Merhaba arkadaşlar kendime ev tipi bir rig kurdum şuan için 3 tane ekran kartı çalıştırıyorum ve aldığım mh toplam 78.Haliyle ekran kartları zorlandığı için harici bir fan aldım 6.000 rpm devir hızı var biliyorum biraz fazla ama inanın buz gibi yapıyor ekran kartını ama aynı zamanda sesden durulmuyor. Şöyle bi sorunum var anakart fan girişine çoğaltıcı aldım ve 2 fanı taktım 2 gün bi sıkıntı olmadan çalıştı ama bugün baktığımda fan durmuştu, tekrar reset attım taktım ama bu seferde 1.500 rpm çıkıyor sonra 1.300 - 1.200 lere düşüyor sürekli böyle ancak anakartta power fan adında 4 pinli fan giriş yerine takınca 6000 rpm ye çıkıyor ama istiyorum ki 3.000rpm lerde kullanayım hem ses olmasın hem çok hava üfürmesine gerek yok biosdan malesef ne kadar hızını devrini girsemde sanki hiç ayar girmemişim gibi davranıyor fan . İlk sorum 1.500 rpm geçmiyor nasıl çözebilirim ( power fan girişinde 6.000rpm görüyor ama kısamıyorum) ikinci sorum ise biosdan nasıl fan hızını yapabilirim ? Anakartım asus p8p67 çok eski naptıysam beceremedim