Neler Yeni

Etheryumdan kazanılan gelirlerin vergileri arttırılsın

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Türkiye'de getirdiğiniz vergi dünya genelinde mining olayını söndürmez o yüzden boşa çaba harcamış olursunuz. Olay Türkiye ile sınırlı olsa bende atarım imza sonuna kadarda desteklerim fakat çözümü bu değil. Devlet satışının iyi olduğu şeylere vergi getirir bunu unutmayın. Mining takip edilebilen bir şey olmadığı için o vergileri ekran kartlarında görebilirsiniz. Bu sefer açılacak konular stoktan dolayı değil vergilerden dolayı ekran kartı alamıyoruza döner aynı olayın laciverti işte.
işte bu yüzden imza toplanamaz arkadaşın söylemeye çalıştığı bitcoinden vergi alıp miningcileri zor durumda bırakmak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizim devlet vergi alsa digerleri devam edecek. Dunya geneli bir olay. Böyle kor zihniyetle bakmayın olaylara. Ayrıca bu kadar bencil olmayın, onlarda para kazanıyor. Isine geldiğinde vergiler azaltılmış diyorsun ama.
daha geçen gün bi adam teknoloji marketinden 20 tane ekran kartı alıp 80.000 lira harcadı nasıl milletin ekmeğiyle oynamayın diyorsunuz kafam almıyor

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
işte bu yüzden imza toplanamaz arkadaşın söylemeye çalıştığı bitcoinden vergi alıp miningcileri zor durumda bırakmak
Mesaj otomatik birleştirildi:

daha geçen gün bi adam teknoloji marketinden 20 tane ekran kartı alıp 80.000 lira harcadı nasıl milletin ekmeğiyle oynamayın diyorsunuz kafam almıyor
Kardeşim yurtdisinda da yapıyorlar mi bu isi: evet.
Adam önceden tahmin edip bu "riski" almış mi : evet
Iste aylarca elektrik parasını bile çıkarmıyor diye kendinizi kaldırırken o mining ciler riske girip bu ise girdi. O zamanda deseydin bitcoin vs. Düşerse bu adamların parası ödenmedi diye ? Adam batarsa parasını bir yerden alamayacak ama sen kazanırken elinden almaya çalışıyorsun. O kartlar sadece oyun oynamak için değil. Birak sen oyun oynayacağını millete 2 kuruş girsin.

Urthemiel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Alperen
Demek istediğini gayet net anlıyorum fakat siz demek istediğimi anlayamadınız sanırım. Siz bu yolla sadece Türkiye'deki miningcileri zor durumda bırakırsınız. Teknoloji çağındayız artık yurt dışından bir ürün bile ayağımıza kadar geliyor yani vergi arttırmanız demek bu sefer Türkiye'de bu işle uğraşıp gelir elde edenlerin ayağına sıkıp yurt dışından bu işlerle uğraşanların önünü açmak demek. Bir nevi dış ülkelere yardım etmiş oluyorsunuz kısacası. Stok sorununu yenmek istiyorsanız genel bakışla tüm dünya genelinde fiyatların düşmesini beklemekten başka çareniz yok.

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Kardeşim yurtdisinda da yapıyorlar mi bu isi: evet.
Adam önceden tahmin edip bu "riski" almış mi : evet
Iste aylarca elektrik parasını bile çıkarmıyor diye kendinizi kaldırırken o mining ciler riske girip bu ise girdi. O zamanda deseydin bitcoin vs. Düşerse bu adamların parası ödenmedi diye ? Adam batarsa parasını bir yerden alamayacak ama sen kazanırken elinden almaya çalışıyorsun. O kartlar sadece oyun oynamak için değil. Birak sen oyun oynayacağını millete 2 kuruş girsin.
keşke benimde topladığım 80.000 tl m olsaydıda bende 2 kuruş kazanmak için bu mining sektörüne girebilseydim ama malesef şimdi elimdeki 2.500 tl ile her oyunu açacak 2.el bi sistem toplamaya çalışıyorum

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
keşke benimde topladığım 80.000 TL m olsaydıda bende 2 kuruş kazanmak için bu mining sektörüne girebilseydim ama malesef şimdi elimdeki 2.500 TL ile her oyunu açacak 2.el bi sistem toplamaya çalışıyorum
Biraz bekle. Oyun oynayacağını ders calis mesela. Kotunun kötüsü de var. 3-4 aya benim de yoktu ama hiç de eksik bir yanını hissetmedim.

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Demek istediğini gayet net anlıyorum fakat siz demek istediğimi anlayamadınız sanırım. Siz bu yolla sadece Türkiye'deki miningcileri zor durumda bırakırsınız. Teknoloji çağındayız artık yurt dışından bir ürün bile ayağımıza kadar geliyor yani vergi arttırmanız demek bu sefer Türkiye'de bu işle uğraşıp gelir elde edenlerin ayağına sıkıp yurt dışından bu işlerle uğraşanların önünü açmak demek. Bir nevi dış ülkelere yardım etmiş oluyorsunuz kısacası. Stok sorununu yenmek istiyorsanız genel bakışla tüm dünya genelinde fiyatların düşmesini beklemekten başka çareniz yok.
işte bu konuda malesef sadece ellerimizi açıp bitcoin ve ethereum un düşmesi için dua etmemiz gerekli

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Biraz bekle. Oyun oynayacağını ders calis mesela. Kotunun kötüsü de var. 3-4 aya benim de yoktu ama hiç de eksik bir yanını hissetmedim.
bende yıllardır bekliyordum ve diğerki arkadaşlarıma ve akrabalarıma imreniyordum ama artık benimde çok ucuz ve kötüde olsa bilgisayarım olsun istiyorum bide lisede nerdeyse bitmek üzere ama ben hayatımda 1 kez bile ne gta 5 oynamışım ne witcher 3

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
şu an miningciler yüzünden en kötü parçaların bile fıyatı arttı bu yüzden dar gelirli asgari ücretle çalışan aileler çocuklarının eğitimi için bilgisayar alamıyor bu yüzden türkiyedeki binlerce öğrenci uzaktan eğitime uzak kalmak zorunda kalıyor
En kötü parçadan kastın ne bilmiyorum. Bilgisayarın parçalarının fiyattı arttı mı? Arttı. Bu cümlenizden fiyatlarının artmasının minige bağladığınızı belirtiyorsunuz. Bunu körü körüne minige bağlamak eksik olur.

Sonuçta bir pandemi dönemine girdik. Bilmem kaç bin insan bilgisayar almak istiyor. Pandemi döneminde bilgisayar parçalarına talep arttı mı? Arttı.
Şimdi şöyle bir durumda var. Bu pandemi geçen senede vardı. Minig furyası daha yeni çıktı.
Ayrıca EBA için ben 1000 serisi vs sistem gereksinimi isteyeceğini sanmıyorum. Benim dandik AMD A10 7890K işlemcim bile EBA'da işimi görüyor.

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
bende yıllardır bekliyordum ve diğerki arkadaşlarıma ve akrabalarıma imreniyordum ama artık benimde çok ucuz ve kötüde olsa bilgisayarım olsun istiyorum bide lisede nerdeyse bitmek üzere ama ben hayatımda 1 kez bile ne gta 5 oynamışım ne witcher 3
İnan bana o GTA ve Witcher oynamadan da yaşayabilirsin, hayat bu değil çok yanlış bakıyorsun.

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
konu boş olduğuna göre bende şunu yazayım. Acıktım arkadaşlar. Yumurta yiyim diyom ama neyli yesem?

Top Bottom