Neler Yeni

Elektro Gitarda geliştiğimi hissedemiyorum

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Selamlar yaklaşık 3 ay önce elektro gitar almıştım kursa yazılmadım.
Temmuzun 15 günü tatildeydim ve gitarı götürmedim başına bir şey gelmesin diye ağustosun son 2 haftasıda misafir geldi bırakın gitarı yat kalk salonda dur yat kalk salonda böyle 1,5 hafta geçirdim sonrasında hayata zor döndüm.
Toplasanız 2 ay rahat odamda yatıyordu hiç çalmadım değil aldığımda 40-50 dk istediğim şarkıya bakar çalmaya çalışır sonra kafama takarsam 1 saat daha bakar oyun geçerim genelde böyle oluyor.
Egzersizleri ilk 1 hafta zor yaptım sinir krizi geçiriyordum sol elimin acizliğinden çok gelişmedi ama beginnerda değil yine istediğim şarkının o bölümüne 2-3 gün düşsem çalarım
Son 2-3 gündür üstüne düştüm ama yok yani kötüyüm belli ve kursa gideceğim.
Kursa giden varsa ne süre gidip geliştiklerini fark ettiler ne kadar gitmem kafi olur
Cidden aşırı yoğun bir zaman geçiriyorum sabah 6 kalkış 7 çıkış akşam 7 dönüş hafta sonları o yorgunluğu zor atıyorum
Çok gelişmesem bile 2. gitarı alma ihtimalim %95 fln kendi gitarım SSS Strat 1 tane HH gitar alacağım.
Tel almaya gittiğimde bir çocuk geldi 15k LP alıp gitti ama 10dk hayvan gibi çaldı bende ondan olmak istiyorum olay bu

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Bu iş bir süreç. 2-3 gün egzersiz yapıp ertesi hafta gözle görülür bir artış beklemek mantıksız.

Her gün disiplinli olarak ilerletmen lazım. Bu 30dk olur, 1 saat olur farketmez ama her gün eline alıp temel şeyleri tekrar etmen gerekiyor.

Bu günlük çalışmada yapacağın şeyler ise parça çalışmak değil de temel egzersizleri tekrar etmek olmalı. Örneğin kromatik egzersizi, penalama egzersizi vs.

Çünkü daha yeni başlayan birisin, direkt parça çalmaya çalışmak yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmak gibi bir şey.

Bu günlük 30 40dk dediğimiz süre de çok az aslında ama ancak bu kadar oluyor. Tek odağımız bu olmuyor, okuldan vs. artan zamanda bakıyoruz. Profesyonel gitaristler günde 14 15 saatini harcıyor bu işe, sen düşün.

Benim gitarda 1. yılım yeni bitti. Gitarı aldığım ilk ay herhangi bir kursa gitmedim. Kendim biraz denemeye çalıştım ama cidden olmadı, en sonunda da kursa yazılmaya karar verdim. Kursa yazılana kadar da kendim çalışmayı bıraktım, yanlış şekilde öğrenip ileride işi zora sokmayayım diye.

Dediğim gibi bir yıl oldu ve şu an çoğu rock/metal riffini çalabiliyorum. Belli başlı soloları atabiliyorum. Örnek olarak Bohemian Rhapsody parçasının solosu

Geliştiğimi ne zaman hissetmeye başladım diye sorarsan ona tam bir şey cevap veremem ama böyle hafiften bir şey çalmaya başladığında, olayın ne olup olmadığını anlamaya başladığında evet ben geliştim diyebiliyorsun ama daha da ilerledikçe anlıyorsun ki neredeyse aslında pek de gelişmemişsin 😀

Hala daha kursa gidiyorum bu arada, belki de aklıma gelen parçaların çoğu riffini çalıyorum ama daha öğrenmediğim, yapmadığım tonlarca şey var. Gitar ile milyonlarca farklı şey çıkartabilirsin ortaya, yani her zaman farklı şeyler öğrenebileceksin. Her zaman gelişeceksin, bu da olayın ayrı bi güzelliği.

Yani sen bu enstrümana hevesliysen, çalmak istiyorsan kursa yazılmanı öneririm. Ayrıca dediğim gibi de her gün ama her gün pratik yapmayı unutma. Öyle öyle gelişiyor insan.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu iş bir süreç. 2-3 gün egzersiz yapıp ertesi hafta gözle görülür bir artış beklemek mantıksız.

Her gün disiplinli olarak ilerletmen lazım. Bu 30dk olur, 1 saat olur farketmez ama her gün eline alıp temel şeyleri tekrar etmen gerekiyor.

Bu günlük çalışmada yapacağın şeyler ise parça çalışmak değil de temel egzersizleri tekrar etmek olmalı. Örneğin kromatik egzersizi, penalama egzersizi vs.
Çünkü daha yeni başlayan birisin, direkt parça çalmaya çalışmak yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışmak gibi bir şey.
Bunu bugün Smells Like Teen Spirit solosunu çalmaya çalışırken kendime küfürlü bir şekilde dedim.
Bu günlük 30 40dk dediğimiz süre de çok az aslında ama ancak bu kadar oluyor. Tek odağımız bu olmuyor, okuldan vs. artan zamanda bakıyoruz. Profesyonel gitaristler günde 14 15 saatini harcıyor bu işe, sen düşün.
Kesinlikle az ama bir yerden sonra "Zeon Rage" geçiriyorum olduğum yerde.
20dkdan sonra oluyor bu olay genellikle
Benim gitarda 1. yılım yeni bitti. Gitarı aldığım ilk ay herhangi bir kursa gitmedim. Kendim biraz denemeye çalıştım ama cidden olmadı, en sonunda da kursa yazılmaya karar verdim. Kursa yazılana kadar da kendim çalışmayı bıraktım, yanlış şekilde öğrenip ileride işi zora sokmayayım diye.

Dediğim gibi bir yıl oldu ve şu an çoğu rock/metal riffini çalabiliyorum. Belli başlı soloları atabiliyorum. Örnek olarak Bohemian Rhapsody parçasının solosu
Bohemian Rhapsody solosunu çalmayı çok denedim.
Son parçası dışında 1-2 kere takılarak çalabiliyordum ama sonra tatile gittim ve unuttum :(
Geliştiğimi ne zaman hissetmeye başladım diye sorarsan ona tam bir şey cevap veremem ama böyle hafiften bir şey çalmaya başladığında, olayın ne olup olmadığını anlamaya başladığında evet ben geliştim diyebiliyorsun ama daha da ilerledikçe anlıyorsun ki neredeyse aslında pek de gelişmemişsin 😀

Hala daha kursa gidiyorum bu arada, belki de aklıma gelen parçaların çoğu riffini çalıyorum ama daha öğrenmediğim, yapmadığım tonlarca şey var. Gitar ile milyonlarca farklı şey çıkartabilirsin ortaya, yani her zaman farklı şeyler öğrenebileceksin. Her zaman gelişeceksin, bu da olayın ayrı bi güzelliği.
Kurs değil bir gitaristten ders alacağım.
Babamın bir arkadaşı maestro galiba yani bu konserlerde orkestrayı yöneten kişi ünlü isimlerle çalışmış bir insan yurt dışına çok giden bir insan onun yakın bir arkadaşı kötü olacağını pek düşünmüyorum en kötü başka bir kurs var arkadaşımın önceden gittiği oraya giderim
Yani sen bu enstrümana hevesliysen, çalmak istiyorsan kursa yazılmanı öneririm. Ayrıca dediğim gibi de her gün ama her gün pratik yapmayı unutma. Öyle öyle gelişiyor insan.
Hevesim geçen sene bu zamanlar alsaydım muhtemelen günde 1-2 saat çalışacak kadar hevesli bir insandım ve boş vaktim çoktu.
Gitarı alamayacağım fikri aklıma girdi biraz hevesim kaçtı ama tam o zaman uygun fiyatlı bir gitar bulup direk aldık.
Bir dinleyici olarak Metallica bana çok karışık ve gürültülü gelirdi dinleyemezdim son zamanlarda 1 aydır onları dinlemeye başladım ve çok gürültülü olsa bile hoşuma gidiyor çalmak istiyorum ama malum eli kolu tutmayan bir insan olduğumdan olmuyor.
Yanıtın için teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,080,304
Üyeler
171,735
Son üye
ardaelyas
Top Bottom