Neler Yeni

Çözüldü✓ Eski sistemimi Upgrade edeceğim. Önereceğiniz işlemci anakart nedir ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Anladığım kadarıyla şuanlık 10k altı işlemci olarak : 7600 - 7600x - 7700 tercihlerim var. 7600x veya 7700 tercih edeceğim gibi duruyor.
Anakart olarak asustan şaşmamak tercihim gibi o da : Asus Prime B650M-K
Ram olarak Corsair Vengeance 16x2 veya Patriot Viper 16x2 fakat ram konusunda tam bir fikrim yok.

7500F ile 7600/7600X neredeyse aynı işlemci onlara hiç boş yere para verme. Ama 7700 alacaksan alabilirsin o senin tercihin 😀

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
7600X e fazladan para vermenize gerek yok. 7600 ile arasında sadece MHz farkı var oda çok bişi değil.
16GB Ram alırsanız 7700X almanız mantıklı olabilir.
Ama benim şahsi düşüncem hala aynı. Rami 32GB alıp işlemciyi 7600 alıp rahat etmek. İnanın bana dua edersiniz. Tercih sizin. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca 7500F, tekil satın alımda fiyatı biraz tuzlu. 7500F in çıkış amacı zaten hazır sistemlerde daha uyguna getirebilmek. Hazır sistemlerde uyguna geliyor ama tekil alım için ben şahsen 7500F tercih etmezdim.

VitaeVAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömürhan URMAK
7600X e fazladan para vermenize gerek yok. 7600 ile arasında sadece MHz farkı var oda çok bişi değil.
16GB Ram alırsanız 7700X almanız mantıklı olabilir.
Ama benim şahsi düşüncem hala aynı. Rami 32GB alıp işlemciyi 7600 alıp rahat etmek. İnanın bana dua edersiniz. Tercih sizin. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca 7500F, tekil satın alımda fiyatı biraz tuzlu. 7500F in çıkış amacı zaten hazır sistemlerde daha uyguna getirebilmek. Hazır sistemlerde uyguna geliyor ama tekil alım için ben şahsen 7500F tercih etmezdim.
Yorumunuz akılda kalıcı beni 7600'e yönlendiriyor sanırsam.
Ramler hakkında bu seçeneklerden hangisi uygundur veya başka öneriniz var mıdır birisi zaten sizin önerdiğiniz ram
Corsair Vengeance 16x2 veya Patriot Viper 16x2

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
Yorumunuz akılda kalıcı beni 7600'e yönlendiriyor sanırsam.
Ramler hakkında bu seçeneklerden hangisi uygundur veya başka öneriniz var mıdır birisi zaten sizin önerdiğiniz ram
Corsair Vengeance 16x2 veya Patriot Viper 16x2
Açıkçası hangisi size daha uyguna geliyorsa onu tercih edebilirsiniz. İkisi de sağlam markanın ürünleri.

VitaeVAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömürhan URMAK
Açıkçası hangisi size daha uyguna geliyorsa onu tercih edebilirsiniz. İkisi de sağlam markanın ürünleri.
Malum her geçen gün fiyatlar artıyor bendeki kasa Micro ATX kasa küçük sizin anlayacağınız işlemci böyle güzel performans ve uygun fiyat olacağından araya güzel bir kasa sıkıştırsam mı diye düşünmeye başladım bunun için Benim Dark F40 Micro ATX kasa yerine öneriniz var mıdır ?
Kusura bakmayın çok fazla soruya yol açıyor mecbur soruyorum. Teşekkürler

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Malum her geçen gün fiyatlar artıyor bendeki kasa Micro ATX kasa küçük sizin anlayacağınız işlemci böyle güzel performans ve uygun fiyat olacağından araya güzel bir kasa sıkıştırsam mı diye düşünmeye başladım bunun için Benim Dark F40 Micro ATX kasa yerine öneriniz var mıdır ?
Kusura bakmayın çok fazla soruya yol açıyor mecbur soruyorum. Teşekkürler
Kasaya internetten baktım biraz eski nesil kasalardan gibi duruyor. Soğutma performansından memnunsanız bir süre daha idare edebilirsiniz. Zaten size önerdiğim anakartta mATX olduğu için kasanıza rahatça uyacaktır. Şimdilik önemli olan parçaları alın, ileride bütçe olduğunda kasayı da değiştirebilirsiniz.
Ancak kasanın hava akışından memnun değilseniz veya yetmeyeceğini düşünüyorsanız, varsa bütçeniz kasa da önerebilirim. :)

VitaeVAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömürhan URMAK
Kasaya internetten baktım biraz eski nesil kasalardan gibi duruyor. Soğutma performansından memnunsanız bir süre daha idare edebilirsiniz. Zaten size önerdiğim anakartta mATX olduğu için kasanıza rahatça uyacaktır. Şimdilik önemli olan parçaları alın, ileride bütçe olduğunda kasayı da değiştirebilirsiniz.
Ancak kasanın hava akışından memnun değilseniz veya yetmeyeceğini düşünüyorsanız, varsa bütçeniz kasa da önerebilirim. :)
Kasanın hava akışı hiç iyi değil benim gözümde çok memnun değilim. Hem ilerde ekran kartıdır kule tipi fandır bunları koyacak isem bu kasa hayli yetersiz kalacak gibi duruyor. Ben zahmet olmazsa öneri kasalarınızı alayım ki her şey daha da pahalılaşmadan kasayıda küçük kasadan daha iyi hava akışı olan bundan daha büyük bir kasaya çevireyim diye düşünüyorum.

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Kasanın hava akışı hiç iyi değil benim gözümde çok memnun değilim. Hem ilerde ekran kartıdır kule tipi fandır bunları koyacak isem bu kasa hayli yetersiz kalacak gibi duruyor. Ben zahmet olmazsa öneri kasalarınızı alayım ki her şey daha da pahalılaşmadan kasayıda küçük kasadan daha iyi hava akışı olan bundan daha büyük bir kasaya çevireyim diye düşünüyorum.
Buyrun efeniimm :) : https://www.amazon.com.tr/BITFENIX-...4378880&sprefix=bitfenix+,aps,130&sr=8-1&th=1

VitaeVAC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömürhan URMAK

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Top Bottom