yok bu oyunun demek boş muhabbet değil mi sence de?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,449
İsim
Oğuz
Canım benim rehber'i oluşturan kişi oyunu oynamadan nasıl rehber'i oluşturuyor? Oyunu oynarken dinleyerek ilerleyip çözüyorsun ki anlamayan insanlara rehber niteliğinde içerik çıkartıyorsun. Sen oyunu anlayamadıysan oyunu anlayıp video içeriği çıkartan kişi de başka bir rehberden mi yararlandı? O halde bu oyunun hikayesinin sunulduğu ana kaynak oyun içi değilse neresi? Hadi sen anlamadın oyunda bahsedilen muhabbeti açtın youtube'dan izledin hikayeyi anlatan kişi de başka bir youtuberdan izledi rehberi oluşturan ilk kişi hikayeyi nerden anladı da sundu bize? Miyazaki oyunu bitiremiyorsa bunun hikaye anlatımıyla ilgisi nedir? Souls oyunları hiçbir zaman hikayeyi oyuncuya doğrudan sunmadı zaten. Oyun içi türkçe ingilizce hikaye anlatımı sunan rehberlerin kaynağı oyun içi npc konuşmaları ve item açıklamalarında belirtilen kısa notlar zaten. A noktasından B noktasına gidip slot kesince hikayesi yok bu oyunun demek boş muhabbet değil mi sence de?
Elden Ring'de hiç ismi hiç geçmeyen karakterler bile hikayelerde anlatılıyor. Senin mantığına göre o kişileri nereden biliyorlar da hikayeyi anlatıyorlar? Senin mantığına göre zaten oyun içinde geçmesi lazım ki anlatılmış olsun değil mi. Elbette oyun tarafından açıklanan bir hikaye var.
Her karakterin hikayesi var. Görevlerinin de hikayesi var şu an hepsi oluşmuş durumda
Zaten oyun ilk çıktığında herkesin amacı bossları kesip oyun sonuna ulaşmak. Elden Ring'i saatlerce rastgele oynayarak bile bitirme imkanın var. Hikaye'yi anlaman gerekmiyor oyunu bitirmek için.
Çünkü bir rehberi oluşturan kişi tek bir kez oynayıp aa hemen rehber yapayım demiyor. Oyun üstünden zaman geçtikçe milyon tane rehber oluşuyor. Hikaye de öyle tek seferde açıklanmıyor. Şu an 15-20 saatte bitirebilirim ben ama yapılacak şeylerini sırasını bildiğim için. Araştırdığın rehbere göre bile değişir nasıl anlayacağın veya nasıl bitireceğin.
Dark Souls serisi ve Elden Ring en sevdiğim oyunlardandır. Evet oyuna girer girmez karakter metninden hikaye dinlemeyi beklemek zaten boş muhabbet.
Fakat kimse bana bu oyunu rehbersiz bitirip tüm hikayeyi anladım demesin. Öyle bir şey yok.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,558
İsim
ismail
Elden Ring'de hiç ismi hiç geçmeyen karakterler bile hikayelerde anlatılıyor. Senin mantığına göre o kişileri nereden biliyorlar da hikayeyi anlatıyorlar? Senin mantığına göre zaten oyun içinde geçmesi lazım ki anlatılmış olsun değil mi. Elbette oyun tarafından açıklanan bir hikaye var.
Her karakterin hikayesi var. Görevlerinin de hikayesi var şu an hepsi oluşmuş durumda
Zaten oyun ilk çıktığında herkesin amacı bossları kesip oyun sonuna ulaşmak. Elden Ring'i saatlerce rastgele oynayarak bile bitirme imkanın var. Hikaye'yi anlaman gerekmiyor oyunu bitirmek için.
Çünkü bir rehberi oluşturan kişi tek bir kez oynayıp aa hemen rehber yapayım demiyor. Oyun üstünden zaman geçtikçe milyon tane rehber oluşuyor. Hikaye de öyle tek seferde açıklanmıyor. Şu an 15-20 saatte bitirebilirim ben ama yapılacak şeylerini sırasını bildiğim için. Araştırdığın rehbere göre bile değişir nasıl anlayacağın veya nasıl bitireceğin.
Dark Souls serisi ve Elden Ring en sevdiğim oyunlardandır. Evet oyuna girer girmez karakter metninden hikaye dinlemeyi beklemek zaten boş muhabbet.
Fakat kimse bana bu oyunu rehbersiz bitirip tüm hikayeyi anladım demesin. Öyle bir şey yok.
Yahu seninle aynı şeyi savunuyoruz zaten. Konu sahibi diyor ki ''oyun açık dünyada nerede ve neden olduğunu bilmeden önüne geleni kestiğin bir oyun ve herhangi bir hikaye yok. Bir oyunu ''şaheser'' kategorisine sokmak için bu yeterli oluyor mu? 50-60 tane güzel boss tasarla, güzel grafikler kas ve bitti.'' Oyun içi npclerle konuşarak hikayeyi öğrenmeyi denemesini söylemişim kendisine. Yabancı dil bilgisi yoksa Türkçe anlatım yapan rehber videoları izlemeyi deneyebilir tabi ama konu sahibinin oyun hakkında fikir edinme gibi bir çabası yok. İstiyor ki oyun aptala anlatır gibi şunu yap bunu yap desin seni yönlendirmiyorsa bu oyunun kayda değer bir hikayesi yok demektir...

Top Bottom