Elektrik elektronik mühendisliği vs uçak bakım onarım

Reaksiyon skoru
13
Herkese merhaba sizden bir konuda yardımınızı istiyorum aranızda mutlaka üniversite okumuş veya okuyor olanlar vardır onların tavsiyelerine ihtiyacım var
Mezun öğrenciyim geçen sene sayısal 250 bin yaptım ve mezuna kaldım bu sene 150k 200k arası bir sıralama gelir diye tahmin ediyorum ve aklımda olan iki bölüm var
Aslında subay olmak istiyordum ama mülakat tarihine kadar kilo veremediğim için o hakkım gitti
Sivil üniversite olarak uçak bakım onarım düşünüyorum çünkü
Okuması çok eziyet değil
Okulu bitirdikten sonra iş bulmak çok zor değil
İş bulduktan sonra tatmin edici maaşı var
Ancak saçmalık şu bu bölümün 150binden alıyor bi tık kötüsü 300binden alıyor saçmalık 160 170 180 200 250 yok çünkü 9 10 üniversitede var
Bende tercih edebileceklerim
nişantaşı %50 burs
İstanbul gelişim %50
Kapadokya %50
Atılım %25
Fırat üniversitesi elazığ

Ailemin geliri orta düzey herkes gibi çok iyi değil özel ünilerin onları zorlayacağını düşünüyorum ve ankarada doğdum büyüdüm
Doğuda üniversite okunur mu (elazığ) sonuçta iş güç sahibi olmak için gidiyoruz ama insanız ve bir sosyal hayatımız olması gerekiyor beni çok zorlar mı
Kapadokya ve nişantaşı yarı burslu geçen sene aylık 20bin tl civarıymış bu sene 30 olsa bi 30 da ben yiyeceğim 60 aileme inanılmaz yük olur
üniversite okurken bir işte çalışmak mümkünatı olan bir şey mi
Kapadokyada okunur mu ve İstanbulda sanırım herkes okunmaz diyecek ama orda okunur mu
Atılım geçen sene 35 bintl aylık imiş resmen taciz gibi geliyor bana çok kafama yatmıyor çünkü başka şehirde okuyunca kafa daha rahat oluyor birazcıkta aile baskısından bıktım

Uçak bakım böyle Mezun olup tecrübeyi kazanınca maaş ortalama 100üstü oluyor 120 130 civarı gayet yeterli benim için ama işte güzel şehirler gelmiyor gelenler ise pahalı zaten az okulda var bu bölüm

Elektrik elektronik ise her okulda var kafama yatan başka bölümde bu küçüklükten beri lehimleme arduino 3d printer devre kartları lityum iyon pillerle uğraşmayı severim ama mezunlara konuştuğumda türkiyenin ilk 10 üniversitesinden mezun değilsen işin zor diyorlar hem ağır matematik ile fizikle boğuşuyorsun hemde mezun olup tecrübeli olunca ortalama 50 60 k civarına sektörde Ancak iş bulabildiklerini söylüyorlar bunlar doğru mu elektrik elektronik için güzel şehirler gelir Kırıkkale samsun Antalya vs buralarda okumakta keyifli olur ama sonuçta bir gün üniversite hayatı bitecek ve meslek hayatı başlayacak açıkçası 50 60 k içinde 4 sene okumaya değmeyeceğini düşünüyorum çünkü 30k kira ödesem kredi çekip araba alıp 20k onu ödesem geriye 10 kalıyor ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum

Tamamen sizin keyfinize kalmış. Bende bu sene uçak gövde ve motor bakımı yazacağım. Sizin istediğinizle aynı bölüm. Özelde okumak sizi zorlamayacaksa bu alana odaklanırsanız ileride keyfiniz yerinde olur diye düşünüyorum. Mühendislik kendinizi geliştirmeniz gereken bambaşka bir alan. Eğer ki gereken emeği, çalışmayı ve çabayı gösterirseniz o tarafta da çok iyi yerlere gelirsiniz diye düşünüyorum. Başkalarının ne dediğine çok bakmamak lazım, siz ne istiyorsunuz önemli olan o. Hayatın neler getireceği belli olmaz. Bir tanıdığım ortalama bir üniversitede makine mühendisliği okuyup kendi işini başlattı, şu anda durumu fazlasıyla iyi. Bu örneğin yanı sıra maddi olarak çok daha başarısız örnekler de var. Bu tamamen sizin kendinizi geliştirmenize ve yapacağınız işlere bağlı. Uçak bakım tarafında ne uzar ne kısalırsınız. Lisanslı teknisyen olduktan sonra maaşınız artar, yıllandıkça maaşınız artar yaşar gidersiniz. Yüksek maaşlı memur olursunuz bir nevi. Uzun lafın kısası; hangi alan ilginizi çekiyorsa oraya yönelin derim.

Geri