yaklasik 90-100k ile mininge girmeyi dusunuyorum sizce 1660 super mi almaliyim ya da 3060 ti mi almaliyim hangisi daha fazla kazanc saglar ya da sizin onereceginiz ekran karti var mi
Diyelim ki 7kya 9 tane 1660S alıcaksın 35 mh kazıp 9x35ten ortalama 300 mhlık bi kazım elde ediceksin. Eline 5k kalsa şu ara 1 senede amorti ediyor. Sonrası sana kalıyor. Ama eth bittiği an elinde zarar edeceğin 9 ekran kartı olucak
Diyelim ki 7kya 9 tane 1660S alıcaksın 35 mh kazıp 9x35ten ortalama 300 mhlık bi kazım elde ediceksin. Eline 5k kalsa şu ara 1 senede amorti ediyor. Sonrası sana kalıyor. Ama eth bittiği an elinde zarar edeceğin 9 ekran kartı olucak
Girmenizi önermem. Yaklaşık son 5 aydır falan araştırıyorum. Ben araştırmaya başlamamla beraber dolar 7 den bu günkü seviyelere geldiği için ekran kartı alamadım. Şuanda kartlar ucuzladı ancak yılbaşında elektiriğe gelen %130 zam ve bu yılın ortalarında ETH 2.0 a geçilmesi ile kazımın biteceği sebeplerinden ötürü girmekten vazgeçtim. Kuzenim dolar yükselmeden önce satın aldığı 3080 tiler ile kazım yapıyordu ancak elektirik zammı 1 ay kadar önce sonrası kartları satarak 0 zarar ile işten çıktı.
Kartların ucuzlamasının en büyük sebebi de kimsenin artık bu işe girmemesi. ETH dışına en çok kazılan diğer 2 coin de RVN ve ERGO elektirik ücretini anca karşılıyorlar. Zaten ETH da 5k dolar seviyelerinden 2.8k dolar seviyelerine düştü. O yüzden girmeni tavsiye etmem.
Hocam eth bitecek diye kahinler demiyor. ETH geliştiricileri bunu açık açık söylüyor ETH 2.0 ile eth mining bitecek. Tahmini olarak 2022 Mart diyorlardı ancak Hazirana ertelendi.