Neler Yeni

Eleştiriye İhtiyacım Var

xdaxer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Abdullah
Merhaba Ben Yeni Yeni Html Css Öğreniyorum Kendimi Denemek İçin Bir Landing Page Tasarladım. Bilgili Birisi İnceleyip Nerelerde Hata Yaptığımı Söyleyebilir mi ?

Github Linki

Demo

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Merhaba Ben Yeni Yeni Html Css Öğreniyorum Kendimi Denemek İçin Bir Landing Page Tasarladım. Bilgili Birisi İnceleyip Nerelerde Hata Yaptığımı Söyleyebilir mi ?

Github Linki

Demo
Öncelikle eline sağlık.
<body> tagına flex verme, <body> içerisinde bir main containerın olsun.
<select> taglarının optionları listelenirken çok küçük seçim alanı ve text center olması kötü gözüküyor.
Dark theme yapman güzel ancak background rengi çok karanlık, srgb renk paleti kullananlar için zifiri karanlık oluyor. Tavsiyem #232323 gibi biraz daha açık bir renk kullanman veya gri tonlama yerine mavi tonlama üzerinden ilerlemen.
Css selector kısmına daha fazla bakmalısın, gereksiz ve yanlış kullanımlar var.
Flex kısımlarında çoğunlukla flex-direction dışında pek bir özellik kullanmamışsın, diğer özellikleri de kullanmalısın. Bazı yerleri de ek olarak flex yerine grid olarak tasarlayabilirsin. Senin için iyi olur.
"<tr class="titles">" olarak listelediğin kısmı thead olarak yapsan daha iyi olur. Listelenen diğer tr ler için de bir hover ayarlayıp, üstüne gelindiğinde daha açık bir background ayarlayabilirsin.
En üstteki searchbar daki icon çok bitişik kalmış, horizontal olarak biraz daha padding verebilirsin.
Sol taraftaki menülerin label kısımları düzensiz olmuş. Bunları 100% width, flex olarak yapıp, text-left kullanabilirsin. Label kısımlarını da biraz daha bold ve açık renk olması daha iyi olur.
Sol menüler genelde açılıp kapanabilen yapıda olurlar, bu yüzden logonun sağına 3 yatay çizgili bir ikon ekleyebilirsin. Logoyu da mümkünse bir ai ile basit de olsa bir şey tasarlatıp eklesen daha iyi olur.
Css transition kısımlarına biraz bakmanı öneririm, en azından menülere "all 0.2 linear" verebilirsin.

Top Bottom