Neler Yeni

Elimde ikitane bilgisayar var mining yaparsam bilgisayarların ömrü azalır mı

FMeTT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fikri Mert
1 gün boyunca mining yaptım ve toplamda 64 mh kazıyorum ekran kartının ömrünü azaltırmı birtane bilgisayar 3 aydır var yani yeni diieri ise 4 senedir var bilgisayarın ömründem gider mi ? Sıcaklıkları ideal düzelde birisi 56 diğeri 63 derece ekkran kartlarım RX 5600 XT VE GTX 1060 6GB

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
1 gün boyunca mining yaptım ve toplamda 64 mh kazıyorum ekran kartının ömrünü azaltırmı birtane bilgisayar 3 aydır var yani yeni diieri ise 4 senedir var bilgisayarın ömründem gider mi ? Sıcaklıkları ideal düzelde birisi 56 diğeri 63 derece
azalır

BarbaraPalvin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
Umut
İlgilendiği Kategoriler
her şey
1 gün boyunca mining yaptım ve toplamda 64 mh kazıyorum ekran kartının ömrünü azaltırmı birtane bilgisayar 3 aydır var yani yeni diieri ise 4 senedir var bilgisayarın ömründem gider mi ? Sıcaklıkları ideal düzelde birisi 56 diğeri 63 derece
Evet azalır

FMeTT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fikri Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 ay yapıp bırakmayı düşünüyordum mantıklı mı sizce bu peki ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 gün boyunca mining yaptım ve toplamda 64 mh kazıyorum ekran kartının ömrünü azaltırmı birtane bilgisayar 3 aydır var yani yeni diieri ise 4 senedir var bilgisayarın ömründem gider mi ? Sıcaklıkları ideal düzelde birisi 56 diğeri 63 derece ekkran kartlarım RX 5600 XT VE GTX 1060 6GB
Arkadaşlar 1 ay mining yapmayı düşünüyorum merakımdan genelde bunu insan ile karşılaştırıyorlar bir tarafta bozulır diyenler var diğer tarafta miningcilerden bozulmaz diyen var 2 ayrı çok farklı bir görüş adam akıllı bilen birisi cevaplasa hepimiz rahatlarız valla

Son düzenleme:

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Mantıklı değil 2 3 yıl hiç durmadan mining yapan kartların performansında aman aman bir kayıp olmuyor ömürleri kısalıyor ama bitmiyor sistem boş boş duracağına para kazandırsın daha iyi bence en az 3 4 ay yapın ytd

Son düzenleme:

Chapin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,085
İsim
.
Mantıklı değil 2 3 yıl hiç durmadan mining yapan kartların performansında aman aman bir kayıp olmuyor ömürleri kısalıyor ama bitmiyor sistem boş boş duracağına para kazandırsın daha iyi bence en az 3 4 ay yapın
Mining yapılan bir kart asla normal kart ile aynı performansı veremez. Birinin normal ısılarda çalışan VRAM ve diğer parçaları diğerinin 7/24 yük altında çalışan ve aşırı yüksek sıcaklığa maruz kalan VRAM'i.

Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Ahmet Bedir Özsoy

Arkadaşlar 1 ay mining yapmayı düşünüyorum merakımdan genelde bunu insan ile karşılaştırıyorlar bir tarafta bozulır diyenler var diğer tarafta miningcilerden bozulmaz diyen var 2 ayrı çok farklı bir görüş adam akıllı bilen birisi cevaplasa hepimiz rahatlarız valla
bu biraz fikir kazandırır diye düşünüyorum

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Azalır. Ayrıca sizin eski deyip değiştirdiğiniz sistem benim hayalim yaw :(

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Mining yapılan bir kart asla normal kart ile aynı performansı veremez. Birinin normal ısılarda çalışan VRAM ve diğer parçaları diğerinin 7/24 yük altında çalışan ve aşırı yüksek sıcaklığa maruz kalan VRAM'i.
Herkes biliçli yapılan miningin 7/24 oyun oynanan bir bilgisayardan farkı olmadığını söylüyor 6 ay mining yapmanın keşke yapmasaydım kart öldü bu değerler ne böyle dedirteceğini sanmıyorum uzun vadede performansı tabikide etkilenir ama çağdaş abinin video bana mining çıkması kartların bahsedildiği kadarda vasat durumda olmadığını gösterdi

FMeTT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fikri Mert
RX 5600 XT Aşırı yüksek sıcaklığa maruz kalmıyor. Oyun oynarken 70 dereceyi buluyor ve 120w güç tüketimi oluyor.

Undervolt ve OC yapıp mining için uygun ayara getirdim,
24 saat miningde bıraktım 57 dereceyi geçmedi güç tüketimi ise 100w

Tek fark 1 ay boyunca çalışması.

İki karttan mining yapıyorum tahmini aylık kazanç 1500 - 2000 TL civarı

Azalır. Ayrıca sizin eski deyip değiştirdiğiniz sistem benim hayalim yaw :(
Eski sistemim GTX 1060

snachy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Eren
Mantıklı değil 2 3 yıl hiç durmadan mining yapan kartların performansında aman aman bir kayıp olmuyor ömürleri kısalıyor ama bitmiyor sistem boş boş duracağına para kazandırsın daha iyi bence en az 3 4 ay yapın
Bence eth 1400 dolar altına düşene kadar yapılmalı ytd

FMeTT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fikri Mert
Kısaca yapmamda bır sıkıntı yok o zaman teşekkürler yorumlarınız için

Chapin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,085
İsim
.
RX 5600 XT Aşırı yüksek sıcaklığa maruz kalmıyor. Oyun oynarken 70 dereceyi buluyor ve 120w güç tüketimi oluyor.

Undervolt ve OC yapıp mining için uygun ayara getirdim,
24 saat miningde bıraktım 57 dereceyi geçmedi güç tüketimi ise 100w

Tek fark 1 ay boyunca çalışması.

İki karttan mining yapıyorum tahmini aylık kazanç 1500 - 2000 TL civarı

Eski sistemim GTX 1060
O bahsettiğin sıcaklık Chipset sıcaklığı, mining yaparken chipset çok az işlem yapıyor zaten. Ben sensör olmayan diğer parçalardan bahsediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,695
Üyeler
161,893
Son üye
poison7
Top Bottom