anladım hocam çok teşekkürler yanıtınız içinHSH, gitarın biraz daha çok yönlü olmasını sağlıyor diyebilirim. Humbucker biraz daha dolu ve sert tonlar için uygun olduğundan HH dizilimli gitarlar rock ve metal için daha uygun olur. HSH'de iki tane Humbucker'ın yanında bir de single manyetik olması gitarı biraz daha ''her türe gider'' kılıyor. O single manyetik sayesinde Humbucker'ın yanında single manyetiğin özelliklerinden de yararlanabiliyorsun.
Arkadaş zaten aydınlatmış ancak bende ufak bir dipnot ekleyeyim; Single manyetikler daha tiz tonlarda, humbucker manyetikler de daha sert tonlarda başarılıdır ancak single ile metal, humbucker ile blues jazz çalınmaz diye bir kaide yoktur bu bilinen en büyük yanlıştır. Single manyetikle hayvan gibi metal de çalabilirisiniz ancak burada bir humbucker kadar tatmin edici olmaz.arkadaşlar manyetiklerden az çok anlıyorum bir araştırma yaptım da ama aklıma takılan HH ile HSH arasındaki fark nedir HSS SSS ile filan ilgilenmiyorum ama HH ile HSH arasındaki fark nedir ?
saolasın hocam ben HSH bulmaya çalışıyorum 2. el olarak grg170dx yada grx70qa bulmaya çalışıyorum inş bulurum uyguna yaArkadaş zaten aydınlatmış ancak bende ufak bir dipnot ekleyeyim; Single manyetikler daha tiz tonlarda, humbucker manyetikler de daha sert tonlarda başarılıdır ancak single ile metal, humbucker ile blues jazz çalınmaz diye bir kaide yoktur bu bilinen en büyük yanlıştır. Single manyetikle hayvan gibi metal de çalabilirisiniz ancak burada bir humbucker kadar tatmin edici olmaz.