Yardım Elektrikli Bisiklet Seçimi:Hazır mı, Dönüşüm Kiti mi? (Yokuş Performansı Odaklı)

YUSUF474

80+
Reaksiyon skoru
1
Değerli Donanım Arşivi üyeleri, elektrikli bisiklet arayışımdaki kritik bir kararsızlığı çözmek için fikirlerinize ihtiyacım var.

Zorlu Arazi Şartları

İkamet ettiğim bölgede çok sayıda ve oldukça dik yokuşlar bulunuyor. Özellikle %50 eğime ulaşan bu engebeli arazide, beni yormadan ve sorunsuz bir şekilde tırmanabilecek bir bisiklet sistemi arayışındayım. Bisiklet kullanmayı çok sevdiğim için araç yerine, performanslı bir bisiklet edinmek istiyorum. Ehliyetim bulunmadığından ve şu an için almayı düşünmediğimden, yasal sınırlar da benim için önem taşıyor.

Kararsız Kaldığım İki Seçenek

1. Hazır Elektrikli Bisikletler
Piyasada bulunan, kaliteli markaların 250 W motorlu hazır modelleri, bu dik eğimler için yeterli performansı sağlayabilir mi? Kaliteli hazır bisikletlerin voltajının düşük olması ve fiyatlarının çok yüksek olması beni bu seçenekten uzaklaştırıyor.

2. Performans Odaklı Dönüşüm Kiti
Kaliteli bir dağ bisikleti üzerine 1000 W gücünde bir dönüşüm kiti (kit + bisiklet) uygulaması yapsam, bu yokuşları rahatlıkla aşabilir miyim?

Bu seçenekte beni en çok düşündüren konu ise yasallık. Yasal hız sınırının 25 km/saat olduğu düşünüldüğünde, 1000 W gibi yüksek güçlü bir motor kullanmam, trafik denetimlerinde hukuki bir sorun teşkil eder mi? Polis çevirmelerinde başımın belaya girmesinden endişe ediyorum.

Tecrübe ve bilginizle yol göstermenizi rica ederim.

Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

İyi akşamlar dediğniiz 250w motor baya güçsüz bana kalırsa. İlk tavsiyem kesinlikle bir elektrkli scooter almanız olacaktır. Hız ve yopkuş performansı dediğinize göre ONVO modelleri siz euygun olabilir. Ayrıca her bölgedede durdurup 25kmh yi geçiyomu diye polis kontrol etmiyor. İllede bisiklet isityorum dersenizde güzel bir bisiklete dönüşüm bence daha mantıklı. Genede son seçenek size kalmış.

alba kitler en mantıklısı eğer güzel bir bisikletin varsa
1000w motor düz duvara bile tırmanır rahat ol

Geri