DerratiX
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 13,541
kur windows 10 home gitsinArkadaşlar ben yanlış biliyormuşum, sistemde zaten SSD varmış. Modele de HD 7750 diyor ekran kartının üstündeki etikette.
kur windows 10 home gitsinArkadaşlar ben yanlış biliyormuşum, sistemde zaten SSD varmış. Modele de HD 7750 diyor ekran kartının üstündeki etikette.
Bir de bir şey sormak istiyorum. Ben Rufus ile ISO dosyasını USB'ye yazarken hangi disk bölüm düzenini seçmeliyim? MBR mi GPT mi? Nasıl bilebilirim?Valla ben dün 2. El turbox SSD aldım 150 TL'ye siz de 200 TL bandına 2. El bakın derim ya da 230 240 TL'ye sıfır izolyin falan var en ucuzunu alın
GPT seçmen lazım diye biliyorum. Ama bilgisayarın Freedos değilse direkt windowsun kendi sihirbazıyla windows 10 kurabilirsin.Bir de bir şey sormak istiyorum. Ben Rufus ile ISO dosyasını USB'ye yazarken hangi disk bölüm düzenini seçmeliyim? MBR mi GPT mi? Nasıl bilebilirim?
Benim format atmam gerek o yüzden böyle yapıyorum. Neden GPT seçmeliyim? Daha yeni sistemlerde GPT kullanılıyor, eski sistemlerde MBR kullanılıyor diye biliyordum.GPT seçmen lazım diye biliyorum. Ama bilgisayarın Freedos değilse direkt windowsun kendi sihirbazıyla windows 10 kurabilirsin.
UEFI bilgisayarlarda GPT kullanmak daha hızlı ve daha iyi oluyor. Genel olarak olayı bu. Eski bilgisayarlarda UEFI desteği olmadığı için MBR kuruyorlar sanırım.Benim format atmam gerek o yüzden böyle yapıyorum. Neden GPT seçmeliyim? Daha yeni sistemlerde GPT kullanılıyor, eski sistemlerde MBR kullanılıyor diye biliyordum.
www.technopat.net
Tamam onu biliyorum zaten, benim sorduğum neye göre seçmem gerektiği? Nereden bilebilirim hangisini indirmem gerektiğini?UEFI bilgisayarlarda GPT kullanmak daha hızlı ve daha iyi oluyor. Genel olarak olayı bu. Eski bilgisayarlarda UEFI desteği olmadığı için MBR kuruyorlar sanırım.
Detaylı makale:
![]()
MBR ve GPT Arasındaki Fark Nedir?
Depolama aygıtlarıyla uğraşanların en çok merak ettiği sorulardan biri de GPT ile MBR arasındaki fark. Bu yazımızda iki disk bölümleme sistemi arasındakiwww.technopat.net
Sistem bilgisi ekranında BIOS modu kısmında UEFI yazarsa şuanki UEFI demektir. Ona göre kurarsın. AIDA64 ile BIOS türüne baktığında AMI EFI yazıyorsa da desteği var demektir.Tamam onu biliyorum zaten, benim sorduğum neye göre seçmem gerektiği? Nereden bilebilirim hangisini indirmem gerektiğini?
Teşekkür ederim.Sistem bilgisi ekranında BIOS modu kısmında UEFI yazarsa şuanki UEFI demektir. Ona göre kurarsın. AIDA64 ile BIOS türüne baktığında AMI EFI yazıyorsa da desteği var demektir.
Anakartında uefi varsa gpt yoksa mbrBir de bir şey sormak istiyorum. Ben Rufus ile ISO dosyasını USB'ye yazarken hangi disk bölüm düzenini seçmeliyim? MBR mi GPT mi? Nasıl bilebilirim?