Neler Yeni

Elektrikçiden antigron kablo alacam bilgisi olan var mı?

tiger1

80+ Bronze
Arkadaşlar 10 metre civarı bir kablo alacam. 3x2.5 mu yoksa 3x4 mü almalıyım ? ikisi arasındaki farkı bilen var mı ? Bir de yanında 6'lı priz alacam elektrikçiden. Sonra bağlatacam ve diğer odadan bulunduğum odaya çekecem. İnternetteki hazır prizleri kullanma kabloyu eritirsin diyenler oldu. Ne yapmalıyım ?

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
Arkadaşlar 10 metre civarı bir kablo alacam. 3x2.5 mu yoksa 3x4 mü almalıyım ? ikisi arasındaki farkı bilen var mı ? Bir de yanında 6'lı priz alacam elektrikçiden. Sonra bağlatacam ve diğer odadan bulunduğum odaya çekecem. İnternetteki hazır prizleri kullanma kabloyu eritirsin diyenler oldu. Ne yapmalıyım ?
hocam 3x4 ü ne yapacaksın? fişe sanayi tipi makina takmıyacaksın ya sonuçta al 2.5 luk kabloyu geç eritme mevzusu da pek mümkün değil bu arada bana yakınsan yardımcı olabilirim elektrikçiyim

tiger1

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam 3x4 ü ne yapacaksın? fişe sanayi tipi makina takmıyacaksın ya sonuçta al 2.5 luk kabloyu geç eritme mevzusu da pek mümkün değil bu arada bana yakınsan yardımcı olabilirim elektrikçiyim
Hocam bilmiyorum ki nasıl bir şey olduğunu. Diğer forum sitesindeki bir adam bana 2.5 veya 4 al dedi. Yoksa kablon eriyebilir falan gibisinden konuştu. O zaman 2.5'luk alayim ben. Ha bir de prizin markası viko olsun dedi. Elektrikçileri arayıp sordum fakat viko yokmuş. Sizin öneriniz var mı nasıl bir priz alıp 2.5luk kabloyu bağlatayim ? Hiç anlamıyorum bu işlerden bir yardımcı olursanız sevinirim.

Onur07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
308
İsim
Onur
Ülkede herkes çok bilmiş.öncellikle 3x4 kabloyu kullanamazsın çünkü evindeki tesisat kablosu 2.5 enya kablo yani sigortadan direk çekersen olur. 3x4 kabloyu şöfben için kulanılır.3x2.5 ttre kablo al markası hes olursa iyi olur korkma o kadar.Yanma durumu genelde 3x1.5 kablolarda oluyor ben Elektrkciyim

tiger1

80+ Bronze
Ülkede herkes çok bilmiş.öncellikle 3x4 kabloyu kullanamazsın çünkü evindeki tesisat kablosu 2.5 enya kablo yani sigortadan direk çekersen olur. 3x4 kabloyu şöfben için kulanılır.3x2.5 ttre kablo al markası hes olursa iyi olur korkma o kadar.Yanma durumu genelde 3x1.5 kablolarda oluyor ben Elektrkciyim
Hazır elektrikçi birini bulmuşken hocam size birkaç sorum olacak rica ediyorum bir yardımcı olun. Şimdi şöyle yapıyoruz ozaman durumu özetleyim. Ben bir elektrçiye gidip 15 metre Hes markasından 3x2.5'luk TTR kablo istiyorum. Bir de 6'lı priz lazım. Onun markası ne olmalı hocam ? Elektrikçilere sordum fakat viko falan yokmuş.

Onur07

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
308
İsim
Onur
Googleden bak yakınlarında var mı malzemeci elektrikçi fiyat al viko genelde en çok kulanılan marka fazla marka var elektrikçinin elindeki iyi mi o önemli hiç yapamazsan internetten araştir bütçe varsa akım korumalı olarak bulabilirsen 10 metre araştir.kafana takma kablo 2.5 olsun yeter sana

tiger1

80+ Bronze
Googleden bak yakınlarında var mı malzemeci elektrikçi fiyat al viko genelde en çok kulanılan marka fazla marka var elektrikçinin elindeki iyi mi o önemli hiç yapamazsan internetten araştir bütçe varsa akım korumalı olarak bulabilirsen 10 metre araştir.kafana takma kablo 2.5 olsun yeter sana
Hocam ben şimdi birkaç elektrikçiyi aradım. Hes markasını sordum kablo olarak. Yok dediler. Hepsinde ''ÇARKIT'' kablo varmış. Priz olarak da ellerinde ''ELBİ'' varmış. 3x 2.5'luk 10 Metre TTR kablo + 6'lı priz + ucuna da fiş bağlatırsam toplamda bana 1000 Tl fiyat verdiler ortalama. Ne dersiniz hocam ? Bu çarkıt ve elbi markası güvenilir mi gidip alayim mi ?

Handle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Atakan AKTAŞ
Hocam bilmiyorum ki nasıl bir şey olduğunu. Diğer forum sitesindeki bir adam bana 2.5 veya 4 al dedi. Yoksa kablon eriyebilir falan gibisinden konuştu. O zaman 2.5'luk alayim ben. Ha bir de prizin markası viko olsun dedi. Elektrikçileri arayıp sordum fakat viko yokmuş. Sizin öneriniz var mı nasıl bir priz alıp 2.5luk kabloyu bağlatayim ? Hiç anlamıyorum bu işlerden bir yardımcı olursanız sevinirim.
Dostum inan çok basit bir olay bu sistem dizmiyorsun bu kadar irdelemene gerek yok çok dandik kablo elektrikçilerde pek olmsz zaten internette belki denk gelirsin o kadar yani priz de Viko olsa iyi olur ama o olmazsa olmaz diye bir şey yok priz dediğin bir plastik kutu içinde bakır aktarıcı bir metal var o kadar başka bişey yok he bende yanmaz kauçuk schinder var elimde fazla onu kullanıyorum en çok , kaliteli mal göz çıkartmaz varsa al yoksa gen al geç

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Kemal
Mesafen uzun olmasa 3x1.5 işini görür aslında ups için.

Top Bottom