Eski diskteki windowsu nasıl silerim?

Reaksiyon skoru
23
eski ssdmin sağlığı 79a düştü ve içinde windows kurulu .yeni ssd ve anakart almıştım, anakartı değişince windows keyi gitti ben de yeni ssdye windows kurmaya karar verdim ama eski ssddeki herşeyi silmek ve sadece depolama olarak kullanmak istiyorum . İki konuda yardıma ihtiyacım var
1-eski keyi tekrar kullanma ihtimalim var mı (key retaildi) (windows yardımdan bayağı bir siteyi dolaştım ama çözüm bulamadım)
2-eski ssdyi tamammen nasıl temizlerim ,yeni ssdde dram yok sıkıntı olur mu?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-08-07 142602.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-07 142602.webp
    4.1 KB · Hit: 12
eski ssdmin sağlığı 79a düştü ve içinde windows kurulu .yeni ssd ve anakart almıştım, anakartı değişince windows keyi gitti ben de yeni ssdye windows kurmaya karar verdim ama eski ssddeki herşeyi silmek ve sadece depolama olarak kullanmak istiyorum . İki konuda yardıma ihtiyacım var
1-eski keyi tekrar kullanma ihtimalim var mı (key retaildi) (windows yardımdan bayağı bir siteyi dolaştım ama çözüm bulamadım)
2-eski ssdyi tamammen nasıl temizlerim ,yeni ssdde dram yok sıkıntı olur mu?
eski key kullanılırmı bilmem ssd yi boşaltmak içinde tek bildiğim çözüm başka bir bilgisayara takıp format atmak bilgisayarcı varsa çevrende rica edebilirsin

1. Eğer microsoft hesabına girdiysen eski ssd ile ve retail keyse microsoft hesabına kaydolar key. Yeni ssd'ye windowsu kurarken microsoft hesabını girersen key aktive olur.
2. Herhangi bir bilgisayardan eski ssdni takıp sabit disk oluştura girerek arama kısmından sıfırlayabilirsin.

1. Eğer microsoft hesabına girdiysen eski ssd ile ve retail keyse microsoft hesabına kaydolar key. Yeni ssd'ye windowsu kurarken microsoft hesabını girersen key aktive olur.
2. Herhangi bir bilgisayardan eski ssdni takıp sabit disk oluştura girerek arama kısmından sıfırlayabilirsin
windows hesabımda eski anakrt cihazlarımda görülüyor bu yeter mi yoksa kontrol için başka bir yere mi bakmam gerekir
ozaman yeni ssdye win kurup kendi pcmden diğer ssdyi formatlayayım

windows hesabımda eski anakrt cihazlarımda görülüyor bu yeter mi yoksa kontrol için başka bir yere mi bakmam gerekir
ozaman yeni ssdye win kurup kendi pcmden diğer ssdyi formatlayayım
Yeni ssdye kur sistemi kurarken microsoft ile giriş yap aktifleşirse aktifleşir otomatik zaten

1.'yi bilmiyorum, diğer SSD'ye Windows'u kurarken eski SSD'yi silin, sonra yeni diyip SSD'yi aktifleştirince formatlanmış olacaktır

Geri