Neler Yeni

Erkeğe şiddete hayır!!!

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Sencer Yalçıner
Aslında konu başlığı dikkat çeksin diye böyle yaptım. Erkeklere yapılan ayrımcılıktan bahsedeceğim.

Neden haberlerde sadece kadına şiddete hayır diyorlar?

Sadece kadınlara mı şiddet uyguluyorlar?

Sadece erkekler mi kadınları öldürüyor?

İnsanlar sadece kadınlara uygulanan şiddetleri görüyorlar. Eşini aldattığı için öldürülen kadın da var. Eşini aldattığı için öldürülen erkek de. Ama gündeme sadece "Eşini aldattığı için öldürülen kadın da var" kısımı çıkıyor. Ben demiyorum ki kadınlar öldürülmüyor. Evet üzücü bir durum. Fakat işlerine gelince kadınlar ile erkekler eşit oluyor. İşlerine gelince sadece öldürülen kadınları habere çıkarıyorlar.

Bunlar olunca aklıma türkiyede çok iyi bilinen feministlik geldi tabii ardından şu protesto mu neyse o geldi:
Adsız2.png

Adsız2.png

Bir kadın tecavüze uğrayınca çıkışan kişiler bunlar. Sen otur başkası çıkışsın. Ben o tecavüz eden erkeklerden tiksiniyorum zaten. Fakat bütün erkeklerden değil sadece tecavüz eden erkeklerden. Kadın aldatılınca bütün erkekleri aynı kefeye koyuyor ya... NEYSE.

Aklıma şu poster mi neyse o geldi:
1611220121374.png

Size bir şey söyleyelim mi buna sonuna kadar katılıyorum. Sadece erkeklere değil kadınlara da söyleniyor (herhalde) böyle olun yemin ederim gidip bende feminist olurum.

Birde erkekler kadınlarla eşittir diyorlar. Hayır eşit değil. Kadın farklı noktalarda üstün erkek farklı. Kadınlarında el becerisi daha da gelişmiştir. Erkekler daha güçlüdür fiziksel olarak. Hemde daha sağlam. Sen bir kadına biz eşitiz gel inşaatta çalış diyemezsin. O yemek yapar sen evine ekmek getirirsin bu kadar basit. O çocuklara bakar sen çocuğun ihtiyacını karşılarsın. Ama bu sana dışarda pavyonlara gitme hakkı tanımaz. Kadın gündüz komşuya gider sende akşam arkadaşınla halı sahaya. Bu oyunun kuralı budur.

Aslında anlatmaya çalıştığım şey #kadınaşiddetehayır değil #şiddetehayır .1

Ani konu değişimleri oldu özür diliyorum biraz acelem var.

Son düzenleme:

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
Birde erkekler kadınlarla eşittir diyorlar. Hayır eşit değil. Kadın farklı noktalarda üstün erkek farklı. Buna en iyi örnek kadınlar mizah yapamaz konusu. Mizah şüphesiz zeka işi. Erkekler daha iyi mizah yaptıkları için daha zekiler. Fakat kadınlarında el becerisi daha da gelişmiştir. Erkekler daha güçlüdür fiziksel olarak. Hemde daha sağlam. Sen bir kadına biz eşitiz gel inşaatta çalış diyemezsin. O yemek yapar sen evine ekmek getirirsin bu kadar basit. O çocuklara bakar sen çocuğun ihtiyacını karşılarsın. Ama bu sana dışarda pavyonlara gitme hakkı tanımaz. Kadın gündüz komşuya gider sende akşam arkadaşınla halı sahaya. Bu oyunun kuralı budur.
Erkeklerin kadınlardan zeki olduğunu daha iyi mizah yaptıklarından anladıysan ( ki alakası bile yok) buradaki sıkıntıyı biraz da kendi içinde aramalısın.

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Sencer Yalçıner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Erkeklerin kadınlardan zeki olduğunu daha iyi mizah yaptıklarından anladıysan ( ki alakası bile yok) buradaki sıkıntıyı biraz da kendi içinde aramalısın.

O kısa bir örnek. Bu bilimsel çalışmalar ile bile kanıtlanmıştır.

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Sencer Yalçıner
Son kısma gelene kadar güzel gidiyordun aslında...

Ben erkekler daha üstün demedim. Erkekler bazı noktalarda kadınlar ise bazı noktalarda daha üstün. Bunu geçmişe baktığımızda bile apaçık gözüküyor. Erkekler 3 şeyde üstünse kadınlarda başka 3 şeyde daha üstün.

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Ben erkekler daha üstün demedim. Erkekler bazı noktalarda kadınlar ise bazı noktalarda daha üstün. Bunu geçmişe baktığımızda bile apaçık gözüküyor. Erkekler 3 şeyde üstünse kadınlarda başka 3 şeyde daha üstün.
Tabii ki, orada haklısın da mizah kısmı biraz kötü olmuş, değinmesen daha iyi bir yazı olurdu.

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
O kısa bir örnek. Bu bilimsel çalışmalar ile bile kanıtlanmıştır.
Katılmıyorum dostum. Son yazdığın paragraf kırılamamış bir algıdan başka bir şey değil. Ve bu algıyla devam edersen o eleştirdiğin insanlardan farkın olmaz. Yıl olmuş 2020 , insanlık kaç yüz bin yıldır var ama hala yok erkek şunu daha iyi yapar yok kadın şunu daha iyi yapar diyoruz. Erkek şunu yapabilir kadın şunu yapabilir diyoruz.
Ama kıyasladığın örneklerde kadınlar ve erkeklerin iyi yaptığı şeyler arasında erkeklerin iyi yaptığı şeyler bariz bir şekilde daha avantajlı.

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Sencer Yalçıner
Top Bottom