Zexius
80+ Bronze
Çok büyük bir şey değil hocam kendi bilgisayarımda vardı zamanında satmasaydım fotoğrafını atardım sizlere fakat diktörtgen bir yapıda çok yer kaplamıyor ups'ler ikiye ayrılıyorhocam bu ups nedir nasıl kullanılıyor anlatır mısınız ? Bi göz gezdirdim büyük bir şeye benziyor nereye bağlanıyor ki bu.
-Line İnteractive
-Online Ups
Olarak ikiye ayrılıyor line interactive ups'ler tüketiciler için tasarlanmıştır bilgisayar laptop televizyon çamaşır makinesi vb gibi parçalarda kullanılıyor çalışma sistemi ise şu şekilde olası bir elektrik kesilmesi durumunca line interactive ups şebekeden depoladığı elektriği elektrik kesildiği vakit cihazda yapılacak işleme göre çekilen watta göre ve upsn kaç wa gücünde olduğuna göre değişecek şekilde ortalam 5 ila 10 dakika çalıştırabilir bu sürede cihazı kapatabilirsiniz ve bu sayede cihazınız zarar görmez.
Online ups ise fanlı yapıda ve büyük bir yapıda olurlar eve konulamaz çalıştığı andan itibaren 40db üstü ses ile çalışırlar evinizde süpürge makinesi çalışmasıyla aynı şey ama bu ses 7/24 olacak kısacası böyle düşünün bir nevi jeneratörün bir küçük versiyonu ve hastane gibi iş yerlerinde kullanılır kısacası sizin işinizi online ups değil üstte tanımını yaptığım line interactive ups'ler işinizi görür iyi forumlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
ayrıca ups bir yere bağlanmaz ups'e cihazlar bağlanır arka kısmında alacağınız ups markasına göre priz yerleri olur prize takılır başka bir sorunuz varsa burdayım.hocam bu ups nedir nasıl kullanılıyor anlatır mısınız ? Bi göz gezdirdim büyük bir şeye benziyor nereye bağlanıyor ki bu.