Entegre ekran kartı ve harici ekran kartı aynı anda çalışıyor

labato

80+
Reaksiyon skoru
5
Dahili gpuyu kullanmak için displayport kablosunu anakarta taktım ancak hala harici gpu kullanılıyor. Bazen ikisi de kullanılıyor. Oyunlarda ise biri kullanıldığında diğeri kullanılmıyor bazen ikisi de kullanılıyor falan.
Gizlice mining yapıldığından şüpheleniyorum böyle olmasının sebebi ne olabilir?

1742066312637.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

NOT : SİSTEMİM LAPTOP DEĞİL

Harici ekran kartı olan sistemde DP kabloyu ekran kartına takın hocam. Sadece harici ekran kartı kullanılır o zaman. Anakarta takarsanız eğer bu seferde apu ekran kartı kullanılır. Masaüstü sistemlerde laptoplar gibi boştayken dahili yükte harici gibi bir sistem yok. Monitör nereye bağlıysa orayı kullanır. Dahili ekran kartını biostan tamamen kapatabilirsiniz fakat önermem ileride ekran kartında bir sorun felan olduğunda görüntü almak için anakartı kullanabilirsiniz.

Harici ekran kartı olan sistemde DP kabloyu ekran kartına takın hocam. Sadece harici ekran kartı kullanılır o zaman. Anakarta takarsanız eğer bu seferde apu ekran kartı kullanılır. Masaüstü sistemlerde laptoplar gibi boştayken dahili yükte harici gibi bir sistem yok. Monitör nereye bağlıysa orayı kullanır. Dahili ekran kartını biostan tamamen kapatabilirsiniz fakat önermem ileride ekran kartında bir sorun felan olduğunda görüntü almak için anakartı kullanabilirsiniz.
bios resetleyince ayar geri donmez mi bende kapatmayi dusunuyorum da

Hocam ben sadece işlemcinin ekran kartını kullanmak istiyorum zaten. O yüzden anakarta taktım ancak hala ikisini de kullanıyor.

bios resetleyince ayar geri donmez mi bende kapatmayi dusunuyorum da
Evet bios resetleyince ayarlar normale döneceği için tekrar açık konuma gelir. Fakat harici ekran kartınız varsa zaten kapalı yada açık olmasının bir anlamı yok o yüzden kapatmaya gerek yok diyorum.

Hocam ben işlemcinin ekran kartını kullanmak istiyorum zaten. O yüzden anakarta taktım ancak hala ikisini de kullanıyor.
Hocam o zaman anakarta tak kablonu kullan. Sana anlatmak istediğim laptoplardaki mantık yok. Kablo anakarta takılıysa oyuna girdiğinde otomatik harici kart çalışmaz. Apu ekran kartından oynarsın. Apu kullanmak istiyorsan ekran kartını sök kasadan bir anlamı kalmıyor orda durmasının.

Hocam o zaman anakarta tak kablonu kullan. Sana anlatmak istediğim laptoplardaki mantık yok. Kablo anakarta takılıysa oyuna girdiğinde otomatik harici kart çalışmaz. Apu ekran kartından oynarsın. Apu kullanmak istiyorsan ekran kartını sök kasadan bir anlamı kalmıyor orda durmasının.
Zaten anakarta taktım kablomu kullanıyorum ancak hariciyi yine de kullanmaya deavm ettiği için ben miningden şüpheleniyorum.

Hocam kartı sökün yani zaten siz anakarta bagladıktan sonra hiçbirşekilde o gpuyu kullanamazsınız ki ne diye duruyo kasada

Hocam kartı sökün yani zaten siz anakarta bagladıktan sonra hiçbirşekilde o gpuyu kullanamazsınız ki ne diye duruyo kasada
Hocam ben sadece test amaçlı birkaç saatliğine işlemcinin olanı kullanıcam. Benim demek istediğim madem ben harici gpuyu şuanda kullanamıyorum, neden hala kullanım seviyesi %20 lerde seyrediyor. Mining mi yapılıyor?

Hocam ben sadece test amaçlı birkaç saatliğine işlemcinin olanı kullanıcam. Benim demek istediğim madem ben harici gpuyu şuanda kullanamıyorum, neden hala kullanım seviyesi %20 lerde seyrediyor.
hatalı gözüküyordur hocam kullanamazsınız ki

içinixz rahat edicekse cıkartın hariciyi

Zaten anakarta taktım kablomu kullanıyorum ancak hariciyi yine de kullanmaya deavm ettiği için ben miningden şüpheleniyorum.
Hocam %10 %20 gidip gelmesi normaldir. Miningden şüphelenmen için %100 kullanılıyor olması gerekir.

Dediğim gibi önemli bir şey oldugunu sanmıyorum mining yapılıyor olsa %20de calısmazdı heralde

gpu olarak ne var sizde

Geri