Neler Yeni

Elden Ringi kavrayamamak

emlre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre
Elden Ring oynuyorum oyuna hakim olamadım bir türlü. Az önce boss gibi bir şey öldürdüm ve bir item düştü ekteki resimde düşen itemi görebilirsiniz. Kalkan anladığım kadarıyla fakat elime alamıyorum. Ctrl+scroll down da yaptım yine eski kalkanım ve kılıcım arasında değişim yapıyor. Genel olarak envanter sistemini dodge sistemini çözemedim. Sorularım:

1)Envanteri ESC dışında bir tuşla açılıyo mu?
2)Karakterimin statları kafasına göre mi gelişiyor yoksa benim özel olarak geliştirme seçebileceğim bir sistem var mı?
3)Karakterimin giydiği şeyler veya elindeki tuttuğu silah statlarını önemli ölçüde etkiliyor mu?
4)Yerde gördüğüm her şeyi envanterime almalı mıyım bunları takaslayabileceğim veya satabileceğim bir yer var mı?
5)Ölünce XP kaybediyor muyum?
6)Ölünce herhangi bir şey kaybediyor muyum?
7)Sağ alttaki gold gibi olan şey ne? Öldükçe 50'ye kadar düştü fakat öldüğüm bossu kesince sanırım verdikleri mi geri aldım? Bu geri aldığım şeyler ne?
8)Resimde eklediğim fırlatma bıçağını nasıl kısayol tuşlarından birine atayabilirim?
9)Oyundaki dodge-attack mantığı enerjini koruyarak her saldırıda shift basıp bossun/düşmanın nefeslendiği anları ezberleyip o anlarda sol tıkla vurmak mı?
10)Envanterimdeki itemleri kısayol tuşlarına ben mi atamam lazım yoksa can iksirini sol alta kendisi aldığı gibi otomatik alıyor mu oyun?
11)Rünler ne? Nasıl kullanılıyo?
12)Rünleri silmek için neden özel bir item (memory of grace) var? Kazandığım şeyi niye siliyim? Silince çöpe mi gidiyo bana geri mi veriyo?

Mesaj otomatik birleştirildi:

Düşen item:

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-04-04 192411.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-04 192411.png
    15.2 KB · Hit: 5
Top Bottom