Neler Yeni

ELİMDEKİ SİSTEMİ NASIL YÜKSELTEBİLİRİM

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ömer Yiğit Çağlarer
Instagram
omeryigitcaglarer
Steam
RŌNIN 【 浪人 】
Discord
omeryigitcaglarer#2870
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba elimde görselde olan bir sistem var görsel haricinde 8 gb ram ve işlemci olaraktan Intel pentium 44-46 gibi bir serisi olan bir işlemci var tek hatırladığım 2 çekirdek olduğu, bu sistemi nasıl yükseltmeye başlamalıyım 1600×900p monitörde kullanacağım bir süre
17056539676852581740066201177184.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

17056541248917901340278529689305.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ömer Yiğit Çağlarer
Instagram
omeryigitcaglarer
Steam
RŌNIN 【 浪人 】
Discord
omeryigitcaglarer#2870
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

asko56

80+ Silver
hocam daha yeni aldım arkadaştan kasayı ilk işim o zaten çöplük olmuş
1. güç kaynagı hurda fsiby ilk önce günümüz standartlarına uygun bir güç kaynagı ve kasa al 650w kasa dahil ürün bak ileride sistemi güncellediginde sorun yapmasın

2. hdd çöpünden kurtul 1 tb pci 3.0 destekli m2 ssd al hem yer tararufu hemde daha güncel teknoloji hdd i sat

3. güzel bir termal macun al mx4 tercih edebilirsin teknobiyotige bak

4.1 tane daha ram al 16 yap

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ömer Yiğit Çağlarer
Instagram
omeryigitcaglarer
Steam
RŌNIN 【 浪人 】
Discord
omeryigitcaglarer#2870
1. güç kaynagı hurda fsiby ilk önce günümüz standartlarına uygun bir güç kaynagı al 650w gibi ileride sistemi güncellediginde sorun yapmasın

2. hdd çöpünden kurtul 1 tb pci.30 destekli m2 ssd al hem yer tararufu hemde daha güncel teknoloji hdd i sat

3. güzel bir termal macun al mx4 tercih edebilirsin teknobiyotige bak

4.1 tane daha ram al 16 yap

5. güzel bir 4 fanlı kasa al
hocam merhaba öncelikle teşekkür ederim yorumunuzdan dolayı benim de gözüme açıkçası ilk takılan şey güç kaynağı ve işlemci oldu ama aklımda şöyle bir durum var bir tane m2 alsam Windows'u kurup hard disk ile beraber kullansam bir de işlemciyi satıp yerine 6-7. nesil bir intel alsam en az fiyata en çok verimi alabilir miyim şu an önceliğim bu çalışmadığım için çünkü bir süre daha tahminen iş hayatında olmayacağım elimdeki bütçeyi dikkatli kullanmaya çalışıyorum

asko56

80+ Silver
hocam merhaba öncelikle teşekkür ederim yorumunuzdan dolayı benim de gözüme açıkçası ilk takılan şey güç kaynağı ve işlemci oldu ama aklımda şöyle bir durum var bir tane m2 alsam Windows'u kurup hard disk ile beraber kullansam bir de işlemciyi satıp yerine 6-7. nesil bir intel alsam en az fiyata en çok verimi alabilir miyim şu an önceliğim bu çalışmadığım için çünkü bir süre daha tahminen iş hayatında olmayacağım elimdeki bütçeyi dikkatli kullanmaya çalışıyorum
gerek yok elinizdeki bulunan pentium işlemci döneminin büyük f/p oyun işlemcisi idi elinizde i3 var aslında pentium g4560 var elinizde güzel işlemci

bu sisteme para yatırma dedigim updateleri yap idare et sonra zaten elinde ddr4 ram m2 ssd kasa psu hazır olucagı için ryzen 5600 ve bir anakart alırsın ve güzel bir ekran kartı alır keyfine bakarsın anladın

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Fatih Ayhan
Bu sistemi yükseltmenin anlamı yok. Yavaş yavaş sistem güncelleme yapın.
Önce güç kaynağını, sonra anakart ve işlemciyi, gerekiyorsa rami güncelleyin, sonrasında ssd ve en son ekran kartını güncelleyebilirsiniz. Bu sırada gitmek zorunda değil. Elinize para geçerse ekran kartını da alabilirsiniz durur bi kenarda malum fiyatlar her geçen gün artıyor.

Aykut D.

80+ Gold
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba elimde görselde olan bir sistem var görsel haricinde 8 gb ram ve işlemci olaraktan Intel pentium 44-46 gibi bir serisi olan bir işlemci var tek hatırladığım 2 çekirdek olduğu, bu sistemi nasıl yükseltmeye başlamalıyım 1600×900p monitörde kullanacağım bir süre Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Yüksek öncelikten düşük önceliğe sıralarsam :
Kasa temizliği
Kaliteli termal macun ile termal bakımlar
RAM takviyesi
1 tane m2 ssd 512gb yada 1tb
Yeni kasa ile psu

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ömer Yiğit Çağlarer
Instagram
omeryigitcaglarer
Steam
RŌNIN 【 浪人 】
Discord
omeryigitcaglarer#2870
Yüksek öncelikten düşük önceliğe sıralarsam :
Kasa temizliği
Kaliteli termal macun ile termal bakımlar
RAM takviyesi
1 tane m2 ssd 512gb yada 1tb
Yeni kasa ile psu
hocam kasayı şimdiden temizlemeye başladım birazdan termal macun işlemlerini de halledeceğim RAM işi tahminen ilk yapacağım şey fakat ssd'den önce işlemciyi pentium yerine başka bir intelin işlemcisi ile değiştirsem performans farkını çok hisseder miyim

Aykut D.

80+ Gold
hocam kasayı şimdiden temizlemeye başladım birazdan termal macun işlemlerini de halledeceğim RAM işi tahminen ilk yapacağım şey fakat ssd'den önce işlemciyi pentium yerine başka bir intelin işlemcisi ile değiştirsem performans farkını çok hisseder miyim
En fazla i7-7700K takılıyor diye biliyorum .

mkurtulus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
mert kurtulus
Öncelikle yukarıda yazdığın gibi kasanı güzelce temizle sonra bütçene göre öncelikli olarak.
256gb m2 Ssd al (Hdd sıfırla ondada yedek oyun atarsın )
Dah sonrasında i7 işlemciye yönelmek yerine i5 7500 yada i5 7400 tarzında bir işlemci fazlasıyla işini görecektir.

Ram olarak dual 8 yaparsan tadından yenmez minimum bütçe ile bu şekilde güncelleme yapabilirsin
Psu fazla takılma benim bir tane yedek pc var Vestel psu ile 10 yıldır çalışıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ömer Yiğit Çağlarer
Instagram
omeryigitcaglarer
Steam
RŌNIN 【 浪人 】
Discord
omeryigitcaglarer#2870
Öncelikle yukarıda yazdığın gibi kasanı güzelce temizle sonra bütçene göre öncelikli olarak.
256gb m2 Ssd al (Hdd sıfırla ondada yedek oyun atarsın )
Dah sonrasında i7 işlemciye yönelmek yerine i5 7500 yada i5 7400 tarzında bir işlemci fazlasıyla işini görecektir.

Ram olarak dual 8 yaparsan tadından yenmez minimum bütçe ile bu şekilde güncelleme yapabilirsin
Psu fazla takılma benim bir tane yedek pc var Vestel psu ile 10 yıldır çalışıyor
çok teşekkür ederim hocam içinde 8 GB ddr4 2133mhz Gskill vardı piyasada 400 lira bandına bir tane daha alacağım ilk iş çift kanal olsun sonra adım adım bakacağım duruma artık

asko56

80+ Silver
niye bu kadar fazla işlemci yükseltmeye takıldınız orayı ayıkamadım elinizde i3 var dedim sallamadınız i5 de alsanız kendi işlemcinizden verecegi sonuç fazla olmayacak elinizdeki işlemci gayet yeterli işlemci artık günümüz oyunları ssd isityor hdd istemiyor 1 tb ssd ye yatırımını yap rami 16 ya çıkar termal macun muhakak al

al örnek olsun

Top Bottom