Neler Yeni

eth kazmak ekran kartının ömrünü kısaltır mı?

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
valla hocam paraya ihtiyaç var bende diyorum bari bu da bir yandan bana pasif gelir olsun diye normalde çok zorlamadan oc yapınca 26mh/s lerde verebiliyor bu şekilde 37mh/s lerde veriyor siz böyle deyince bir anda ürkmedim değil yani :D
Amacım sizi ürkütmek değil aksine elinizdekinden de olmamanız tek kart ile kazım ne kadar doğru ya da yanlış inanın mining konusunda pek bilgi sahibi değilim ama gündelik kartınızı bu iş için heba etmemenizi öneririm sadece gerisi tabi ki size kalmış bol kazançlar :)

Düzgün bir şekilde kartı soğutursan hiç bir şey olmaz.
bu oc ile demi olmaz hocam 2 farklı kişiden duydum bunu birisi 3070 ile mining yapan arkadaşım 3070 leri bitirmiş dedi yani ömrünü doldurmuş bir diğer kişide o kartı o mh/s alabilmek için o kadar zorlayınca kart bir yıla kalmak mefta olur dedi

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
bu oc ile demi olmaz hocam b2 farklı kişiden duydum bunu birisi 3070 ile mining yapan arkadaşım 3070 leri bitirmiş dedi yani ömrünü doldurmuş bir diğer kişide o kartı o mh/s alabilmek için o kadar zorlayınca kart bir yıla kalmak mefta olur dedi
Ben de 3070 ile 1.5 aydır mining yapıyorum overclock da yaptım. Arada bir oyun da giriyorum hiç bir sıkıntı yok.

Ben de 3070 ile 1.5 aydır mining yapıyorum overclock da yaptım. Arada bir oyun da giriyorum hiç bir sıkıntı yok.
peki oc yi abartınız mı hocam ben bu şekilde yaptım oc yi 1080 gaming x için core 125 memory 1900 power limit 170

Teneke34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Can Boşluk
Merhabalar oc yaparak eth kazıyorum aceba kartımın ömrü kısalır mı ama baya sağlam oc

Merhabalar oc yaparak eth kazıyorum aceba kartımın ömrü kısalır mı ama baya sağlam oc uyguladım
Ömür kısalması kardın üzerindeki elektronik parçaların normal kullanım sürelerinin ağır yük altında hızlı düşmesidir, 1v ile çalışan smd condansatörler 1.1 yada 1.2v ilede çalışır fakat 8k saat çalışma ömrü varsa parçanın bu süre düşer, yani deformasyon süreci hızlanır...

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
peki oc yi abartınız mı hocam ben bu şekilde yaptım oc yi 1080 gaming x için core 125 memory 1900 power limit 170
Core vermene gerek yok. Hatta -100 ver core'u. Power limit olabildğince azalt. %50-%70 civarı olsun. Memory Clock da arttırabildiğin kadar arttır ama stabiliteyi bozmadan

Core vermene gerek yok. Hatta -100 ver core'u. Power limit olabildğince azalt. %50-%70 civarı olsun. Memory Clock da arttırabildiğin kadar arttır ama stabiliteyi bozmadan
msi afterburner da memory clock u en fazla +1000 ekletiyor ama ben hiveos kullanyıorum ve istediğim değeri girebildiğim için memory clock a 1900 girdim ömrünü kısaltıyor sanırım kartın çünkü dün 37.6 larda kazarken bugün eve geldiğimde 37.5 lerde kazıyordu

Barbara Gordon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
hehehehehe
msi afterburner da memory clock u en fazla +1000 ekletiyor ama ben hiveos kullanyıorum ve istediğim değeri girebildiğim için memory clock a 1900 girdim ömrünü kısaltıyor sanırım kartın çünkü dün 37.6 larda kazarken bugün eve geldiğimde 37.5 lerde kazıyordu
Ömrü bu kadar kısa sürede böyle kısalmaz.

Barbara Gordon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
hehehehehe
yani ne bileyim herkes kısalır deyip durunca çevremdeki beni de paranoyak ettiler
Kötü şartlar altında mining yapılması ile 80 derecede Ultra ayarlarda oyun oynamak arasında bir fark yok, adam gibi soğutulduysa ve fiyatı uygunsa alınabilir. Ömür kısaltması şehir efsanesi.

Top Bottom