Elektro gitar hakkında hiçbir şey bilmeyen ama öğrenmek isteyen birine tavsiyeler.

Fresha

80+
Reaksiyon skoru
76
Arkadaşlar elektro gitar öğrenmek istiyorum fakat hiçbir türlü bilgim yok. Ne kadar bütçe ayırmalıyım neler almalıyım, bileniniz varsa hafiften anlatıp uygun bişiler önerirse çok müteşekkir olurum.

Almanız gerekenler çalacağınız türlere göre değişir. En azından 1.500 TL civarı (ikinci el için) bir bütçe ayırmanız iyi olur. Alacağınız iki temel alet var: Amfi ve gitar. Pedallar ve prosesörler sonra da bakılabilir.

Arkadaşlar elektro gitar öğrenmek istiyorum fakat hiçbir türlü bilgim yok. Ne kadar bütçe ayırmalıyım neler almalıyım, bileniniz varsa hafiften anlatıp uygun bişiler önerirse çok müteşekkir olurum.
Kötü gitar alma, kötü amfi alma.
Ne kadar kötü ses alırsan, o kadar çabuk soğursun.
Genelde insanlar "yeni başlıyorum zaten ucuz bir şey alayım, öğrenince iyisini alırım" diyor.
Ve ucuz setup ile aldığı kötü deneyimden dolayı soğuyor.

"Gitar + Amfi + Prosesör" üçlüsü ile yeterli ve güzel bir setup kurabilirsin.
Prosesör ileride de alınabilir, efektlere kapılıp dersleri ihmal etmeye gerek yok.
"Önce klasik-akustik ile başla, sonra elektro geçersin" diyen olursa, uzaklaştır yanından.

Tremolo kolu olsun vs. gibi heveslere gerek yok, gitar alırken "warlock" gibi makyajlı modellere yönelmeye gerek yok.
Ders alırken de "anlatan" biri değil, "bilen" biriyle muhatap olmakta fayda var.

Kötü gitar alma, kötü amfi alma.
Ne kadar kötü ses alırsan, o kadar çabuk soğursun.
Genelde insanlar "yeni başlıyorum zaten ucuz bir şey alayım, öğrenince iyisini alırım" diyor.
Ve ucuz setup ile aldığı kötü deneyimden dolayı soğuyor.

"Gitar + Amfi + Prosesör" üçlüsü ile yeterli ve güzel bir setup kurabilirsin.
Prosesör ileride de alınabilir, efektlere kapılıp dersleri ihmal etmeye gerek yok.
"Önce klasik-akustik ile başla, sonra elektro geçersin" diyen olursa, uzaklaştır yanından.

Tremolo kolu olsun vs. gibi heveslere gerek yok, gitar alırken "warlock" gibi makyajlı modellere yönelmeye gerek yok.
Ders alırken de "anlatan" biri değil, "bilen" biriyle muhatap olmakta fayda var.
Sizce ne kadar bütçe ayırmalıyım ve başlangıç için amfi ve gitar gitar önerebilir misiniz ?

Metal,Alternatif rock

Max 1200

Bu bütçeye ikinci el bir GRG170DX ile MG10 amfi alınabilir sanırım. Bu iki parça da biraz hasarlı ama bu bütçeye maalesef bu kadar oluyor.

Peki gitar çalmayı biliyor musun? Başta elektronik gitarla başlamak biraz saçma çünkü.

Sana tavsiyem hiç gitar çalmayı bilmiyorsan klasikten basla temelini öğren 300 400 TL link yeter başlangıç için ama biliyorsan elektro için 1000 1500 gözden cikarmalisin

Bu bütçeye ikinci el bir GRG170DX ile MG10 amfi alınabilir sanırım. Bu iki parça da biraz hasarlı ama bu bütçeye maalesef bu kadar oluyor.
İlanların biri Ankara, diğeri İstanbul.
2. el ürün ve gitarın durumunu canlı olarak görme imkanı yok.
Sap ne durumda, fretler sağlam mı, herhangi arızası var mı vs.
Ek olarak kargo masrafını da hesaplamak lazım.

Geri