Çözüldü✓ Elimdeki bileşenler ile ne yapmalıyım?

Reaksiyon skoru
0
Sevgili dostlar merhaba size bir konuda danışmak istiyorum. Ben bilgisayar donanımlarından anlamayan birisiyim ve tavsiyele almak adına bu hesabı oluşturdum.

Elimde pandemi döneminde canlı derslerim için aldığım hazır sistem bir kasam mevcut fakat artık beni tatmin etmiyor. Bugün bir arkadaşım elinde kullanmadığı birkaç bileşen bulunduğunu iletti. Bu parçaları sırası ile aşağıya yazacağım ve hangi bileşenleri kullanarak (bir kademe de olsa) daha iyi bir sistem ortaya koyabilirim size sormak istiyorum.

Mevcut kullandığım hazır kasanın içeriği:
CPU: Intel® Core™ i3-9100F
GPU: Radeon RX 570 4G
RAM: XPG Gammix D10 2x8 (16GB)
Anakart: H310CM-HDV

Arkadaşımda bulunan ihtiyaç dışı bileşenler:
CPU: Ryzen 5 5500
Anakart: B450M
RAM: 16x2 (32GB) (Marka belirtilmemiş)

Ek olarak ekran kartı alma niyetim de mevcut fakat yine hakim olmadığım bir konu olduğu için tavsiyelerinize açığım. Cevaplarınız ve ayırdığınız vakit için teşekkür ederim.

intel den amd ye platform değiştiriyorsun arkadaşının verdiği parçaları alırsan ekran kartı hariç satmanı ve sistemi bu şekilde kullanmanı öneririm r5 5500 rx570 e gayet yeter ama ekran kartını değiştirmeye yönelik bir düşüncede varsa ilk olarak r5 5600 e geçmen gerekecek haberin olsun

Elindeki parçalar tek olarak bir işine yaramaz. Çok şey değişim ister o parçaları kullanmak için. İdare et.

intel den amd ye platform değiştiriyorsun arkadaşının verdiği parçaları alırsan ekran kartı hariç satmanı ve sistemi bu şekilde kullanmanı öneririm r5 5500 rx570 e gayet yeter ama ekran kartını değiştirmeye yönelik bir düşüncede varsa ilk olarak r5 5600 e geçmen gerekecek haberin olsun
anladığım kadarıyla başlangıçta arkadaşımdan aldığım anakart ve işlemciyi; kendi ekran kartım ile bir süre daha kullanarak r5 5600 update’i ve ardından ekran kartı update’i yapmam gerekiyor. Ya da tüm parçaları satıp nakit ekleyerek yeni bir kasa toplamam. Pek ikinci alternatifi düşündüğümüzde elimdeki bu parçaların en gerçekçi fiyatı sizce ne olabilir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elindeki parçalar tek olarak bir işine yaramaz. Çok şey değişim ister o parçaları kullanmak için. İdare et.
Aslında tahmin edebiliyordum ama sanırım bilen birilerinden duymam gerekiyordu. Teşekkür ederim 🙏

Piyasa araştırması yapıp indirimleri takip etmek gerek böyle bi düşünceniz varsa aceleye getirmeyin derim

Geri