Neler Yeni

Çözüldü✓ Ethernet kablosu önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz
Arkadaşlar merhaba ethernet kablom internet kopma sorunu yapıyor değiştirmek istiyorum ama hangi cat modelini almalıyım bilmiyorum hangisi alırsam daha iyi olur veya bütçe olarak fiyat performans hangisi daha iyi olur yardımcı olursanız sevinirim.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
umut şahin
Arkadaşlar merhaba ethernet kablom internet kopma sorunu yapıyor değiştirmek istiyorum ama hangi cat modelini almalıyım bilmiyorum hangisi alırsam daha iyi olur veya bütçe olarak fiyat performans hangisi daha iyi olur yardımcı olursanız sevinirim.
çok ucuz bulursan cat5e ama fiyat farkı az ise cat6 cat7 öneririm

cansux

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cansu
Merhaba, ben de bu konuyu çok araştırmıştım 50tlye 5 metre ortalama bi kablo almıştım 1-2 sene önce. Valorantta 24 ping alıyordum sonra yine 5 metre cat6 u green kablo aldım 150-200 falandı fiyatı o da bilinen marka. Onda da aynı pingi aldım uzunluk cidden farkettirmiyor veya çok pahalı kaliteli marka ile orta fiyatlı ortalama bir şey arasında hiçbir fark yok haberin olsun, tabiiki gidip en dandiğinide alma zaten bulman çok zor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, ben de bu konuyu çok araştırmıştım 50tlye 5 metre ortalama bi kablo almıştım 1-2 sene önce. Valorantta 24 ping alıyordum sonra yine 5 metre cat6 u green kablo aldım 150-200 falandı fiyatı o da bilinen marka. Onda da aynı pingi aldım uzunluk cidden farkettirmiyor veya çok pahalı kaliteli marka ile orta fiyatlı ortalama bir şey arasında hiçbir fark yok haberin olsun, tabiiki gidip en dandiğinide alma zaten bulman çok zor.
tamamdır teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

olacağını sanmyorm
Mesaj otomatik birleştirildi:

kaç metre kullanmayı düşünüyorsunuz
bilmiyorum ama ortalama 15 20 m olur sanırım

AyhanKaaN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ayhan Kaan
Uzunluk 100m geçince kablonun iletim gücü zayıflıyor ama bunu internetinin verdiği 500 1000 mbps ile anlayamazsın. Serverlara bağlantılarda 100m üstü tercih edilmiyor. 20 30m cat-5 cat-6 internet açısından hiç sıkıntı yaşamazsın. Tabi kabloda kedi gözü (kıvrılmadan dolayı eziklik) olmadıkça.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Konu yemin ediyorum internet ile yanlış bilinenler gibi bir şey olmuş :D

İnternet kablosunu ne kadar kalın alırsan o kadar iyidir tabii (23 awg kadar) 23 awg ve 24 awg kablolar en iyisidir bu tip bir cat 6 kablo ile 55 metreye kadar 10 GBPS 55 100 arası 1gbps hızları alabilirsin. Ki evinde o interneti kulllanacağını sanmıyorum. Cat 6 kablo alacaksan 23 24 awg sırayla reçber nexans erse veya dark alabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Özgür Doruk Korkmaz
Konu yemin ediyorum internet ile yanlış bilinenler gibi bir şey olmuş :D

İnternet kablosunu ne kadar kalın alırsan o kadar iyidir tabii (23 awg kadar) 23 awg ve 24 awg kablolar en iyisidir bu tip bir cat 6 kablo ile 55 metreye kadar 10 GBPS 55 100 arası 1gbps hızları alabilirsin. Ki evinde o interneti kulllanacağını sanmıyorum. Cat 6 kablo alacaksan 23 24 awg sırayla reçber nexans erse veya dark alabilirsin.
teşekkür ederim bilgiler için

Top Bottom