Neler Yeni

En iyi yazılım dilleri hangileridir

Aususlike

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusuf Kaan
Genel olarak phyton deniyor. Galiba phyton dan başlıyacağım

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Kerim
Phytondan başlamanı tavsiye ederim başkan.Yazılım çok temiz bölüm parada var.Kolay gelsin güzel aplikasyonlar bekliyoruz senden ilerde.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
C# ile beğeni botu bastım buraya ama Mehmet abiye yakalanırım diye yapmıyorum burada.
buradan birisinin üstünde denemiştim izni ile 10 saniyede 120 reaksiyon atıyor.
:D Konuyu basar birazdan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genel olarak phyton deniyor. Galiba phyton dan başlıyacağım
Ne tür şeyler yapmak istediğine bağlı. Ben ilk C++'dan başlamıştım :D. Üst düzey öğrendiğim ilk Lua oldu ama.

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Öncelikle başlık hatalı, en iyi yazılım dili diye bir şey yok. Her dilin kendi içinde artıları ve eksileri mevcut. Öncelikle algoritma öğren, biraz sıkıcı gelebilir ama en azından biraz bilgin olsun daha sonra python öğrenebilirsin basit ve kullanışlı bir dil programlamaya başlamak için ideal. Bunlari yaptiktan sonra ilgi alanin neyse o alan için kullanılan dili öğrenmeye başla. Bu arada ingilizce çok önemli olmazsa olmaz.

Python için kaynaklar;

-- Paralı
Codecademy, başlangıç için gayet güzel.
Udemy Kursları

--Bedava
w3schools
freecodecamp
Yazbel<
BTK akademi

Udemy kurslarını öneriyorum açıkçası, Codecademy pahalı gelirse Yazbel'e bak.

@Lalalax

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
En kolay Scratch. Sonra Scratch'ten türeme bir sürü başka dil daha var. Scratch daha çok oyun motoru gibi bir dil.

Bir üst seviye Small Basic. Small Basic benzeri başka diller de var.

C# python'a kıyasla daha kolay. Python çok eski bir dil ve eski yöntemler üzerine kurulu. Bu nedenle bence daha eğitici olur. C# da kod yazmayı öğrenirsiniz bir tek. Python 2 ile daha da zorlanırsınız, ama bazı şeylerin nasıl işlediğinin farkına varabilirsiniz. Tabi mantık yürütme ve ilişkilendirebilme kabiliyetine sahipseniz.

PHP başlangıçta zorlar, çünkü hem programlama, hem web aynı anda öğrenmeniz ve anlamanız gerekir.

Hepsi için de, Web'de sayısız kaynak var. Başkaları ne demiş sormak yerine, araştırıp kendiniz bir fikir edinin.

Her zaman akıl veren çok olur. Para veren olmaz. El aklıyla değirmen dönmez.

darkmouse

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
darkmouse
ilk ba
Selam. Yazılıma gireceğim. Önecikşe kolay olsun istiyorum. Yanlış anlamayın 2 3 günde olmıyacak işler olduğunu biliyorum. Demek istediğim diğer yazılım dilleri arasında kolay olmasını istiyorum.
Aklımda phyton veya c#. Phyton galiba daha kolay fakat c# i öğrendiğinde untiy i kullanabiliyormuşsun. Buda önemli sonuçta. Phyton ile c# ın arasında fazla zorluk derecesi varmıdır. C# I kolayca öprenebilirmiyim. Bide siz başka hangi dilleri önerirsiniz aralarında kolay fakat iyi olan.
öncelikle java ile başla sonra c++ ile ondan sonra da başka daha zor diller öğrenirsin ben de html öğreniyorum

Top Bottom