KTimur
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Sadece aileniz tarım yapıyor diye ülke de tarımın olduğunu iddia ediyorsunuz, güldüm. Köyde yaşayan bir çok dostum var hepsi son yıllarda ekimi bırakıyor ya kazanamadıkları için yada borçlar ile boğuştukları için. Sadece tarım da değil bir çok besici, çoban da işlerini bırakıyor.Tarım var benim ailem doğuda tarım işiyle uğraşıyor her yıl tarlalarımızda üretim yapılıyor aynı şekilde don falan vurmazsa
Türkiye'de son 12 yılda çiftçi sayısı yüzde 48 azaldı
Covid-19 salgınının küresel ekonomiye verdiği zarar derinleşirken, Türkiye'de özellikle tarım sektörünün bu süreçte büyük yara almasından endişeleniliyor. Önemli bir tarım ülkesi olan Türkiye’de çiftçi sayısı son 12 yılda yüzde 48 azaldı. Tarım alanları da son 18 senede yüzde 12,3 düştü
tr.euronews.com
Türkiye’de tarım alanları azalıyor, çiftçi sayısı yüzde 38 düştü
www.buulke.com.tr
Türkiye'de yatırımlar son 10 yılın en keskin düÅüÅünü yaÅadı: Ekonomi küçülmeye devam eder mi? - BBC News Türkçe
Türkiye ekonomisi bu yılın ikinci çeyreÄinde yıllık olarak yüzde 1,5 küçüldü. Bu üç çeyrektir üst üste ekonominin daraldıÄı anlamına geliyor. Ä°kinci çeyrekte ekonominin daralmasında özellikle yatırımların son 10 yılın en keskin düÅüÅünü yaÅamasının büyük rolü...
www.bbc.com