Ethernet kablosu hangisini almalıyım?

Xâhid

80+
Reaksiyon skoru
16
Merhaba ben yakın zamanda bir masaüstü bilgisayar aldım ve internet sağlamak için 35tl değerinde bir USB WiFi alıcı satın aldım ancak oyun oynarken pingim çok fazla çıkıyor mesela valorant oynarken 20-30 arası ping alıyorum bir anda pingim 1100 e sabitlenir bunun aldığım wifi alıcısı ile ilgili olduğu nu düşünüyorum bu nedenle ethernet kablosu almayı düşünüyorum ancak internette kablolara bakarken cat5 Cat6 gibi seyler gördüm bunların farkı nedir hangisini almam oyun oynarken daha az gecikme sunar
Bu arada modem ile bilgisayar farklı odalarda
Şimdiden teşekkürler.

Cat6 kablolar 10GBASE-T veya diğer adıyla 10 Gigabit ethernet desteğine sahiptir. Öte yandan Cat5e kabloların ulaşabileceği en yüksek hız 1GBASE-T, yani 1 Gigabit'tir. Bu hız farkının sebebi ise Cat6 kabloların 250Mhz frekans desteğidir.

kısacası sen günümüzde kullanılan cat6 kablolardan al bunu mahallendeki bilgisayarcıdan bile bulabilirsin artık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Lütfen soruma cevap verirmisiniz
çok fazla düşünmene gerek yok mesafeni ölç ve bi bilgisayarcıya yaptırmanı tavsiye ederim çünki internetten almaya kalkarsan biraz fazla maliyetli olur eğer 1 2 metre olsaydı hazır kablo önerirdim.

Cat6 kablolar 10GBASE-T veya diğer adıyla 10 Gigabit ethernet desteğine sahiptir. Öte yandan Cat5e kabloların ulaşabileceği en yüksek hız 1GBASE-T, yani 1 Gigabit'tir. Bu hız farkının sebebi ise Cat6 kabloların 250Mhz frekans desteğidir.

kısacası sen günümüzde kullanılan cat6 kablolardan al bunu mahallendeki bilgisayarcıdan bile bulabilirsin artık.
Sizce pingimin cikmasinin sebebi aldığım wifi alıcısı mıdır?

wifi alıcısının ayarlarını karıştır performans modu diye bir şey varsa aç.

Ne boş bir mesaj kesinlikle mesaj kasmak için yapıyorsun
sen öyle yaptın galiba :) önemli olan mesaj değil aldığın övgüdür.
her yere atlamayın işinize bakın.
bu arada yeni değilim forumda sadece toxic takılıyorum emin ol senden fazla bilgim vardır cigabayt seni :))

Sizce pingimin cikmasinin sebebi aldığım wifi alıcısı mıdır?
wi-fi alıcısının 35 lira için çok fazla kaliteli olabilceğini düşünmüyorum ve unutmayınki ethernet her zaman stabil sonuçlar verir.
pingin çıkmasının birsürü nedeni olabilir.bunlardan birkaçı ;
başka bi ev kullanıcısının en ufak internet erişimi ,
discord , skype , oyun içi sesli sohbetler gibi etmenler,
wifi alıcısının konumu bile değiştirebilir.
cat 5-6 konusunda da ev kullanıcısı için aslında pek bir şey değişmez LAN üzerinden ağ kurup veri paylaşımı yapmıyorsan tabii.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok fazla düşünmene gerek yok mesafeni ölç ve bi bilgisayarcıya yaptırmanı tavsiye ederim çünki internetten almaya kalkarsan biraz fazla maliyetli olur eğer 1 2 metre olsaydı hazır kablo önerirdim.
Maliyetli derken ? Ne kadara yapar ki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,130
Üyeler
186,147
Son üye
essentialcio
Geri