Neler Yeni

Eski laptop için Windows 7 ESU vs Windows 10

Babapiro_

80+
Bir akrabam bana kullanmağı bir laptopu vermişti. Bende kasmasın diye windows 7 64 bit kurdum. Windows 7 desteği 14 ocak 2020de sona erdi ama ücretli destek 2023e kadar devam etti (özel kullanıcılar için 2026'ya kadar devam ediyor). Ben de bazı yöntemlerle ücretli güncellemelerin hepsini windows uptade den indirdim. Ama o kadar fazla güncelleme indirdikten sonra windows 10'dan farkı kalmadığını hissetmeye başladım. Şuan bilgisayarın hem açılması hem de kapanması 1 dakika kadar sürüyor. Windows 7 ESU dan Windows 10'a geçerken performans farkı olmayacaksa geçmek istiyorum. Şuan windows 10 geçsem performans kaybı yaşar mıyım?

Asus k53u model laptop
AMD e-450 1,65ghz 2 çekirdek
4+2 6gb ram
500gb HDD
AMD radeon graphics HD 6320

En İyi Cevap
Desteği hakkında kesin bir şey bulamadım ben. Ama olsa bile bu laptop ilk başta 32 bitti ve 64bit yaptığımda driver ları yüklemeden internet vs gelmemişti. Driver kısmında windows 10 yok ama illa halledenler vardır bir yolu vardır yapmanın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu ltsc sürümleri 2019 2021 2024 diye gidiyor birde iot halleri var en performanslısı hangisi bunlardan? Birde bu işletim sistemlerinin desteği bu sene kesilecek mi?
tüm sürümler şunlar:
ltsb 2015
ltsb 2016
ltsb iot 2016
ltsc 2019
ltsc iot 2019
ltsc 2021
ltsc iot 2021
ltsc iot 2024

Şimdi ltsb 2015 ölü, onu ele.
iot 2024 windows 11 oluyor zaten onu da ele
iot 2021 harici iot versiyonları gereksiz. onları da ele.
düz 2021'i ele çünkü desteği 2027'e kadar yani 2019'dan...

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
362
İsim
An10im1i
Değil. Onlar server ile takip edilen ürünler. Yani bulut koruması olan firmaların basit işlemleri yapmak için talep ettiği OS.
Ben tercih etmem. Sonuçta telemetrisiz de değil. Siz parça yükledikçe daha da tehlikeli olacaktır. Temel bileşenler dışında bir şey yüklü gelmez. Amaçta bu. Sistemi basit tutmak. Kendi yazılımını izole kullanmak. Çökerse sorun yok buluttan müdahale eden bir IT çalışan var.

Son kullanıcı için durum o nedenle hüsran olacaktır.Yeterli güvenlik sağlayan bir yazılımı yoksa...

Deneyin. İsterseniz iot ile xlite karşılaştırın videolar var Youtube üzerinde.

Babapiro_

80+
Değil. Onlar server ile takip edilen ürünler. Yani bulut koruması olan firmaların basit işlemleri yapmak için talep ettiği OS.
Ben tercih etmem. Sonuçta telemetrisiz de değil. Siz parça yükledikçe daha da tehlikeli olacaktır. Temel bileşenler dışında bir şey yüklü gelmez. Amaçta bu. Sistemi basit tutmak. Kendi yazılımını izole kullanmak. Çökerse sorun yok buluttan müdahale eden bir IT çalışan var.

Son kullanıcı için durum o nedenle hüsran olacaktır.Yeterli güvenlik sağlayan bir yazılımı yoksa...

Deneyin. İsterseniz iot ile xlite karşılaştırın videolar var Youtube üzerinde.
Aslında geçenlerde laptopta kurmak istediğim bir programda virüs çıkmıştı (eskiden beri güvendiğim bir sitede) Windows defender uyarmıştı. Direkt ESET kurmuştum birkaç tarama sonucu ESET dosyada virüs bulamayınca Kaspersky kurmuştum virüsü bulup silmişti direkt. lTSC'nin bazı konularda geri olsa da iyi bir antivirüs yazılımıyla kullanılmasının güvenli olduğunu düşünüyorum.

Top Bottom