Eski MacBook'a hangi ışletim sistemi kurulmalı?

fuat45

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba ben bilgisayar programcılıği okuyorum ve aktif olarak Photoshop, Visual Studio, SQL server gibi programlari kullanıyorum ve hayatimda ilk kez Mac kullanacağım hiçbir bilgim yok. Deneyerek tecrübe edeceğim bu bilgisayara Windows 11 ve macOS son sürümü Big Sur'u kurmayı düşünüyorum. Sizce nasıl yapalim bir sorun sıkıntı olur mu?
20220120_222232.jpg
20220120_222332.jpg
20220120_222251.jpg

Hocam bahsettiğiniz uygulamaları bu Mac'te sağlıklı kullanmanız pek mümkün değil gibi görünüyor.
Yine de ben kişisel deneyimlerimden yola çıkarak bir öneride bulunayım:

Evimizde kullandığımız İmac (2017 8GB ver.)
Windows'ta kullandığımızda MacOS'a göre fazlasıyla yavaş olması deneyimini edindik ,yani şahsi önerim bence hiç girmeyin W11 topuna .

Ek olarak yine bir dostumu etiketleyeyim o da naçizane yorumunu bıraksın.
@Toxpox

dediğin uygulamalar mac te var windows ne için lazım

crack mac te de var ki.win 11 kurma boşa
peki o zaman sadece macOS kurayım hangi sürümü kursak big sur desteklemiyor ama yama ile kurmak mümkünmüş sn ne diyorsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bahsettiğiniz uygulamaları bu Mac'te sağlıklı kullanmanız pek mümkün değil gibi görünüyor.
Yine de ben kişisel deneyimlerimden yola çıkarak bir öneride bulunayım:

Evimizde kullandığımız İmac (2017 8GB ver.)
Windows'ta kullandığımızda MacOS'a göre fazlasıyla yavaş olması deneyimini edindik ,yani şahsi önerim bence hiç girmeyin W11 topuna .

Ek olarak yine bir dostumu etiketleyeyim o da naçizane yorumunu bıraksın.
@Toxpox
yavaş derken biraz daha açar mısınız

peki o zaman sadece macOS kurayım hangi sürümü kursak big sur desteklemiyor ama yama ile kurmak mümkünmüş sn ne diyorsun

Sistem MacOS'taki gibi seri çalışmıyor ,örneklemek gerekirse Windows arayüzü bile sıklıkla yavaşlıyor ,uygulamalar vs.

son desteklediği sürümü kur zaten cihazın eski.

Geri