yolyordam35
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 729
- İsim
- Celal Smyrna
Soğutucu önerince 7800x3d için kendi soğutucum yetersiz mi kalır diye düşündüm aklımda yeni bir sıvı soğutucu almak yoktu o yüzden versustan karşılaştırmak istedim ama ürünleri bulamayınca epeyden karşılaştırabildim şöyle bir tablo çıktı https://www.epey.com/islemci-sogutu...am-group-t-force-siren-gd240e_deepcool-lt720/ güç tüketimi dışında bir artı göremedim, sizin öneri için bir nedeniniz var mıydı acaba?
Anakart için önerilerden yola çıkarak bir karşılaştırma yaptım https://versus.com/tr/asrock-b650-pro-rs-vs-msi-b650-gaming-plus-wifi hem özellik açısından hem de fiyat olarak yolyordam35 nickli arkadaşın paylaştığı anakart daha verimli gibi geldi, (sadece karşılaştırmaya bakarak söylüyorum bunu.)
Almışken 1200w al mı demek istediniz hazır bütçem dahilindeyken yoksa farklı bir sebebi var mı 850w beslemeyebilir gibisinden.
Ramler için herhangi bir sorum yok, ram satın alırken dikkate alacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu anakart gerçekten hoşuma gitmişti hala seçeneklerim arasında mevcut.
Ekran kartı için halen kararsızım ama 7900xtx için şuan %51 gibi hissediyorum.
Psu seçimlerinde bilinmedik markalar (bilinmedik derken ben bilmiyordum cahilliğimi mazur görün) tercih ediliyor gibi gördüğüm kadarıyla önceki mesajlarda da High Power isimli bir marka önerildi fiyat performans açısından mı yoksa daha iyi nedenler var mı tercih sebeplerinizde, sizin tavsiye ederken ki düşünceniz neydi acaba? Gerçekten öğrenmek istediğim için soruyorum olumsuz bir amacım yok.
Ssd ve sıvı soğutucumu alalı fazla olmadığı için yetersiz olduklarını hissetmediğim sürece değiştirmeye yönelik bir düşüncem yok öneriler için yine de teşekkür ediyorum. Konuyu okuyan diğer arkadaşlara yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Önerdiğiniz akvaryum tipi kasalardan bizzat kullanmadım ama forumlarda genelde görünüş amaçlı soğutma performansları verimsiz dendiğini okumuştum beyaz sevdiğimi belirttiğim için alternatif olsun diye paylaştığınızı düşündüm.