Cmos demek zaten bios demek cmos sıfırlama bios sıfırlamak demektir sen bios pilini çıkartmışsın 5 dakka bekle tak çalıştırElektirik gitti geldi PC açılmıyor bi kere daha aynısını yaptı adamlar açtı biri cmos sıfırladım muhabbet yaptı nasıl yaparım yardımcı olurmusunuz ramleri söktüm bios pilini söktüm ana kartın gücünü kestim
Ana kart gigabyte A520m h
ayrıca her elektrik kesildiğinde böyle oluyorsa cihazın bir donanımı zarar görmüş olabilirElektirik gitti geldi PC açılmıyor bi kere daha aynısını yaptı adamlar açtı biri cmos sıfırladım muhabbet yaptı nasıl yaparım yardımcı olurmusunuz ramleri söktüm bios pilini söktüm ana kartın gücünü kestim
Ben tamircinin yanına gittiğimde PC’de bios pilli takılı değildi demekki bişeyler yapmış sıfırladım dediğine göre napanilirim denedim olmuyorCmos demek zaten bios demek cmos sıfırlama bios sıfırlamak demektir sen bios pilini çıkartmışsın 5 dakka bekle tak çalıştır
Mesaj otomatik birleştirildi:
ayrıca her elektrik kesildiğinde böyle oluyorsa cihazın bir donanımı zarar görmüş olabilir
Cmos demek zaten bios demek cmos sıfırlama bios sıfırlamak demektir sen bios pilini çıkartmışsın 5 dakka bekle tak çalıştır
ayrıca her elektrik kesildiğinde böyle oluyorsa cihazın bir donanımı zarar görmüş olabilir
Napabilirm yardımcı olurmusunuzBen tamircinin yanına gittiğimde PC’de bios pilli takılı değildi demekki bişeyler yapmış sıfırladım dediğine göre napanilirim denedim olmuyor
Hocam şimdi siz bios pilini çıkartıp taktınız çalışmadı ve şuan ne yapabileceğinizi mi soruyorsunuz onu tam anlamadım eğer durum bundan ibaretse bios pili haricinde bir tüketici olarak ekstra yapabileceğiniz bir şey yok teknik servise ürünü göndermeniz gerekiyor onlar inceleme yaparlar fakat elektrik kesintilier garanti dışına sebebiyet verir mi onu bilmiyorum.Ben tamircinin yanına gittiğimde PC’de bios pilli takılı değildi demekki bişeyler yapmış sıfırladım dediğine göre napanilirim denedim olmuyor
Tamam hocam teşekkürler ama basit bi işlem yaptıklarını biliyorum onun için bende bilmek istiyorum her zaman götüremem ve topraklama yetersizliğinden olduğunu söylediHocam şimdi siz bios pilini çıkartıp taktınız çalışmadı ve şuan ne yapabileceğinizi mi soruyorsunuz onu tam anlamadım eğer durum bundan ibaretse bios pili haricinde bir tüketici olarak ekstra yapabileceğiniz bir şey yok teknik servise ürünü göndermeniz gerekiyor onlar inceleme yaparlar fakat elektrik kesintilier garanti dışına sebebiyet verir mi onu bilmiyorum.
bios sıfırlanmışsınız, sistem boot etmiyorsa psu da sıkıntı olarabilir psu yu harici olarak kısa devre yapıp test etmeniz lazım açılmazsa bozulmuş demektir.Elektirik gitti geldi PC açılmıyor bi kere daha aynısını yaptı adamlar açtı biri cmos sıfırladım muhabbet yaptı nasıl yaparım yardımcı olurmusunuz ramleri söktüm bios pilini söktüm ana kartın gücünü kestim