Erdoğan'ın dıştan görünümü hakkında

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,570
Bugün Abdurrahman Uzun'un bir programına katıldım. Ondan sonra biri daha geldi. Bu AU 56 ülke gezmiş.
Üsküp/Makedonya'da balkan tatlısı yapıp satan 80 yaşında bir teyze, ananın dükkanının camında yansıma var. Öyle bir şekilde yerleştirilmiş ki Türk bayrağı ve Erdoğan'ın resmi üst üste simetrik geliyor. İçeri girmiş selamun aleyküm aleyküm selam.
AU başlamış sohbete.
-Ana sen Türk müsün?
+Arnavutum. (demiş)
(AU bize anlatıyor : Bak Arnavutlar pis milliyetçidir haa)
-Ana sen niye bu resimleri asmışsın. Biri Türk bayrağı biri Türkiye'nin devlet başkanı.
(AU bize anlatıyor :kadın tatlı yaparken vücudu aynı, kafası 45 dereceler açıyla AU'ya "be s**ak" bakışı atmış. Moda not : ben sadece anlatılanı yazıyorum)
+O Türkiye başkanı da değil o bayrak da Türk bayrağı değil. O bayrak dünyadaki tüm Müslüman ülkelerin ortak bayrağı o adam da 1.5 milyar Müslüman'ın lideridir.

2. AU'nun giydiği şeyin arkasında Türk bayrağı varmış küçük. Boşnak'ta gezerken bir nene buna sormuş :
+Siz burda mı yaşıyorsunuz Türkiye'de mi?
-Yok ana biz İstanbul'da yaşıyoruz.
+Ooo ne güzel ne güzel. Bak evladım. Sakın buralara gelmeyi bırakmayın. Çıkın çıkın gelin gezin bu sokakları. Çünkü siz giderseniz bizi öldürürler.

Sonra Afrika'da daha niceleri.

Erdoğan Dünya'da İslam lideri olarak görülüyor. Ve yanlış da değil bence. Ayasofya'nın cami olarak asıl kimliği ile açılması kelimenin tam anlamıyla Dünya'nın her yerinde yankı uyandırdı. Afrikalılar kurban falan kesti.

Ne düşünüyorsunuz?

Erdoğan Dünya'da İslam lideri olarak görülüyor.
İşte bu çok kötü bir olay. Neden biliyor musun? Batılılar ile ters düşüyoruz. Batı'da 10 ülke varsa 9'u bizden üstün ve ambargo uygulayacak kabiliyete sahip. Bak şimdi, sen AB ile mi ittifak olurdun yoksa Afrika veya Çin ile mi? Cevap basit; tabii ki Avrupa. Hem konum olarak yakın hem Ekonomik modelleri daha iyi hem nüfus olarak daha düşükler ve daha iyi kuralları var. Bide kalabalıklar, arkan sağlam yani. Ancak biz Çin ile yakın olmayı seçtik. Çin'de bizim yanımızda olmak istemiyor. Neden mi? İslam'ı uyguluyoruz. Senin Ülken İslamcıl bir zihniyete sahip olsa yanına Ateistlerle dolu bir ülke alır mıydın? Almazdın. Çünkü iç karışıklıklara sebep olurdu bu durum. İç isyanlar, iç karışıklıklar... Bir ton şey. Çin'de akıllılık yapıyor. İslam'ı uygulayacaksan yavaş yavaş, yerinde uygula. Her yere cami açarak değil. Ayasofya'nın Cami olarak açılması tamamen yanlış. Dinsel olarak bakma olaya. Ekonomik olarak muazzam bir etkisi vardı ve AB ile ilişkilerimizi bir gıdım etkiliyordu. Onu Cami yaptıktan sonra AB zaten suratımıza bakmaz oldu. Bu dönemde bir ittifakın olmadan sen bir hiçsin. Bunu bilmeniz yeterli. Şu anda hiçbir ülke bizi istemiyor. Ne AB, ne Rusya Birliği, ne Çin... Biz ne yapacağız? Neden bu duruma düştük biliyor musunuz? "Din kardeşimiz" deyip mülteci almamızdan, Şeriat'ı çok yanlış ve hızlı uygulamaktan, sırf dine ters düştü diye faiz indirmekten, tüm kurumlara dindar birilerini yerleştirmekten, her yere Cami ve "imam hatip" açmaktan. Mesela bir yere git 10 İmam Hatip varsa 1 Fen vardır ki Fenleri kazanıp İmam hatipe giden tonlarca kişi var. Fen ile İmam Hatip'in öğretimi aynı değil.
Kısacası İslam'ı çok yanlış ve yerinde uygulamıyoruz. Böyle devam edersek 3-5 yıla ülke kalmayacak. Soğuk savaş çıktığı anda biteriz zaten. Bunu ben kadar sizde biliyorsunuz.

Şeriat ile yönetilen ülkeler dışında hiçbir ülke Kendi Dinin de "Lider" olarak anılmak istemez. Çünkü Diplomatik olarak çok zararı vardır. Her şey yerinde olması gerekir. Erdoğan bunu başaramadı.

Bırakabilirsin. Açıklamasını yapmıştım zaten. "Olaya dinsel olarak bakma" dememden de bir şey anlamıyorsam cidden acınacak haldesin dostum.
Mantıksızsın.
Post automatically merged:

Oconocok haldosun dostom!

Mantıksızsın.
Nereden çıkardın mesela? Söylediklerim de 1 gıdım yanlış var mı? İstediğin kişileri etiketleyebilirsin. İkimiz zıt düşünceye sahibiz. Dediklerimi 1 kere araştırsan hepsinin doğru olduğunu öğrenirsin. Ayasofya'nın Cami yapıldıktan sonra Ulusal öfkeye sebep olması ve diplomasiyi, ekonomiyi olumsuz etkilemesi gibi tonlarca şey var. Ülke de bir hamle yapacaksan tek ülkeyi değil dış politikayı da düşünmelisin. Ne hala, ben dış politikayı salayım gideyim her şeyi yapayım. Böyle olur mu arkadaşım? Delirdiniz mi? Böyle yapacak varsa ülkeyi yönetmeyi bilmiyordur. Bu kadar açık.
Ekonomik ve dış politikadan anlamıyorsan "mantıksızsın" gibi saçma sapan kelimeler, cümleler kurma.

Oconocok haldosun dostom!
Caner, senle cidden tartışılmaz. Adam gibi tartışılmaz bak ciddiyim. İnsan gibi upuzun güzelinden bir açıklama yapmışım verdiğin cevaba bak. Bir dahakine konu açacak isen kendi düşüncene sahip kişileri ekle onlarla muhabbet et. Bak tartış demiyorum. Böyle tartışma ortamı olmaz.

Caner, senle cidden tartışılmaz. Adam gibi tartışılmaz bak ciddiyim. İnsan gibi upuzun güzelinden bir açıklama yapmışım verdiğin cevaba bak. Bir dahakine konu açacak isen kendi düşüncene sahip kişileri ekle onlarla muhabbet et. Bak tartış demiyorum. Böyle tartışma ortamı olmaz.
Müslüman mısın?
Öyle veya değilsen İslam'ı biliyor musun?
Öyle isen Allah'ı tanıyor musun?

Müslüman mısın?
Öyle veya değilsen İslam'ı biliyor musun?
Öyle isen Allah'ı tanıyor musun?
1= Müslümanım Ancak Evrime inanırım. Günümüz Evrime inanan bilim adamların yarısından fazlası Tanrısal düşünceye sahiptir ve Evrimle kesiştiğini düşünmezler. Aynı şekil bir çok Türk-Müslüman bilim adamı da dahil.
2= İslam'ı çok rahat biliyorum. Şeriat'ı istememe sebebimi anlattım zaten. Sana 100. Yazışım ama o yazışmaları es geçip duruyorsun.
3= Allah'ı tanıyorum dostum. Kuran'ı Kerimi çokça okudum Allah'a şükür Cuma namazı vesaire de kılıyorum. Süslüman değilim. Bunu aklınıza kazıyın.

@Bura.K Vee uzun uzun yazman benim için hiçbir önem arz etmiyor. İstersen 2 sayfa yaz.
Öze bakarım. Niteliğe. Niceliğe değil.

Vee uzun uzun yazman benim için hiçbir önem arz etmiyor. İstersen 2 sayfa yaz.
Öze bakarım. Niteliğe. Niceliğe değil.
Öze iyi bakamamışsın. Mesela ne anladın benim yazdığımdan? Allah için özetler misin?

Geri