Neler Yeni

Öneri En sessiz klavye nedir?

YusufMir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Yusuf Özdemir
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Ailemde çok kişide migren var. Bende de yavaştan etkisini göstermeye başladı. Bana "En en en sessiz klavye switch i nedir?" bilgi verebilir misiniz?

OrkunJJ

80+ Silver
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Ailemde çok kişide migren var. Bende de yavaştan etkisini göstermeye başladı. Bana "En en en sessiz klavye switch i nedir?" bilgi verebilir misiniz?
Brown switch diye biliyorum.
Markaların kendine özel custom sessiz klasmanda switchleri de olabilir araştırmak lazım.

OrkunJJ

80+ Silver

Brown ve red switchler diğerlerine nazaran daha sessiz global anlamda.
Mesela Outemu nun ve Cherry nin silent switchleri varmış direk ayrı bir seri ama ses bağlamında çok fark hissedemedim.
Bilindik markaların brown veya red switchlerine yönelebilirsin.

UnderGoin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
XXXX
switch siz klavye

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
ömer faruk
Brown switch diye biliyorum.
Markaların kendine özel custom sessiz klasmanda switchleri de olabilir araştırmak lazım.
Brown mı :D silent switch alması lazım arkadaşın , akko fairy silent ya da outemu peach v3 e bakabilirsin linear seviyorsan

gneaui

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
A''

Brown ve red switchler diğerlerine nazaran daha sessiz global anlamda.
Mesela Outemu nun ve Cherry nin silent switchleri varmış direk ayrı bir seri ama ses bağlamında çok fark hissedemedim.
Bilindik markaların brown veya red switchlerine yönelebilirsin.
red en sesli switchlerden biri hocam
brown da çok sessiz sayılmaz daha sessiz bir sürü switch var fiyatları tuzlu sadece

Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Taha
Tepki süresi daha fazla oluyor diye tercih etmedim ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçe 5k, ne önerirsin?
m1 v5 olabilir üzerindeki switchler nispeten sessiz sayılabilir, farklı bir switch sipariş ederek bir tık daha bu sesi düşürebilirsin, altarnatif olarak rog azoth snow kullanmıştım o da güzeldir ama bütçeni aşıyor, şahsen m1 v5 alıp switch değiştirirdim

Brown mı :D silent switch alması lazım arkadaşın , akko fairy silent ya da outemu peach v3 e bakabilirsin linear seviyorsan
ses azaldıkça hissiyat ortadan kalkmaya başlıyor, azothta hem ses yok hem de hissiyat yoktu mesela (kendi deneyimim bu şekilde oldu)

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
ömer faruk
m1 v5 olabilir üzerindeki switchler nispeten sessiz sayılabilir, farklı bir switch sipariş ederek bir tık daha bu sesi düşürebilirsin, altarnatif olarak rog azoth snow kullanmıştım o da güzeldir ama bütçeni aşıyor, şahsen m1 v5 alıp switch değiştirirdim

ses azaldıkça hissiyat ortadan kalkmaya başlıyor, azothta hem ses yok hem de hissiyat yoktu mesela (kendi deneyimim bu şekilde oldu)
evet böyle bi dezavantaj var silent switchlerde ama şöyle de bi şey var klavyenin sesi tamamen switchte bitmiyor kasa yeterince yalıtımlı olursa clacky switch bile creamy bir switch kadar sessiz olabiliyor. M1 V3 e Leobog Graywood v4 takmıştım sesi yan daireden duyulur cinsteydi, aynı switchleri şimdi 5075b ye taktım oldukça güzel bi tınısı ve yüksekliği var

Loki_0

80+
Tepki süresi daha fazla oluyor diye tercih etmedim ama

Bütçe 5k, ne önerirsin?

Hocam buradan akko 5075 olan modellerden alıp üstüne akko fairy switch alabilirsiniz. Gaming gende fairy switch de satılıyordu ama stok bitmiş sanırım. Yakında gelir diye düşünüyorum tekrar ama gelmezse aliexpresste de satılıyordu. Neredeyse aynı paraya geliyorlar zaten.

Onun dışında arkadaşların dediği gibi M1 V5 alıp aynı şekilde akko fairy switch alabilirsiniz ama bütçenizi biraz aşar. Bunun için aklıma 2 yol geldi.
Birincisi akko fairy yerine outemu silent switchlerden alıp M1 V5 e takmak ama outemu switchler akko kadar kaliteli olacağını düşünmüyorum.

Diğeri de M1 V5 aldıktan sonra fairy switchleri de alırsınız. Klavyeyle beraber gelen stok switchleri de sıfır olarak satarsınız ama alıcısı çok olmadığı için satılması biraz uzun sürebilr. Yani ikinci yöntem için bütçe biraz daha artmalı.

Top Bottom